Θεραπεία τριχόπτωσης με Saw palmetto

14 Απριλίου, 2021

Η τριχόπτωση απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Αν και παλαιότερα η αραίωση των μαλλιών είχε συνδεθεί κυρίως με τους άνδρες, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση και στο γυναικείο φύλο.

Υπάρχουν πολλά αίτια που σχετίζονται με την τριχόπτωση, ωστόσο το πιο συνηθισμένο είναι η ανδρογενετική αλωπεκία. Στους άνδρες παρατηρείται αραίωση στους κροτάφους και υποχώρηση του hairline, ενώ στις γυναίκες η αραίωση είναι διάχυτη. Η αντιμετώπιση της πτώσης των μαλλιών επιτυγχάνεται αρχικά με τοπική χρήση φαρμακευτικών ουσιών που αναστέλλουν την 5α-αναγωγάση σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες για την ενίσχυση του θύλακα της τρίχας.

Η φιναστερίδη και η μινοξιδίλη αποτελούν τις πιο αποτελεσματικές ουσίες κατά της ανδρογενετικής αλωπεκίας. Ωστόσο, νέες έρευνες δείχνουν πως το saw palmetto είναι εξίσου αποτελεσματικό. Συγκεκριμένα, η χρήση saw palmetto έδειξε βελτίωση της ανδρογενετικής αλωπεκίας και ανάπτυξη των μαλλιών, όπως και η  χρήση φιναστερίδης που παρουσίασε βελτίωση του προβλήματος. Σύμφωνα με την έρευνα το saw palmetto παρουσίασε σημαντική βελτίωση κυρίως στην κορυφή του τριχωτού.

Εκτός από τις τοπικές αγωγές, η απώλεια των μαλλιών μπορεί να καταπολεμηθεί με τη θεραπεία PRP ( Platelet Rich Plasma) κατά την οποία γίνεται έγχυση των ενεργοποιημένων αιμοπεταλίων στις βλάβες με αποτέλεσμα την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής και την διακοπή της περαιτέρω αραίωσης. Βεβαία, η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται συνδυαστικά με τοπικές αγωγές. Για να εντοπιστεί η κατάλληλη τοπική θεραπεία του ασθενή μπορεί να προηγηθεί ένα γενετικό τεστ (DNA Test), το οποίο γνωστοποιεί τις αποτελεσματικότερες ουσίες για κάθε ασθενή. Έτσι, η θεραπεία είναι εξατομικευμένη και στοχευμένη.

Τέλος, σε περιπτώσεις όπου η αραίωση έχει προχωρήσει αισθητά και όλα τα παραπάνω δεν είναι ικανά για την αντιμετώπιση της, η μόνη λύση είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Στη Derma Hair Clinic οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από τον ίδιο τον Δρ Καραλέξη με την μέθοδο FUE. Η διαδικασία είναι ανώδυνη αφού γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας και το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό.

 

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: info@dermahair.gr

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr