Αίτια Τριχόπτωσης

  • Αίτια Τριχόπτωσης

Αίτια Τριχόπτωσης

Τα μαλλιά μας είναι η δύναμη μας, καθώς αποτελούν βασικό στοιχείο της εμφάνισης μας. Η απώλεια κάποιων τριχών είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά σε περιπτώσεις όπου ο αριθμός αυτών υπερβαίνει τις 100 καθημερινά θα πρέπει να αναζητηθούν εγκαίρως τα αίτια της τριχόπτωσης.

Που οφείλεται η Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται είτε σε φυσιολογικούς, είτε σε παθολογικούς παράγοντες και εκδηλώνεται εξίσου και στα δύο φύλα. Στους άνδρες, παρατηρείται αραίωση στο hairline, στις κροταφικές χώρες, καθώς επίσης και στην κορυφή του τριχωτού της κεφαλής, ενώ στις γυναίκες η αραίωση είναι διάχυτη και επηρεάζει κυρίως το κεντρικό τμήμα.

Τα κυριότερα Αίτια της Τριχόπτωσης

Τα κυριότερα αίτια της τριχόπτωσης αποτελούν το άγχος, η ανεπάρκεια σιδήρου και φερριτίνης στο αίμα, οι θυρεοειδοπάθειες, τα υψηλά επίπεδα ανδρογόνων, η κακή διατροφή και οι εξαντλητικές δίαιτες, η κατανάλωση φαρμάκων και η χρήση χημικών στα μαλλιά.

Άτομα με κληρονομικότητα τριχόπτωσης στην οικογένεια είναι πολύ πιθανό να εμφανίσουν αραίωση στο τριχωτό της κεφαλής κάποια στιγμή της ζωής τους. Επιπλέον, οι ορμονικές αλλαγές μιας γυναίκας εξαιτίας μιας εγκυμοσύνης, του θηλασμού ή ακόμα και της εμμηνόπαυσης οδηγούν συχνά σε πτώση τριχών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το πρόβλημα αποκαθίσταται με τη ρύθμιση των ορμονών, ωστόσο η αραίωση μπορεί να είναι μόνιμη. Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η λήψη αντισυλληπτικών χαπιών και το συχνό ίσιωμα των μαλλιών είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες που οδηγούν σε τριχόπτωση.

Η ηλικία είναι ένα από τα σημαντικότερα αίτια της τριχόπτωσης και στα δύο φύλα, διότι καθώς μεγαλώνουμε ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας μειώνεται.

Άλλα αίτια που ενδεχομένως οδηγούν σε τριχόπτωση είναι τα αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο λειχήνας και ο λύκος, οι φαρμακευτικές αγωγές που περιέχουν αντικαταθλιπτικά, διουρητικά, αντιπηκτικά και αντιφλεγμονώδη χάπια, η υπερβολική λήψη βιταμίνης Α και οι δερματολογικές παθήσεις του τριχωτού της κεφαλής όπως είναι για παράδειγμα το έκζεμα.

Τέλος, οι χημειοθεραπείες και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσουν σε τριχόπτωση. Ωστόσο η αποφυγή παραγόντων που είναι υπεύθυνοι για την απώλεια των μαλλιών μπορεί να μειώσει αισθητά το πρόβλημα.

Στη Derma Hair Clinic, ο υπεύθυνος Δερματολόγος- Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το εξειδικευμένο προσωπικό του, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ουσιαστική βοήθεια στη θεραπεία της τριχόπτωσης με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2107232932 , για να ενημερωθείτε πλήρως και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top