Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE ή FUT;

31 Αυγούστου, 2020

Η αποκατάσταση των μαλλιών αποτελεί μια χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί μεγάλη έρευνα από τη μεριά του υποψηφίου. Ανάμεσα στις θεραπείες για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης συγκαταλέγονται φάρμακα, αλλά και η μεταμόσχευση μαλλιών.

Σήμερα, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορες τεχνικές ως προς τη συλλογή των τριχοθυλακίων και τη γενική διαδικασία της εμφύτευσης. Οι δύο βασικές μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι η μέθοδος FUE και FUT. Κάθε τεχνική έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η διαφορά τους οφείλεται στην εξαγωγή του θύλακα της τρίχας από τη δότρια περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και στις περισσότερες περιπτώσεις απόλυτα φυσικά.

Η μέθοδος FUE αποτελεί μια λιγότερο επεμβατική διαδικασία και έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο πόνο, ταχύτερο χρόνο αποκατάστασης και λιγότερο μούδιασμα του τριχωτού της κεφαλής. Η ανάπτυξη των τριχών πραγματοποιείται σε διάστημα 3-6 μηνών.  Η μέθοδος FUT είναι προτιμώμενη σε περιπτώσεις προχωρημένης τριχόπτωσης, επειδή επιτρέπει στον ιατρό να αξιοποιήσει πλήρως την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής για να παρέχει αποτελέσματα συμβατά με τις προσδοκίες των ασθενών.

Η μέθοδος FUE

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE αφορά σε ξεχωριστή λήψη τριχοθυλακίων από το τριχωτό της κεφαλής. Το αποτέλεσμα είναι φυσικό και ρεαλιστικό. Οι ασθενείς μπορούν να επιστρέψουν άμεσα στην εργασία και τις καθημερινές τους δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης την επόμενη μέρα. Ο μετεγχειρητικός πόνος και ο χρόνος ανάρρωσης είναι μικρότερος από της FUT.

Η μέθοδος FUE αποτελεί μια ευαίσθητη και χρονοβόρα διαδικασία που την καθιστά πιο ακριβή από τη μέθοδο FUT. Το κόστος της μεθόδου FUE εξαρτάται από την περιοχή της αραίωσης.

 

Πλεονεκτήματα της μεθόδου FUE

Δεν απαιτούνται ράμματα και συνάμα δεν υπάρχει ουλή. Ο χρόνος επούλωσης είναι ταχύτερος και ο ασθενής αισθάνεται λιγότερη δυσφορία σε σύγκριση με την παραδοσιακή διαδικασία FUT.

Η τεχνική FUE μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλυφθούν παλαιότερες ουλές που έχουν δημιουργηθεί από τη μέθοδο FUT. Ένας ενδεχόμενος συνδυασμός των τεχνικών FUE και FUT αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή για μεγιστοποίηση του αριθμού των μοσχευμάτων.

Η μέθοδος FUT

Η μεταμόσχευση μαλλιών FUT αφορά σε αφαίρεση μιας μικρής λωρίδας ιστού από το πίσω μέρος της κεφαλής, από την οποία εξάγονται τα τριχοθυλάκια. Στη συνέχεια, το εξειδικευμένο προσωπικό ξεχωρίζει τα τριχοθυλάκια που έχουν συλλεχτεί προτού μεταμοσχευθούν ξεχωριστά στην υποψήφια περιοχή. Η μέθοδος FUT συνήθως επιτρέπει το μέγιστο αριθμό μοσχευμάτων που μπορούν να μεταμοσχευθούν σε μία μόνο συνεδρία.

Ο ασθενής θα πρέπει να προβαίνει σε περιορισμένη άσκηση για τουλάχιστον 2 εβδομάδες, ώστε να βοηθήσει στην επούλωση της ουλή.

Το κόστος της μεθόδου FUT κυμαίνεται ανάλογα τον αριθμό των τριχοθυλακίων που πρόκειται να μεταμοσχευτούν.

Πονάει η μέθοδος FUT;

Σε σύγκριση με τη μέθοδο FUE, η μέθοδος FUT προκαλεί μεγαλύτερη δυσφορία στους ασθενείς, πιθανόν λόγω της διόγκωσης στην περιοχή όπου αφαιρέθηκε η λωρίδα ιστού. Ο υπεύθυνος γιατρός θα σας χορηγήσει φάρμακο για τον πόνο εάν χρειαστεί.

Υπάρχει ουλή μετά την επέμβαση;

Η μέθοδος FUT έχει συνήθως ως αποτέλεσμα μια μικρή ουλή στο πίσω μέρος της κεφαλής. Δεδομένου ότι η ουλή είναι πολύ λεπτή, καθιστά εύκολη την απόκρυψή της. Με την πάροδο του χρόνου η ουλή θα γίνει λιγότερο αισθητή καθώς θα εξασθενεί

Επιλογή μεθόδου μεταμόσχευσης μαλλιών

Η μέθοδος FUE έχει αποκτήσει περισσότερη δημοτικότητα και έχει γίνει η διαδικασία επιλογής από τους ασθενείς σε όλο τον κόσμο, καθώς παλαιότερες μέθοδοι όπως η FUT έχουν ξεπεραστεί. Ο βραβευμένος Δερματολόγος Δρ. Καραλέξης χρησιμοποιεί κατά βάσιν τη μέθοδο FUE, προσφέροντας τα βέλτιστα δυνατά αποτελέσματα για τους ικανοποιημένους ασθενής του.

Προγραμματίστε σήμερα το δωρεάν διαγνωστικό σας ραντεβού με τον εξειδικευμένο Δερματολόγο Δρ. Απόστολο Καραλέξη, ο οποίος θα σας συμβουλεύσει και θα σας προτείνει την κατάλληλη τεχνική που αρμόζει καλύτερα στην περίπτωση σας με βάση το πρόβλημα της αραίωσης που αντιμετωπίζεται και την ποσότητα των διαθέσιμων τριχοθυλακίων που διαθέτετε.

Προσπαθούμε να κάνουμε τις διαδικασίες και τις θεραπείες μας προσιτές και κατανοητές σε εσάς, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι να περιμένετε από τη θεραπεία σας.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2107232932

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr