Μεταμόσχευση μαλλιών-Ποιά τεχνική να επιλέξω;

31 Αυγούστου, 2020

Πολλές φορές ο ενδιαφερόμενος για μεταμόσχευση μαλλιών θα βρεθεί σε δίλημμα σχετικά με το ποιά τεχνική να επιλέξει και άλλες φορές θα πέσει θύμα παραπληροφόρησης από άτομα που κάνουν ¨πωλήσεις¨(marketing) στο χώρο των μεταμοσχεύσεων και θα επιλέξουν αυτοί για αυτόν.

133-950-x-7133-300x225 120-950-x-7133-300x225

Στην αριστερή εικόνα λίγες ημέρες μετά την μεταμόσχευση με την τεχνική με τη μία μία τρίχα, μόλις που διακρίνονται οι διάσπαρτες μικρές τρυπούλες στο πίσω μέρος και στα πλαινά του κεφαλιού από τη λήψη των μοσχευμάτων, ενώ έντονα διακρίνεται η τομή από προηγούμενη μεταμόσχευση με τεχνική stripe. Στην δεξιά εικόνα τα μαλλιά από τις περιοχές λήψης των μοσχευμάτων μεγαλώνουν κανονικά όμως η ουλή από την πρώτη μεταμόσχευση θα παραμείνει για πάντα εκεί.

Οι τεχνικές που εφαρμόζονται διεθνώς είναι:

1)ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΛΩΡΙΔΑΣ(Stripe) Όπου λαμβάνεται μία ενιαία λεπτή ¨λωρίδα¨ μοσχευμάτων απ’ το πίσω μέρος του κεφαλιού και χωρίζεται πολύ προσεκτικά σε μικρότερα μοσχευματάκια. Μετά την λήψη της λωρίδας αυτής όμως παραμένει μία λεπτή ουλή που φαίνεται όταν κοντοκουρέψουμε τα μαλλιά. Κατά καιρούς στην κλασσική αυτή μέθοδο δίνουν ονομασίες όπως FUT ή άλλα βαρύγδουπα ονόματα δήθεν νέας τεχνικής για να μπερδέψουν τον ενδιαφερόμενο και να αναδείξουν ως καλύτερη την παλιά αυτή μέθοδο. Η ουλή αυτή δυστυχώς δεν διορθώνεται και αν κάποιος θέλει να ξυρίσει τα μαλλιά του θα φαίνεται ακόμη πιο έντονα.

2) ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΡIΧΑ-ΤΡΙΧΑ-Follicular Tranfser: Με ένα ειδικό μικροσκοπικό εργαλείο αφαιρείται μία μία τρίχα(μόσχευμα) από το πίσω μέρος του κεφαλιού χωρίς έτσι να απαιτείται η λήψη¨ λωρίδας¨ μοσχευμάτων. Κατόπιν παραμένουν πολύ μικρές τρυπούλες οι οποίες επουλώνονται σε λίγες ημέρες. Προσπαθώ πάντα να μην αφαιρώ όλο το τριχοθυλάκιο-μόσχευμα και να αφήνω λίγο από το ¨βολβό¨του για να ξαναβγεί η τρίχα ξανά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και έτσι ποτέ δεν έχω αραίωση. Η τεχνική αυτή θέλει πραγματική δεξιοτεχνία από το γιατρό, γιατί πρέπει να πάει σύμφωνα με τη φορά τις τρίχας για να αφαιρέσει σωστά το τριχοθυλάκιο. Για την πραγματοποίησή της απαιτείται περισσότερος χρόνος και μεγάλος κόπος για αυτό και πολλοί συνάδελφοι την αποφεύγουν. Πολλοί δεν καταφέρνουν να συλλέξουν παρά μόνο πολύ λίγα μοσχεύματα την στιγμή που πλέον ένας έμπειρος γιατρός συγκεντρώνει ίδιο αριθμό με την μέθοδο Stripe.

Προσωπικά ψηφίζω τη μέθοδο ΤΡΙΧΑ-ΤΡΙΧΑ………

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr