Ακμή

  • Ακμή: Αίτια και Πλήρης Αντιμετώπιση

Ακμή

Η ακμή είναι μία φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που εμφανίζεται και προσβάλλει συνήθως το 85% των ατόμων που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Γίνεται αντιληπτή στο πρόσωπο και τον κορμό, δηλαδή σε περιοχές σμηγματογόνων αδένων.

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της Ακμής

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της ακμής είναι τα επίπεδα των ανδρογόνων, η εμφάνιση Propionibacterium acnes(P.  acnes) στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα, η συσσώρευση κερατινοκυττάρων και η φλεγμονή. Συγκεκριμένα, τα αυξημένα επίπεδα των ανδρογόνων μεγαλώνουν τους σμηγματογόνους αδένες και δημιουργούν φαγέσωρες.

Επίσης, η μεγάλη συγκέντρωση κερατινοκυττάρων στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα οδηγούν στη δημιουργία βλαβών που στη συνέχεια γίνονται φαγέσωρες. Τέλος, τόσο το βακτήριο P.acnes όσο και άλλα λιπίδια είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία φλεγμονής.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που δημιουργούν ή φουντώνουν την ακμή όπως το στρες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η κληρονομικότητα. Τέλος η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών ακόμα και το make up στο πρόσωπο μπορεί, πολλές φορές, να προκαλέσει ακμή.

Η κλινική εικόνα της ακμής ποικίλει από άτομο σε άτομο και το στάδιο ζωής του. Διακρίνεται σε φλεγμονώδης και μη φλεγμονώδης ακμή. Η πρώτη περίπτωση αποτελείται από φαγέσωρες, ενώ η δεύτερη μπορεί να συνοδεύεται από φαγέσωρες, κόκκινα σπυράκια(βλατίδες), οζίδια, κύστεις και φλυκταινίδια.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με την Θεραπεία Ακμής, Επικοινωνήστε μαζί μας!

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top