Ουλές Ακμής

  • Ουλές Ακμής

Ουλές Ακμής

Η ακμή είναι νόσημα κυρίως της νεαρής ηλικίας και εμφανίζεται με την μορφή αντιαισθητικών βλατίδων(σπυριών) στο πρόσωπο, στην πλάτη ή το στήθος. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει είναι η δημιουργία ουλών ειδικά στο πρόσωπο και για το λόγο αυτό θα πρέπει να χορηγείται άμεσα θεραπεία. Η θεραπεία της ακμής περιλαμβάνει:

έτσι ώστε να αποτραπεί η εξέλιξη της νόσου και η περαιτέρω δημιουργία ουλών.

Ακμή - Ουλές Ακμής
Ακμή - Ουλές Ακμής

Τι κάνουμε τώρα εάν δημιουργηθούν ουλές;

1. Ατροφικές ουλές

Λόγο της χρόνιας φλεγμονής δημιουργείται απώλεια δερματικού ιστού με αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο τύπων ουλών, των ice pick ουλών που είναι ουλές που μοιάζουν στο σχήμα τους σαν να δημιουργήθηκαν από το τρύπημα βελόνας και είναι διαφορετικού βάθους και των boxcar ουλών που είναι πιο ευρείες και λιγότερο εμβυθισμένες.

2. Υπερτροφικές ουλές

Αυτές δημιουργούνται πιο συχνά στην πλάτη και είναι ουλές ουσιαστικά φουσκωμένες που δημιουργούνται από την έπαρση του δέρματος μετά από μία μη φυσιολογική εναπόθεση κολλαγόνου στην πάσχουσα περιοχή της ακμής λόγω της χρόνιας φλεγμονής.

Θεραπεία ουλών ακμής

1. Χημικό peeling

Με το χημικό peeling γίνεται εφαρμογή ενός ειδικού υγρού στην επιφάνεια του δέρματος το οποίο διεγείρει τους ινοβλάστες του δέρματος να παράγουν κολλαγόνο. Το υγρό αυτό είναι απόλυτα ασφαλές για τον οργανισμό και δημιουργεί απολέπιση των ανώτερων στοιβάδων της επιδερμίδας και βελτίωση των ουλών. Όσο πιο πυκνό και ισχυρό είναι το διάλυμα τόσο πιο έντονη είναι η απολέπιση και τόσο πιο αποτελεσματική είναι η θεραπεία μας.

2. Fractional Laser

Το Fractional Laser έχει την ικανότητα να διαχωρίζει την δέσμη του σε εκατοντάδες λεπτές δέσμες έτσι ώστε να σαρώνει το δέρμα χωρίς να απαιτεί μεγάλο χρόνο αποκατάστασης μετά τη θεραπεία.

Δρα στους  ινοβλάστες και τους αναγκάζει να παράγουν κολλαγόνο κάνοντας το δέρμα μας πιο λαμπερό, νεανικό και σφριγηλό. Το Fractional Laser είναι το μόνο laser που κάνει  ανάπλαση και αναζωογόνηση  του δέρματος εξαφανίζοντας τα σημάδια του χρόνου και βελτιώνοντας τις ουλές της ακμής. Το αποτέλεσμα είναι ορατό από την πρώτη κιόλας φορά. Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες ανά 20 ημέρες περίπου.

3. Εμφυτεύματα Υαλουρονικού οξέος.

Η τοποθέτηση υαλουρονικού βοηθά στο να “γεμίζουν” οι ατροφικές ουλές και να γίνονται πιο επίπεδες. Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. Η θεραπεία με το υαλουρονικό μπορεί να συνδυαστεί κάλλιστα με όλες τις υπόλοιπες θεραπείες για τις ουλές, ενώ παρόμοια δρα και η μεταφορά αυτόλογου λίπους(fat transfer).

4. Δερμοαπόξεση (Dermabrasion)

Γίνεται με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας και ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης παρουσίας ουλών ή ουλών που δεν ανταποκρίθηκαν στις ανωτέρω θεραπείες. Με την χρήση ειδικού μηχανήματος “τροχίζονται” και αφαιρούνται οι ανώτερες στοιβάδες της επιδερμίδας. Έτσι λειαίνονται και επιπεδώνονται οι ουλές.

Εάν οι ουλές είναι πολύ βαθιές ίσως χρειαστεί μια προεργασία πριν την εφαρμογή των παραπάνω θεραπειών που ονομάζεται punch elevation ή punch excision.  Με την πολύχρονη εμπειρία μας μπορείτε άνετα να εμπιστευτείτε την αποκατάσταση των ουλών σας στην Dermahair clinic.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top