Μυρμηγκιές

  • Μυρμηγκιές: Αίτια και Θεραπεία

Μυρμηγκιές

Οι μυρμηγκιές ή μυρμηκιές είναι μία από τις πιο συχνές δερματικές παθήσεις που συναντάμε τόσο σε ενήλικες, όσο και σε παιδιά. Οφείλονται στον ιό HPV, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υπερπλασία των κυττάρων του δέρματος. Είναι καλοήθεις και ο χρόνος επώασης τους κυμαίνεται από 1 έως 6 μήνες. Είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που έρχεται να δώσει λύση ο δερματολόγος

Πως εκδηλώνονται οι μυρμηγκιές;

Η χαρακτηριστική εικόνα των μυρμηγκιών είναι βλατίδες με σκληρή επιφάνεια και λευκό ή καφέ χρώμα. Εντοπίζονται μονήρεις ή πολλές μαζί, άλλοτε στρογγυλές και άλλοτε ακανόνιστες και μπορεί να είναι επίπεδες ή εξογκωμένες.

Ανάλογα με το σημείο όπου εμφανίζονται, τις διακρίνουμε σε μυρμηγκιές παλαμών, προσώπου, πελμάτων και γεννητικών οργάνων. Το πιο συνηθισμένο σημείο όπου εμφανίζονται οι βλάβες είναι τα χέρια και ειδικότερα οι περιοχές γύρω από τα νύχια, τα δάχτυλα και τις παλάμες.

Ενώ οι μυρμηγκιές στο πρόσωπο είναι επίπεδες και ασυμπτωματικές, μεγαλώνοντας γίνονται αντιαισθητικές και ο πολλαπλασιασμός τους εντείνει το πρόβλημα. Οι μυρμηγκιές των πελμάτων εμφανίζονται με την μορφή σκληρών οζιδίων και προκαλούν δυσκολία στη βάδιση εξαιτίας του πόνου. Τέλος, οι μυρμηγκιές στα γεννητικά όργανα διαφέρουν από τα γνωστά σε όλους κονδυλώματα ( HPV), για αυτό και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η γνώμη ενός δερματολόγου ώστε να αποκλειστούν άλλες παθήσεις.

Οι Ειδικοί της Derma Har Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία! Για Περισσότερες Πληροφορίες Επικοινωνήστε μαζί μας!

Πως μεταδίδονται οι μυρμηγκιές;

Ο τρόπος μετάδοσης του ιού γίνεται με την απλή επαφή με μολυσμένα αντικείμενα, με την άμεση δερματική επαφή και με το άγγιγμα υγρών επιφανειών. Πολλά παιδιά κολλάνε μυρμηγκιές στα κολυμβητήρια μιας και ο ιός είναι αρκετά ανθεκτικός στο χλώριο. Ωστόσο, μπορούν να μεταδοθούν και με αυτοενοφθαλμισμό. Το άτομο δηλαδή που παρουσιάζει βλάβη σε κάποιο σημείο του σώματος του μπορεί να το μεταφέρει σε κάποιο άλλο με την απλή επαφή

Πως θεραπεύονται οι μυρμηγκιές;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών. Στην Derma Hair Clinic υπό τη διεύθυνση του Δερματολόγου  Δρ Απόστολου Καραλέξη διαθέτουμε όλους τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης τους. Κάποιοι από αυτούς είναι η τοπική χρήση χημικών παραγόντων, η διαθερμοπηξία, η κρυοθεραπεία με υγρό άζωτο και η χειρουργική αφαίρεση όταν οι βλάβες είναι μεγάλες.

Η πιο αποτελεσματική μέθοδος μέχρι τώρα θεωρείται η αφαίρεση της μυρμηγκιάς με τη χρήση CO2 Laser, το οποίο δρα πάνω στη βλάβη χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς του δέρματος και χωρίς να αφήνει σημάδι ενώ το αποτέλεσμα είναι άμεσο και δεν χρειάζεται θεραπεία κατ οίκον.

Τέλος μία ακόμη αποτελεσματικότατη και μοναδική θεραπεία που προσφέρουμε στην κλινική μας είναι η θεραπεία με τη χρήση σύγχρονου  λέιζερ ND-Yag το οποίο υπερτερεί σε σχέση με το CO2 Laser στα κάτωθι:

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top