Μύθοι για τα αίτια της τριχόπτωσης

H απώλεια μαλλιών μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους , όπως από ένα σοκ στον οργανισμό σας, από  ένα ιατρικό πρόβλημα, ή ακόμα από υπολειτουργία του θυρεοειδούς, ή τέλος να οφείλεται στα γονίδια σας που είναι υπεύθυνα για την ανδρική φαλάκρα . Υπάρχουν ορισμένοι μύθοι που σχετίζονται με την τριχόπτωση και που δεν έχουν να κάνουν σε τίποτε με αυτήν.
Αν είστε από αυτούς που αρχίζουν να χάνουν τα μαλλιά τους ή που έχουν ήδη χάσει ένα σημαντικό ποσοστό, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε έναν ειδικό αποκατάστασης μαλλιών, όπως ο Δρ Καραλέξης  Απόστολος στην Αθήνα. Αυτός μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τι κρύβεται  πραγματικά πίσω από την απώλεια των μαλλιών σας και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία έτσι ώστε να έχετε  τα καλύτερα αποτελέσματα.
Μύθος 1: Η μητέρα σας
Δεν ήταν πολύ καιρό πριν που η μητέρα όλων μας πήρε την ευθύνη, όταν ήρθε στην επιφάνεια η ανδρική φαλάκρα. Υπήρχε  λοιπόν η πεποίθηση ότι η φαλάκρα  ήταν  κληρονομικής αιτιολογίας και ότι  προέρχεται  μόνο από τη μία πλευρά της οικογένειας, που σημαίνει ότι αν ο πατέρας της μητέρας ενός ατόμου είχε φαλάκρα το άτομο αυτό είναι  πιο πιθανό να εμφανίσει  επίσης.
Δεν ισχύει όμως απόλυτα αυτή  η πιθανότητα, τουλάχιστον όχι εντελώς. Μπορείτε να καταλήξετε με τα γονίδια για την τριχόπτωση είτε από τη μαμά σας είτε από τον μπαμπά σας . Ωστόσο,  μπορεί ο μπαμπάς σας  για παράδειγμα να μην έχει μαλλιά και εσείς να μην εμφανίσετε ποτέ κανένα πρόβλημα τριχόπτωσης.

 

Μύθος 2:Το Σαμπουάν σας
Όταν λούζετε  τα μαλλιά σας κάθε  μια ή δυο μέρες, είναι φυσιολογικό να πέσουν  λίγες ή περισσότερες τρίχες στο ντους από ό, τι θα γινόταν εάν δεν λουζόσασταν. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι  οι τελογενείς τρίχες, δηλαδή οι τρίχες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ανάπτυξής τους , που φυσιολογικά θα έπεφταν έτσι κι αλλιώς και ήταν η δράση του πλυσίματος  των μαλλιών σας, που τις έκανε να πέσουν  από το τριχωτό της κεφαλής σας λόγω βαρύτητας.
Λούσιμο σε τακτική βάση, δεν θα οδηγήσει σε παραπανίσια απώλεια μαλλιών και είναι απόλυτα φυσιολογικό να πέφτουν έως 100 τρίχες την ημέρα. Αλλά θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το σαμπουάν σας.
Μύθος 3: Το Καπέλο σας
Τα Καπέλα έχουν κατηγορηθεί για πολλά, από την καταστροφή των  χτενισμάτων μέχρι και ότι  συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών. Ευτυχώς, αποδεικνύεται ότι το  τελευταίο είναι απλά ένας μύθος. Παρά τα όσα έχετε ακούσει για την τριβή που προκαλούν  ή τον  αποκλεισμό  της ροής του αέρα στο τριχωτό της κεφαλής σας, φορώντας  ένα καπέλο να είσαστε σίγουροι ότι αυτό δεν θα προκαλέσει ή δεν θα  συμβάλει καθόλου  στην απώλεια  των μαλλιών σας.
Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να είναι μια καλή ιδέα γιατί  φορώντας ένα καπέλο όχι μόνο  θα αποκρύψει την  αραίωση που πιθανόν έχετε ,  αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής σας από τον ήλιο ή το ηλιακό έγκαυμα.
Μύθος 4: Το άγχος
Διάχυτη αλωπεκία είναι ένα είδος απώλειας μαλλιών  που συμβαίνει μετά από ένα σημαντικό σοκ ή μετά  από ένα  έντονα  ψυχικό στρες . Εάν είσαστε υπό συνεχή πίεση για εβδομάδες ή μήνες στο τέλος, μπορεί να βιώσετε διάχυτη αλωπεκία. Η απώλεια μαλλιών μπορεί επίσης να εμφανιστεί μετά από μια σοβαρή ασθένεια ή σημαντική αλλαγή στον οργανισμό, όπως η εγκυμοσύνη ή ο τοκετός.  Ωστόσο, ένα ήπιο στρες σε διάρκεια και σε ένταση, όπως όταν έχετε πχ  μια σημαντική  παρουσίαση στη δουλειά σας  την επόμενη ημέρα ή το άγχος των εξετάσεων ,  δεν θα πρέπει να θεωρείται  ένας  παράγοντας που συμβάλλει  στην   απώλεια των  μαλλιών.

 

Μύθος 5: Η Κακή Κυκλοφορία
Συχνά πιστεύεται ότι η ελάττωση  της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό  θα προκαλέσει την σταδιακή απώλεια των μαλλιών.  Το  θέμα της κυκλοφορίας είναι  πραγματικά μία υπόθεση- σενάριο χωρίς απάντηση. Εάν έχετε χάσει τα μαλλιά σας ή εάν έχουν χαθεί κάποια μαλλιά, τα θυλάκια δεν χρειάζονται  πλέον τόσο πολύ αίμα, έτσι ώστε η κυκλοφορία ή η ροή του αίματος  σε εκείνη την περιοχή του τριχωτού της κεφαλής να ελαττωθεί. Το να έχει όμως κάποιος  κακή κυκλοφορία δεν είναι συνήθως ένα από τα κύρια αίτια  της τριχόπτωσης.

 

Μύθος 6: Ηλιοθεραπεία-μαύρισμα
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, είτε μέσω  έκθεσης  στον ήλιο είτε  με τεχνητό μαύρισμα μέσω Solarium . Η τριχόπτωση δεν είναι ένα από αυτά, εκτός και αν έχουμε εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και πρόκληση εγκαύματος. Η μικρή και ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο έχει μάλλον ευεργετική επίδραση στα μαλλιά.

 

Μύθος 7: Η κατανάλωση υδατανθράκων
Υδατάνθρακες και ζάχαρη έχουν  κατηγορηθεί για πολλά πράγματα, από την ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους μέχρι και την επιταχυνόμενη γήρανση του δέρματος. Οπωσδήποτε η  διατροφή σας παίζει σημαντικό  ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας. Το  να μην παίρνει κάποιος τα απαραίτητα  θρεπτικά  συστατικά από τη διατροφή του, είναι σίγουρο ότι θα   επηρεάσει τα μαλλιά του και τη γενικότερη υγεία του.  Από την άλλη όταν τρώτε πολλή ζάχαρη και υδατάνθρακες, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι ο ένοχος της απώλειας μαλλιών σας. Πάντως, μια διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες και απαραίτητα λιπαρά οξέα μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μαλλιών.

mythoi-gia-ta-aitia-tis-trihoptosis

Αν εσείς ακόμα αναρωτιέστε τι κρύβεται  πίσω από την απώλεια των μαλλιών σας και τι μπορείτε να κάνετε γι ‘αυτό, μιλήστε με τον Δερματολόγο Καραλέξη Απόστολο, που είναι  ειδικός αποκατάστασης μαλλιών σήμερα κιόλας.  Μπορεί η  ανησυχία για την αραίωση  των μαλλιών σας να το θεωρείτε σαν ένα  προσωρινό πρόβλημα ή να είναι μια πιο μόνιμη ανησυχία σας, στην όποια περίπτωση, η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού για εξέταση με τον  Καραλέξη Απόστολο στην Αθήνα, καλέστε το  210-7232932

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top