Φιναστερίδη (Propecia) για θεραπεία τριχόπτωσης-φαλάκρας

31 Αυγούστου, 2020

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: info@dermahair.gr

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Μία ουσία με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη θεραπεία τριχόπτωσης είναι η φιναστερίδη (Propecia, Proscar). Η μόνη ένδειξή της είναι η ανδρογενετική αλωπεκία των ανδρών αλλά και των γυναικών ιδιαίτερα μετά την εμμηνόπαυση και δρα αναστέλλοντας τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διϋδροτεστοστερόνη (DHT).

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας τριχόπτωσης είναι πολύ καλά, καθώς επιβραδύνει σημαντικά την απώλεια των μαλλιών και αποκαθιστά τα χαμένα μαλλιά ως έναν βαθμό.

Η θεραπεία τριχόπτωσης με φιναστερίδη δίνεται τόσο πριν όσο και μετά από μεταμόσχευση μαλλιών επίσης. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σπάνιες και παρατηρούνται στο 1,5% και αφορούν στην μείωση της σεξουαλικής διάθεσης(libido) και την γυναικομαστία. Το φάρμακο χορηγήθηκε σε μιά μελέτη σε 2 ομάδες ασθενών των 1000 ατόμων η κάθεμία όπου παρατηρήθηκε στην α’ ομάδα που έπαιρνε το φάρμακο πτώση της libido στο 1,5 % ενώ στην άλλη που έπαιρνε εικονικό φάρμακο πτώση της libido στο 1% των ασθενών. Δηλαδή δεν υπάρχει καμία στατιστική διαφορά και η φιναστερίδη θεωρείται από όλη την επιστημονική κοινότητα ως ένα πολύ ασφαλές φάρμακο.

Πριν και μετά - Φιναστερίδη

Προσωπικά πολύ λίγες φορές στην καριέρα μου ως Δερματολόγος μου έχει αναφερθεί τέτοιου είδους παρενέργεια

Πρέπει πάντα να χορηγείται υπό την παρακολούθηση Δερματολόγου.
Αυτή η θεραπεία τριχόπτωσης έχει αποτελέσματα κατά τη διάρκεια χορήγησης του φαρμάκου και μόνο και το πρόβλημα επανέρχεται σταδιακά μετά τη διακοπή του.

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr