Η σύφιλη πρόκληση για το Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο. Άρθρο από τον Στρατιωτικό Ιατρό Καραλέξη Απόστολο Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο

  • Αρχική
  • Άρθρα
  • general
  • Η σύφιλη πρόκληση για το Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο. Άρθρο από τον Στρατιωτικό Ιατρό Καραλέξη Απόστολο Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο

H σύφιλη αναπτύσσεται σε τέσσερα στάδια, κάθε ένα με ένα διαφορετικό σύνολο συμπτωμάτων.
Αρχικό στάδιο κατά τη διάρκεια του αρχικού σταδίου της σύφιλης, μια πληγή (συφιλιδικό έλκος) που είναι συνήθως ανώδυνη αναπτύσσεται στο σημείο όπου τα βακτηρίδια της σύφιλης εισήχθησαν στο σώμα. Αυτό εμφανίζεται συνήθως μέσα σε 3 εβδομάδες από την έκθεση αλλά μπορεί να κυμανθεί από 10 έως 90 ημέρες. Τότε το άτομο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό κατά τη διάρκεια του αρχικού αυτού σταδίου. Στα άτομα, το συφιλιδικό έλκος εμφανίζεται συχνά στη γεννητική περιοχή, συνήθως (αλλά όχι πάντα) στο πέος. Αυτές οι πληγές είναι συχνά ανώδυνες. Στις γυναίκες, τα συφιλιδικά έλκη μπορούν να αναπτυχθούν στα εξωτερικά γεννητικά όργανα ή στο εσωτερικό μέρος του κόλπου. Ένα συφιλιδικό έλκος μπορεί να περάσει απαρατήρητο εάν εμφανίζεται μέσα στον κόλπο ή στο άνοιγμα στη μήτρα (τράχηλος). Οι πληγές είναι συνήθως ανώδυνες και δεν φαίνονται εύκολα από μη ειδικό Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο. Επιπρόσθετα η διόγκωση των λεμφαδένων μπορεί να εμφανιστεί κοντά στην περιοχή του συφιλιδικού έλκους. Ένα συφιλιδικό έλκος μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε μια περιοχή του σώματος εκτός από τα γεννητικά όργανα. Το συφιλιδικό έλκος διαρκεί συνήθως από 3 έως 6 εβδομάδες, κατόπιν αυτοθεραπεύεται και μπορεί να αφήσει ένα λεπτό σημάδι. Αλλά ακόμα κι αν το συφιλιδικό έλκος έχει θεραπευτεί, η σύφιλη είναι ακόμα παρούσα και ένα πρόσωπο μπορεί ακόμα να περάσει τη μόλυνση στο δευτεροπαθές στάδιο
Η δευτεροπαθής σύφιλη χαρακτηρίζεται από μια αναφυλαξία που εμφανίζεται 2 έως 8 εβδομάδες αφότου αναπτύχθεί το συφιλιδικό έλκος και μερικές φορές προτού να θεραπευτεί Άλλα συμπτώματα μπορούν επίσης να εμφανιστούν, έτσι σημαίνει ότι η μόλυνση έχει εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. Ένα πρόσωπο είναι ιδιαίτερα μεταδοτικό κατά τη διάρκεια του δευτεροπαθούς αυτού σταδίου. Για αυτό πρέπει να απευθυνθεί άμεσα σε Δερματολόγο-Αφροδισιολόγο. Μια αναφυλαξία αναπτύσσεται συχνά πέρα από το σώμα και περιλαμβάνει συνήθως τις παλάμες των χεριών και τα πέλματα των ποδιών. Η αναφυλαξία αποτελείται συνήθως από τις καφεκόκκινες, μικρές, στερεές, επίπεδες ή αυξημένες πληγές που είναι λιγότερο από 2 εκατ.
Αλλά η αναφυλαξία μπορεί να μοιάσει με άλλα πιό κοινά δερματικά προβλήματα . Οι υγρές πληγές που μοιάζουν με τους ακροχορδώνες (αποκαλούμενους lata condyloma) μπορεί να είναι παρούσες.
Αυτή η αναφυλαξία θεραπεύεται συνήθως μέσα σε 2 μήνες. από μόνο του χωρίς σημάδι Αλλά ακόμα κι αν η αναφυλαξία έχει θεραπευτεί, η σύφιλη είναι ακόμα παρούσα και ένα πρόσωπο μπορεί ακόμα να περάσει τη μόλυνση σε άλλους.
Όταν μεταδοθεί η σύφιλη σε όλο το σώμα, το πρόσωπο μπορεί να έχει: Έναν πυρετό συνήθως λιγότερο από 101�F (38.3�C). Έναν επώδυνο λαιμό. Ένα ασαφές αίσθημα αδυναμίας ή ταλαιπωρίας σε όλο το σώμα. Απώλεια βάρους. Ετερόκλητη απώλεια τριχών, ειδικά στα φρύδια, στις βλεφαρίδες, και στις τρίχες των μαλλιών. Διόγκωση των λεμφαδένων. Συμπτώματα από το νευρικό σύστημα της δευτεροπαθούς σύφιλης, η οποία μπορεί να περιλάβει την ακαμψία του αυχένα, τους πονοκέφαλους, την οξυθυμία, την παράλυση, ή τις άνισες αντανακλάσεις.
Λανθάνον (κρυμμένο) στάδιο. Εάν δε λάβει θεραπεία, ένα μολυσμένο πρόσωπο θα προχωρήσει στο λανθάνον (κρυμμένο) στάδιο της σύφιλης. Το λανθάνον στάδιο ορίζεται ως το έτος αφότου ένα πρόσωπο καταστεί μολυσμένο. Αφότου διανύει αθεράπευτη επί μακρού η δευτεροπαθής σύφιλη με την αναφυλαξία, το πρόσωπο δεν θα έχει οποιαδήποτε συμπτώματα για έναν χρόνο (λανθάνουσα περίοδος). Η λανθάνουσα περίοδος μπορεί να είναι τόσο μικρή όπως 1 έτος ή να κυμανθεί από 5 έως 20 έτη.
Συχνά κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, μια ακριβής διάγνωση μπορεί μόνο να γίνει μέσω της εξέτασης αίματος ή του ιστορικού του πάσχοντος.
Ένα πρόσωπο είναι μεταδοτικό κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους του λανθάνοντος σταδίου και μπορεί να είναι μεταδοτικό κατά τη διάρκεια της λανθάνουσας περιόδου όταν κανένα σύμπτωμα δεν είναι παρόν. Μια γυναίκα στο λανθάνον στάδιο της σύφιλης μπορεί ακόμα να περάσει τη μόλυνση που έχει αναπτύξει στο μωρό και μπορεί να έχει μια αποβολή ή αυξημένη θνησιμότητα ή να γεννήσει σε ένα μωρό μολυσμένο με συγγενή σύφιλη.
Τριτογενές (προχωρημένο) στάδιο
Αυτό είναι το πιο καταστρεπτικό στάδιο της σύφιλης. Εάν ο ασθενής δε λάβει θεραπεία, το τριτογενές στάδιο μπορεί να αρχίσει από 1 έτος μετά από τη μόλυνση ή ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της διάρκειας ζωής ενός προσώπου
Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, η σύφιλη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα αιμοφόρων αγγείων και καρδιάς, διανοητικές διαταραχές, τύφλωση, προβλήματα από το νευρικό σύστημα, και ακόμη και το θάνατο. Τα συμπτώματα της τριτογενούς (πρόσφατης) σύφιλης εξαρτώνται από τις επιπλοκές που αναπτύσσονται. Οι επιπλοκές αυτού του σταδίου περιλαμβάνουν: Gummata, τα οποία είναι μεγάλες πληγές μέσα στο σώμα ή στο δέρμα. Καρδιαγγειακή σύφιλη, η οποία έχει επιπτώσεις στην καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Neurosyphilis, το οποίο έχει επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα.

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top