Ακμή

Υπηρεσίες

ΑΚΜΗ

Η ακμή είναι μία φλεγμονώδης νόσος του δέρματος που εμφανίζεται και προσβάλλει συνήθως το 85% των ατόμων που βρίσκονται στην εφηβική ηλικία, αλλά μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και στην ενήλικη ζωή. Γίνεται αντιληπτή στο πρόσωπο και τον κορμό, δηλαδή σε περιοχές σμηγματογόνων αδένων.

ακμη

Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της Ακμής

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη της ακμής είναι τα επίπεδα των ανδρογόνων, η εμφάνιση Propionibacterium acnes(P.  acnes) στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα, η συσσώρευση κερατινοκυττάρων και η φλεγμονή. Συγκεκριμένα, τα αυξημένα επίπεδα των ανδρογόνων μεγαλώνουν τους σμηγματογόνους αδένες και δημιουργούν φαγέσωρες.
Επίσης, η μεγάλη συγκέντρωση κερατινοκυττάρων στο τριχοσμηγματογόνο θύλακα οδηγούν στη δημιουργία βλαβών που στη συνέχεια γίνονται φαγέσωρες. Τέλος, τόσο το βακτήριο P.acnes όσο και άλλα λιπίδια είναι υπεύθυνα για τη δημιουργία φλεγμονής.

Ωστόσο, θα πρέπει να τονίσουμε πως υπάρχουν και εξωτερικοί παράγοντες που δημιουργούν ή φουντώνουν την ακμή όπως το στρες, οι κακές διατροφικές συνήθειες, η κληρονομικότητα.
Τέλος η χρήση ακατάλληλων καλλυντικών ακόμα και το make up στο πρόσωπο μπορεί, πολλές φορές, να προκαλέσει ακμή.

Η κλινική εικόνα της ακμής ποικίλει από άτομο σε άτομο και το στάδιο ζωής του. Διακρίνεται σε φλεγμονώδης και μη φλεγμονώδης ακμή. Η πρώτη περίπτωση αποτελείται από φαγέσωρες, ενώ η δεύτερη μπορεί να συνοδεύεται από φαγέσωρες, κόκκινα σπυράκια(βλατίδες), οζίδια, κύστεις και φλυκταινίδια.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με την Θεραπεία Ακμής, Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 4mb (jpg, jpeg, png, gif)

CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε το spam, σας ευχαριστούμε.

Θεραπεία Ακμής

Η ακμή μπορεί να είναι ήπια, έντονη ή κυστική. Κάθε περίπτωση χρειάζεται τη σωστή διάγνωση και θεραπεία για την αποφυγή ουλών.
Η ήπια και μέτρια ακμή αντιμετωπίζεται με συνδυασμό αντιβιοτικών και τοπικής εφαρμογής ρετινοειδών, υπεροξειδίου βενζοϋλίου (ΒPO) ή αζελαϊκού οξέος. Η δράση τους καταστέλλει τη φλεγμονή και τα βακτήρια.

Στην σοβαρή και κυστική ακμή που αντιστέκεται στα αντιβιοτικά και τις τοπικές θεραπείες  γίνεται χορήγηση ισοτρετινοϊνης. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 5-8 μήνες και χρειάζεται εργαστηριακός έλεγχος και παρακολούθηση από δερματολόγο κάθε μήνα. Οι πιο σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες είναι η ξηρότητα στα χείλη, οι αλλαγές στη διάθεση του ατόμου και η τερατογένεση σε περίπτωση εγκυμοσύνης. Έτσι, κάθε γυναίκα που θα ξεκινήσει τη θεραπεία της ακμής με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκυμοσύνης κατά τη διάρκεια της καθώς και για 2 μήνες αφού τελειώσει.

Μία άλλη μέθοδος που μπορεί να καταπολεμήσει την ακμή είναι η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών, τα οποία ρυθμίζουν τα επίπεδα των ανδρογόνων.

Θεραπεία Ακμής με το Laser Ellipse By Nordlys

Τέλος, με την εξέλιξη της τεχνολογίας μπορούμε να αποφύγουμε τις θεραπείες και τα χάπια χρησιμοποιώντας κάποιο laser. Το Ellipse By Nordlys αποτελεί το πιο εξελιγμένο laser και εξαφανίζει ακόμα και την πιο έντονη ακμή σε λίγες μόλις συνεδρίες.

θεραπεια ακμης με το laser nordlys by ellipse

 

Το πρόσωπο μας είναι ο καθρέφτης μας και η καθημερινή φροντίδα είναι απαραίτητη. Κάποια προληπτικά βήματα ενάντια της ακμής είναι το συστηματικό πλύσιμο με ειδικό σαπούνι κατά της λιπαρότητας, η χρήση αντηλιακής κρέμας και κατάλληλων καλλυντικών ειδικά σχεδιασμένων για την αντιμετώπιση της ακμής.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με την Θεραπεία Ακμής, Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 4mb (jpg, jpeg, png, gif)

CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε το spam, σας ευχαριστούμε.

Στη Derma Hair Clinic, ο υπεύθυνος Δερματολόγος- Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το εξειδικευμένο προσωπικό του, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ουσιαστική βοήθεια στη θεραπεία της ακμής με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας των Λέιζερ. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2107232932 , για να ενημερωθείτε πλήρως και να κλείσετε το ραντεβού σας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ