Οι κάψουλες μινοξιδίλης είναι κατάλληλες και ασφαλείς για την τριχόπτωση;

26 Σεπτεμβρίου, 2022
Σίγουρα οι περισσότεροι που υποφέρουν από τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών έχουν δοκιμάσει εδώ και πολλά χρόνια ένα πλήθος θεραπειών. Και σίγουρα η πλειονότητα των ασθενών αυτών έχει δοκιμάσει την μινοξιδίλη (Regaine) σε λοσιόν για τοπική εφαρμογή. Παρακάτω σας προτείνουμε τη θεραπεία της τριχόπτωσης με κάψουλες μινοξιδίλης.

 

Η αποτελεσματικότητα της μινοξιδίλης είναι γνωστή

Η μινοξιδίλη μπορεί να χορηγηθεί απευθείας όπως είναι ή να αναμιχθεί σε διάφορα μίγματα με άλλες ουσίες όπως η φιναστερίδη, η ντουταστερίδη, η μονεταζόνη κι άλλες ουσίες για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την αποτελεσματικότητα της. Ωστόσο, οι κάψουλες μινοξιδίλης έχουν ήδη ξεκινήσει και χορηγούνται διεθνώς και φαίνεται να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Σε αυτούς που η λοσιόν φαινόταν δύσχρηστη οι κάψουλες ήρθαν για να τους βγάλουν από τη δύσκολη θέση.

θεραπεία τριχόπτωσης με κάψουλες μινοξιδίλης

Χορήγηση της μινοξιδίλης

 Οι κάψουλες μινοξιδίλης χορηγούνται από το στόματος μία ή δύο φορές την ημέρα σε άντρες και γυναίκες χωρίς κανένα πρόβλημα. Βέβαια αντενδείκνυται σε αυτούς που έχουν ιστορικό χαμηλής αρτηριακής πίεσης καθώς και σ’ αυτούς που έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά. Το φάρμακο για χορήγηση από το στόμα δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων τον γνωστό FDA για την τριχόπτωση αλλά χορηγείται χωρίς όμως χωρίς κανένα πρόβλημα. Επιπλέον, έχει πολύ καλή αποτελεσματικότητα στην τριχόπτωση, στην γυροειδή αλωπεκία και σε κάποιες ιδιαίτερες παθήσεις των μαλλιών, χωρίς να έχει τις παρενέργειες της φιναστερίδης που είναι η ελαττωμένη λίμπιντο και η κατάθλιψη. Άρα λοιπόν είναι ένα ασφαλές φάρμακο.

Συμβουλευτείτε τη Derma Hair

Για να δούμε τώρα αν η μινοξιδίλη σε χορήγηση από το στόμα με την μορφή κάψουλας είναι κατάλληλη για σας, πραγματοποιούμε στην κλινική Derma Hair ένα γενετικό τεστ που λέγεται TrichoTest που γίνεται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας ή να κλείσετε ραντεβού για εξέταση.
Δρ. Καραλέξης Δερματολόγος
Derma Hair Clinic
Dr. Απόστολος Καραλέξης  Δερματολόγος
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210-7232932
Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr