Ακμή

  • Ακμή

Ακμή

Η ακμή είναι μία φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που εμφανίζεται και προσβάλλει συνήθως το 85% των ατόμων που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Γίνεται αντιληπτή στο πρόσωπο και τον κορμό, δηλαδή στις περιοχές της ύπαρξης των σμηγματογόνων αδένων.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΜΕ LASER

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΚΜΗΣ ΜΕ LASER DERMAHAIR CLINIC

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της Ακμής

Μερικοί από τους βασικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της ακμής είναι οι παρακάτω:

Πιο αναλυτικά, οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση της ακμής είναι τα επίπεδα των ανδρογόνων, η εμφάνιση Propionibacterium acnes(P. acnes) στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα, η συσσώρευση κερατινοκυττάρων και η φλεγμονή.

Συγκεκριμένα, τα αυξημένα επίπεδα των ανδρογόνων ορμονών μεγαλώνουν τους σμηγματογόνους αδένες και δημιουργούν φαγέσωρες. Επίσης, η μεγάλη συγκέντρωση κερατινοκυττάρων στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα οδηγούν στη δημιουργία βλαβών που στη συνέχεια γίνονται φαγέσωρες.

Τόσο το βακτήριο P.acnes όσο και άλλα λιπίδια είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία της φλεγμονής. Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που δημιουργούν ή φουντώνουν την ακμή όπως το στρες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, η κληρονομικότητα.

Τέλος η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών ακόμα και το make up στο πρόσωπο μπορεί, πολλές φορές, να προκαλέσει ακμή.

Στις γυναίκες είναι πιθανότερο να εμφανιστούν σημάδια ακμής οποιαδήποτε στιγμή της ζωής τους εξαιτίας των ορμονικών αλλαγών.

Πως εμφανίζεται η ακμή;

Η κλινική εικόνα της ακμής ποικίλει από άτομο σε άτομο και το στάδιο της ζωής του. Ανάλογα με την κλινική εικόνα και τα συμπτώματα της η ακμή διακρίνεται σε:

Αντιμετώπιση της Ακμής

«Πώς αντιμετωπίζεται η ακμή;» Ίσως η συνηθέστερη ερώτηση που δέχεται ένας δερματολόγος.

Η αντιμετώπιση της ακμής θα πρέπει να γίνεται έγκαιρα τόσο για την αποφυγή ουλών όσο και για την αποφυγή της ανασφάλειας και της ψυχολογικής κατάπτωσης που νιώθουν πολλά άτομα εξαιτίας της. Αυτό επιτυγχάνεται με :

Πρόληψη της ακμής

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση της ακμής χρειάζεται

Οι Ειδικοί της DermaHarClinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία!

Για Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με την Θεραπεία Ακμής αλλά και τις άλλες δερματολογικές θεραπείες, επικοινωνήστε μαζί μας!

Συχνές ερωτήσεις

Η ακμή είναι μία φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που προσβάλλει κυρίως τους εφήβους αλλά μπορεί να εμφανιστεί και σε ενήλικες. Εμφανίζεται εξίσου και στα δύο φύλα.

Υπάρχουν πολλές μορφές ακμής και εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο. Η κλινική εικόνα της ακμής μπορεί να περιέχει κλειστούς ή ανοιχτούς φαγέσωρες, οζίδια, βλατίδες (κόκκινα σπυράκια), φλυκταινίδια, κύστες και αγγειακές ευρυαγγείες (ροδόχρους νόσος).

Αντιθέτως. Η ακμή μπορεί να εντοπιστεί τόσο στο πρόσωπο όσο και σε άλλες περιοχές με σμηγματογόνους αδένες όπως για παράδειγμα η πλάτη και το στήθος.

Σίγουρα οι διατροφικές συνήθειες παίζουν ρόλο στην εκδήλωση της ακμής, ωστόσο υπάρχουν πολλοί παράγοντες που την ευνοούν. Μέσα από τις διάφορες μελέτες πάντως έχουν ενοχοποιηθεί η σοκολάτα, τα τηγανητά σε οποιαδήποτε μορφή και σε κάποιες άλλες ακόμη και τα γαλακτοκομικά .

Δυστυχώς η ακμή μπορεί να εκδηλωθεί ακόμη και σε αυτές τις ηλικίες και ειδικά στις γυναίκες χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο αίτιο και χωρίς την προηγούμενη ύπαρξη ακμής κατά την εφηβική ηλικία

Η αντιμετώπιση της ακμής μπορεί να επιτευχθεί με τοπική αγωγή, με από του στόματος θεραπεία, χρήση Laser, peeling ή δερμοαπόξεση. Ο τρόπος αντιμετώπισης εξαρτάται από το είδος της ακμής και τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχει επίβλεψη από το δερματολόγο και γίνονται προληπτικά εξετάσεις κάθε μήνα ώστε να αποφευχθεί κάποια παρενέργεια. Στην περίπτωση αυτή είναι πλήρως ασφαλής θεραπεία.

Το Laser Nordly s by Ellipse που διαθέτουμε στη Derma Hair Clinic έχει εξαιρετικά αποτελέσματα τόσο στην καταπολέμηση της ακμής όσο και των κόκκινων σημαδιών μετά το πέρας της.

Ορισμένα είδη ακμής μπορεί να αφήσουν ουλές στο δέρμα οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση Laser. Επίσης, η καταπολέμηση τους μπορεί να επιτευχθεί με χημικό peeling, δερμοαπόξεση ή εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος ο δερματολόγος θα προτείνει την κατάλληλη μέθοδο.

Ο αριθμός των συνεδριών με Laser για την ακμή και τις ουλές της ακμής εξαρτάται από την έκταση του προβλήματος.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την αντιμετώπιση της ροδόχρους ακμής είναι η χρήση Laser.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top