Πως θα αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι;

17 Δεκεμβρίου, 2020

Η ερώτηση “πώς να αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι” είναι μία ερώτηση που δέχονται πλέον αρκετά συχνά οι δερματολόγοι.  Το τατουάζ στο δέρμα προορίζεται για να είναι μόνιμο. Ωστόσο, όλο και περισσότερα άτομα καταφεύγουν στην αφαίρεση του και αναζητούν την πιο ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο. Οι λόγοι αφαίρεσης ενός τατουάζ ποικίλλουν. Ειδικότερα, με το πέρασμα του χρόνου κάποια τατουάζ ξεθωριάζουν και δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά με πριν, κάποιοι τα βαριούνται ή παύουν να τους εκφράζουν πια.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλά άτομα αναγκάζονται να προβούν στην αφαίρεση τους καθώς δεν τους το επιτρέπει το περιβάλλον της εργασίας τους. Αυτό δείχνει το ταμπού που υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας γύρω από την μόδα των τατουάζ.

Πόσο επιφανειακό είναι ένα τατουάζ;

Η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η χρωστική φτάνει μέχρι τα κατώτερα επιδερμικά  στρώματα του δέρματος και πολλές φορές μέχρι το κατώτερο χόριο.  Το μόνιμο λοιπόν τατουάζ είναι χτυπημένο βαθιά στο δέρμα, ωστόσο κάποια είναι πιο επιφανειακά. Το βάθος τους οφείλεται στην  εμπειρία του εκάστοτε «καλλιτέχνη»

Πως θα αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι στο δέρμα μου;

Πότε μπορώ να αφαιρέσω ένα τατουάζ;

Ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός που θα εξετάσει το τατουάζ και θα κρίνει εάν είναι εφικτό και με ποια μέθοδο μπορεί να αφαιρεί με ασφάλεια. Ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της θεραπείας ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πως γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ;

Για να αφαιρεθεί με επιτυχία ένα τατουάζ υπάρχουν δύο τρόποι, η χρήση Laser και η μέθοδος dermabrasion.

Αφαίρεση τατουάζ με laser

Η χρήση Laser για την αφαίρεση των τατουάζ θεωρείται η πιο δημοφιλής καθώς είναι μία μη επεμβατική μέθοδος με εκπληκτικά αποτελέσματα. Στην Derma Hair Clinic διαθέτουμε το Pico Laser το οποίο αποτελεί το πλέον εξελιγμένο και πιο αποτελεσματικό Laser για την αφαίρεση ενός τατουάζ. Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα εξάλειψης όλων των χρωμάτων αφού συνδυάζει διαφορετικά μήκη κύματος και ανταποκρίνεται ακόμα και στα πιο επίμονα τατουάζ. Το Pico Laser χρησιμοποιεί παλμούς σε picosecond με αποτέλεσμα να διασπά τη χρωστική σε μικρότερα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από το δέρμα. Κατά τη διαδικασία διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος.

Στοχεύει στο τατουάζ και δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς του δέρματος για αυτό και αποτελεί μία εξαιρετικά ασφαλή μέθοδο. Συνήθως είναι ανεκτό αφού πραγματοποιείται χωρίς αναισθητικό αλλά σε περιπτώσεις όπου ο πόνος είναι πιο έντονος μπορεί να γίνει χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή μερικά λεπτά πριν τη συνεδρία. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνονται από 3 έως 6 σε διάστημα ενός μήνα μεταξύ τους ανάλογα με το χρώμα, τη χρωστική που έχει χρησιμοποιηθεί και το πόσο βαθιά χτυπημένο είναι.

Το ίδιο ισχύει και για το κόστος. Πριν από κάθε συνεδρία το δέρμα επιβάλλεται να είναι καθαρό. Αμέσως μετά τοποθετείται στην περιοχή αντιβιοτική κρέμα και καλύπτεται. Για τις επόμενες ημέρες απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο για αυτό άλλωστε δεν ενδείκνυται τους καλοκαιρινούς μήνες ή σε μαυρισμένο δέρμα. Είναι κατάλληλο τόσο για την περιοχή του προσώπου όπως τα φρύδια όσο και για το υπόλοιπο σώμα αφού δεν αφήνει κανένα σημάδι.

Αφαίρεση τατουάζ με dermabrasion

Σε αντίθεση με το laser η μέθοδος dermabrasion είναι επεμβατική. Ουσιαστικά γίνεται απόξεση των στοιβάδων του δέρματος και έτσι επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της χρωστικής του τατουάζ. Πραγματοποιείται σε μία μόλις συνεδρία με χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετά την επέμβαση υπάρχει ερυθρότητα στην περιοχή για αρκετές ημέρες και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την αποφυγή σχηματισμού ουλής στην περιοχή. Συνιστάται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν για παράδειγμα η άμεση αφαίρεση ενός τατουάζ είναι αναγκαία για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. 

Αφαίρεση τατουάζ με χημικό πήλιγνκ

Υπάρχει ακόμη μία μέθοδος για την αφαίρεση του τατουάζ η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση χημικού πίλινγκ. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι πάντα ανώδυνη αφού ο ερεθισμός μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες και η περιποίηση της περιοχής είναι αναγκαία. Με το χημικό πήλινγκ γίνεται απομάκρυνση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος και έτσι αφαιρείται και η χρωστική του τατουάζ. Η μέθοδος αυτή δεν έχει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως οι προηγούμενες δύο. Σε κάθε περίπτωση η χρήση Pico Laser υπερτερεί σε σχέση με όλες τις άλλες αφού η αφαίρεση του τατουάζ μπορεί να γίνει γρήγορα, ανώδυνα και με μεγάλη επιτυχία χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι.

Τί να επιλέξω για να αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι;

Όπως προαναφέρθηκε, ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός που θα εξετάσει το τατουάζ σας και θα κρίνει εάν είναι εφικτό να αφαιρεθεί το τατουάζ, καθώς  και με ποια μέθοδο.

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr