Ανδρογενετική Αλωπεκία

Υπηρεσίες

ΑΝΔΡΟΓΕΝΕΤΙΚΗ ΑΛΩΠΕΚΙΑ

Ως ανδρογενετική αλωπεκία ονομάζουμε τη νόσο που ευθύνεται για την αραίωση και την απώλεια των μαλλιών (της τριχόπτωσης), τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Στο κάθε φύλο η εμφάνιση της έχει διαφορετικά αποτελέσματα, αλλά οι ψυχολογικές επιπτώσεις είναι οι ίδιες και στα δύο φύλα αφού τα άτομα μαζί με τα μαλλιά τους  χάνουν συχνά και την αυτοπεποίθηση τους.

 

ανδρογενετική αλωπεκία άνδρας

Κλινική Εικόνα

Η ανδρογενετική αλωπεκία στους άνδρες οφείλεται στην επίδραση των ανδρογόνων στα τριχοθυλάκια και υπάρχει γενετική προδιάθεση για την εμφάνισή. Υπάρχουν διαφορετικά πρότυπα αλωπεκίας και κάθε άτομο εμφανίζει αραίωση σε διαφορετικά σημεία. Τα πιο συνηθισμένα είναι το μπροστινό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής(Hair line) και οι κροταφικές χώρες, ενώ σπάνια θα παρατηρηθεί αραίωση στο κεντρικό τμήμα. Αντιθέτως, η αλωπεκία που επηρεάζει τις γυναίκες εμφανίζεται σε όλο το κεντρικό τμήμα του τριχωτού της κεφαλής και μπορεί να ξεκινήσει μετά την έναρξη της εμμήνου ρύσεως.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 4mb (jpg, jpeg, png, gif)

CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε το spam, σας ευχαριστούμε.

Θεραπεία 

Τα πρώτα πράγματα που εξετάζουμε στην έντονη αραίωση είναι τα επίπεδα του σιδήρου και η θυρεοειδική λειτουργία. Για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας  χρησιμοποιούνται φάρμακα που αναστέλλουν την 5α-αναγωγάση δηλαδή το ένζυμο που συμμετέχει στην μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη. Η φιναστερίδη οδηγεί σε αύξηση των τριχών και τα αποτελέσματα της είναι πιο ενθαρρυντικά με την πάροδο του χρόνου. Συγκεκριμένα, κατά το πρώτο εξάμηνο μπορεί κανείς να κρίνει εάν η χορήγηση της είναι αποτελεσματική και μέσα στο διάστημα 1-2 ετών η εικόνα του προβλήματος έχει αλλάξει σημαντικά. Η διακοπή της όμως επαναφέρει την εικόνα του προβλήματος στα αρχικά του επίπεδα. Η  χορήγηση όμως του συγκεκριμένου φαρμάκου θα πρέπει να γίνεται από έμπειρο δερματολόγο έτσι ώστε να αξιολογείται η βελτίωση και οι τυχόν παρενέργειες.

ανδρογενετική αλωπεκία γυναίκα

Ένα δεύτερο τρόπο καταπολέμησης της αλωπεκίας αποτελεί η τοπική χρήση μινοξιδίλης, η οποία η οποία παρατείνει την αναγενή φάση του κύκλου της τρίχας. Η αποτελεσματικότητα της διακρίνεται μετά από 8 εβδομάδες εφαρμογής της, ενώ στο διάστημα του ενός έτους η αποκατάσταση των τριχών είναι πλέον μεγάλη. Όπως και στην περίπτωση της φιναστερίδης, η διακοπή της μινοξιδίλης επαναφέρει σταδιακά το πρόβλημα. Ιδανική θεραπεία αποτελεί ο συνδιασμός τοπικής χρήσης φαρμάκων(φαρμακευτική αγωγή) και θεραπειών όπως μεσοθεραπεία μαλλιών κτλ. Ένα απλό γενετικό τεστ για την τριχόπτωση δείχνει ποιες ουσίες είναι περισσότερο αποτελεσματικές για τον κάθε ασθενή σύμφωνα με το γενετικό του προφίλ. Έτσι η θεραπεία είναι στοχευμένη  και τα αποτελέσματα σίγουρα.

Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αποκατάστασης της αλωπεκίας(φαλάκρας) όταν έχει φτάσει σε προχωρημένα στάδια αποτελεί, για τους άνδρες και τις γυναίκες, η μεταμόσχευση μαλλιών.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας!

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 4mb (jpg, jpeg, png, gif)

CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε το spam, σας ευχαριστούμε.

Στη Derma Hair Clinic, ο υπεύθυνος Δερματολόγος- Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το εξειδικευμένο προσωπικό του, συνδυάζουν τόσο οι τοπικές αγωγές όσο και οι συστηματικές με την μεταμόσχευση μαλλιών ώστε να έχουμε ταχύτερα και αρτιότερα αποτελέσματα στο πρόβλημα της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2107232932 , για να ενημερωθείτε πλήρως και να κλείσετε το ραντεβού σας.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ