Τρώγοντας ποια φρούτα βοηθάμε τα μαλλιά μας να μακραίνουν πιο γρήγορα;

23 Ιουλίου, 2021

«Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών μας. Η προσθήκη λοιπόν ορισμένων φρούτων στις διατροφικές μας συνήθειες συμβάλλει στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών.», αναφέρει ο Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματοχειρουργικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Η απώλεια των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Ωστόσο, τα φρούτα περιέχουν βιταμίνες που ενισχύουν την τρίχα και βελτιώνουν την όψη της.

Συγκεκριμένα, η μπανάνα περιέχει κάλιο, η έλλειψη του οποίου οδηγεί συχνά σε τριχόπτωση. Επιπλέον, τα πορτοκάλια και τα μούρα αποτελούν πηγή βιταμινών, αφού είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Η βιταμίνη C βοηθάει στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ανάπτυξη των τριχών. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τους θύλακες των τριχών. Τα πορτοκάλια περιέχουν επίσης βιταμίνη E και Β12, βιταμίνες πολύ σημαντικές για την υγεία των μαλλιών μας.

Τόσο τα φρούτα όσο και τα λαχανικά  βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών. Ωστόσο, σε περιπτώσεις όπου ο ασθενής παρουσιάζει έντονη τριχόπτωση και αραίωση θα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στο δερματολόγο του. Η αντιμετώπιση μπορεί να περιλαμβάνει βιταμίνες, τοπικά σκευάσματα και χάπια. Όταν η απώλεια των μαλλιών προχωρήσει σημαντικά, ο μόνος τρόπος για την αποκατάσταση του προβλήματος είναι η μεταμόσχευση μαλλιών.

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: info@dermahair.gr

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr