Μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία

22 Σεπτεμβρίου, 2022

derma hair clinic

 

Στην κλινική Derma Hair διαθέτουμε εμπειρία μεγαλύτερη των 20 ετών στις παθήσεις των τριχών και στην μεταμόσχευση μαλλιών. Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχει διαμορφωθεί μία άποψη για το θέμα των μεταμοσχεύσεων μαλλιών στην Τουρκία από εμπειρίες των ασθενών μας. Επιπλέον, σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο Dr. Καραλέξης είναι μέλος της ISHRS (International Society of Hair Restoration Surgery), όπου στη συγκεκριμένη επιστημονική οργάνωση έχει αναλυθεί διεξοδικά και έχουν ληφθεί μέτρα για το συγκεκριμένο μείζον θέμα.

Υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός κλινικών στην Τουρκία που λειτουργούν χωρίς άδεια (black market). Σ’ αυτές τις κλινικές οι επεμβάσεις γίνονται χωρίς την παρουσία γιατρού, αλλά τις επεμβάσεις τις πραγματοποιεί συνήθως παραϊατρικό προσωπικό χωρίς καμία ιατρική πιστοποίηση και εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που αυξάνεται ο κίνδυνος μολύνσεων όταν οι επεμβάσεις γίνονται υπό συνθήκες χωρίς επαρκή αποστείρωση του χώρου. Εάν πραγματοποιηθεί μια μεταμόσχευση μαλλιών σε ένα φτηνό μέρος ή σε μία χωρίς άδεια κλινική και χωρίς συνθήκες χειρουργικής αποστείρωσης, μπορεί τελικά μία μεταμόσχευση μαλλιών να σας κοστίσει πολύ περισσότερο όσον αφορά την υγεία σας αλλά και τα χρήματα σας.

Περιστατικά μεταμοσχεύσεων μαλλιών στη Τουρκία

Κατά καιρούς προσέρχονται στην κλινική μας αποτυχημένα περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών που έγιναν στην Τουρκία. Εξαπατημένοι ασθενείς που με δόλωμα το χαμηλό κόστος προέβησαν σε επέμβαση προσήλθαν μετέπειτα για διόρθωση. Τοποθέτηση του hairline πολύ χαμηλά, αφύσικη κατεύθυνση των τριχών, αφύσικο αποτέλεσμα, μόνιμη καταστροφή και αραίωση της δότριας χώρας από υπερβολική συλλογή μοσχευμάτων, είναι μερικά από τα πιο συχνά λάθη που γίνονται.

μεταμόσχευση μαλλιών τουρκία

Ο ασθενής ζει στην Ελβετία και επέλεξε να κάνει την επέμβαση στην Τουρκία για οικονομικούς λόγους. Παρατηρούμε μία υπερβολική αφαίρεση τριχοθυλακίων(overharvesting) από τη δότρια χώρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μόνιμη καταστροφή της ινιακής περιοχής. Χαρακτηριστικά παρατηρούνται κυκλικές περιοχές στην πίσω περιοχή του κεφαλιού εν είδη σκοροφαγώματος οι οποίες δεν επιδέχονται κάποιας θεραπείας.

μεταμόσχευση μαλλιών τουρκία

Τοποθέτηση τριχοθυλακίων στο Hairline χωρίς να ληφθεί υπόψη η σωστή κατεύθυνση των τριχών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι οι τρίχες να φαίνονται σαν να είναι ραμμένες στο δέρμα.

μεταμόσχευση μαλλιών στη τουρκία

Η ασθενής ζει στην Αγγλία και επέλεξε για οικονομικούς λόγους να πυκνώσει το hairline και την κροταφική περιοχή της κάνοντας μεταμόσχευση μαλλιών στην Τουρκία. Βλέπουμε το πόσο αφύσικο αποτέλεσμα έχει.

Κάποια κέντρα προσπαθούν να εξαπατήσουν τους υποψηφίους για μεταμόσχευση ασθενείς λέγοντάς τους τον αριθμό των τριχών που απαιτούνται και όχι τον αριθμό των τριχοθυλακίων. Για παράδειγμα εάν κάποιος ασθενής χρειάζεται κανονικά 1500 τριχοθυλάκια αυτοί ισχυρίζονται ότι χρειάζεται 5000. Έτσι ο ασθενής λαμβάνει λανθασμένη πληροφορία και όταν ακούει τον σωστό αριθμό τριχοθυλακίων που πραγματικά χρειάζεται από αξιοπρεπείς κλινικές νομίζει ότι ο αριθμός που του αναφέρουν ότι είναι μικρός και τελικά κάνει λάθος επιλογή.
Συμβαίνει σε μερικούς ασθενείς η δότρια χώρα τους να μην είναι κατάλληλη για μεταμόσχευση μαλλιών, δηλαδή να δίνει μικρό αριθμό τριχοθυλακίων και να μην επαρκεί για να καλύψει είναι μεγάλη απώλεια μαλλιών.

Τα μη αξιόπιστα κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών δίνουν την εντύπωση στους υποψηφίους για μεταμόσχευση ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέλεια. Εκεί λοιπόν που ο ασθενής χρειάζεται κανονικά 5000 τριχοθυλάκια για να «κλείσει» μία περιοχή αραίωσης, αλλά μόνο 1500 τριχοθυλάκια είναι εφικτό να συλλεχθούν, το τελικό αποτέλεσμα είναι ο ασθενής να μην μείνει ικανοποιημένος. Θα πρέπει συνεπώς να ενημερώνεται ο ασθενής με σαφήνεια και ειλικρίνεια έτσι ώστε να επιλέξει αν θα κάνει ή όχι την επέμβαση.

Το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών στην Τουρκία ξεκινά μικρό, περίπου στα 1000 € σε μη πιστοποιημένες κλινικές, το οποίο διπλασιάζεται με το ξενοδοχείο και το κόστος φυσικά ανεβαίνει κι άλλο με τη διατροφή. Στο τέλος τα προϊόντα, οι λοσιόν και τα σαμπουάν που θα σου επιβάλλουν να αγοράσεις, θα ανεβάσουν πολύ περισσότερο το τελικό κόστος ακόμα κι αν κάποιος έκανε την επέμβαση σε μία αξιόπιστη ευρωπαϊκή κλινική. Τέλος, η Τουρκία είναι μία χώρα με διαφορετική κουλτούρα, η οποία δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν ισχύουν οι Ευρωπαϊκοί νόμοι.

“Ποιες είναι οι συμβουλές μας;”

Είναι καλύτερα οι ασθενείς να επιλέγουν κάποιο κέντρο που τις επεμβάσεις τις κάνει γιατρός μέλος της ISHRS or IAHRS. Να κάνετε λεπτομερείς ερωτήσεις στο κέντρο που σκοπεύετε να πάτε και να παρατηρείτε το πόσο γρήγορα, το πόσο ποιοτικά απαντάνε και το ποιος απαντά στις ερωτήσεις σας
Επικοινωνήστε κατευθείαν με το κέντρο μεταμόσχευσης μαλλιών και όχι μέσω ενός παροχέα υγείας. Διαβάστε τα σχόλια και τις κριτικές στο ίντερνετ.

Στην Derma Hair Clinic εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες θεραπείες τριχόπτωσης με υψηλά standards καθώς μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE με επιστημονικά υπεύθυνο τον δερματολόγο κύριο Καραλέξη. Είναι στρατιωτικός γιατρός με πτυχίο Δερματοχειρουργικής (international fellowship in Dermatologic Surgery) από τις ΗΠΑ/ και τ. Διευθυντής του Δερματολογικού τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με τις θεραπείες ενίσχυσης μαλλιών αλλά και τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.

Δρ. Καραλέξης Δερματολόγος

 

 

 

 

Derma Hair Clinic
Dr. Απόστολος Καραλέξης  Δερματολόγος
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210-7232932

 

 

 

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr