Κλείστε Ραντεβού

Πως δρούν τα βλαστοκύτταρα κατά της τριχόπτωσης;

“Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;”

“Πώς δρουν και πώς σχετίζονται με την τριχόπτωση;”

Η σημαντική χρήση των βλαστοκυττάρων ενάντια στην τριχόπτωση και στο συνδυασμό χρήσης τους με τη μεταμόσχευση μαλλιών , συζητήθηκε διεξοδικά στο 24ο Παγκόσμιο Συνέδριο της International Society of Hair Restoration Surgery.

Ο παρευρισκόμενος και βραβευμένος,  Δερματολόγος-Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης απαντά σε αυτό το άρθρο σε κάθε σας απορία σχετικά με τα βλαστοκύτταρα.

Η δράση των βλαστοκυττάρων μπορεί να είναι ευνοϊκή ενάντια στην ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία και στην γυροειδή αλωπεκία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν επίσης να προετοιμάσουν το έδαφος για μια επικείμενη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τα τριχοθυλάκια χρησιμοποιούν τα βλαστικά κύτταρα για να ανανεωθούν. Τα βλαστικά κύτταρα βρίσκονται στον θύλακα της τρίχας και μπορούν να διαιρεθούν και να δημιουργήσουν νέα κύτταρα. Με την πάροδο του χρόνου φθείρονται. Η φθορά δημιουργεί χημικές αλλαγές που σταματούν τη δημιουργία νέας τρίχας. Η συρρίκνωση του θύλακα καθιστά δύσκολη την ανάπτυξη νέων μαλλιών.

Τα βλαστοκύτταρα δημιουργούνται στον μυελό των οστών και στο λιπώδη ιστό (λιποκύτταρα). Μέσω ειδικής επεξεργασίας συλλέγονται και απομονώνονται τα βλαστοκύτταρα που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα λιποκύτταρα διαθέτουν αναζωογονητικές ιδιότητες για το δέρμα και διεγείρουν τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία με βλαστοκύτταρα;

Η διαδικασία πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας. Από ένα σημείο με περίσσιο λίπος συλλέγεται ένας μικρός αριθμός λιποκυττάρων τα οποία φυγοκεντρούνται για 8 λεπτά. Στη συνέχεια, τα βλαστοκύτταρα απομονώνονται μέσω ειδικής συσκευής και εγχέονται σαν μεσοθεραπεία στην προβληματική περιοχή της κεφαλής. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ασφαλής και διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Κατάλληλοι υποψήφιοι είναι άνδρες και γυναίκες άνω των 20 ετών.

Σύμφωνα με έρευνα, τα βλαστοκύτταρα συντελούν σε αύξηση της τριχοφυΐας σε ποσοστό κοντά στο 30%. Η συχνότητα της θεραπείας μπορεί να είναι μηνιαία με σκοπό καλύτερα αποτελέσματα. Τα νέα μαλλιά διατηρούνται για 1,5 χρόνο, ανάλογα με την ηλικία του ασθενούς.

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα μπορεί να συνδυαστεί και με ταυτόχρονη θεραπεία Ρ.

Τα βλαστοκύτταρα έχουν επίσης αξιοσημείωτα αποτελέσματα κατά των ρυτίδων, της σύσφιξης του δέρματος και τη λεύκανσή του.

Βλαστοκύτταρα - Πριν & μετά

Αποτέλεσμα από θεραπεία με βλαστοκύτταρα - Δρ. Καραλέξης

Ποια συμπεράσματα προκύπτουν;

Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα έχει δείξει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα στην αντιμετώπισης τη αραίωσης των μαλλιών. Ωστόσο, η θεραπεία βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τη βελτιστοποίησή της. Σήμερα, η μόνη αποτελεσματική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης αποτελεί η μεταμόσχευση μαλλιών.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Δρ. Καραλέξη στο healthreportaz.gr.

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: [email protected]

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Καλέστε μας