Πως θα αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι;

Η ερώτηση “πώς να αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι” είναι μία ερώτηση που δέχονται πλέον αρκετά συχνά οι δερματολόγοι.  Το τατουάζ στο δέρμα προορίζεται για να είναι μόνιμο. Ωστόσο, όλο και περισσότερα άτομα καταφεύγουν στην αφαίρεση του και αναζητούν την πιο ανώδυνη και αποτελεσματική μέθοδο. Οι λόγοι αφαίρεσης ενός τατουάζ ποικίλλουν. Ειδικότερα, με το πέρασμα του χρόνου κάποια τατουάζ ξεθωριάζουν και δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά με πριν, κάποιοι τα βαριούνται ή παύουν να τους εκφράζουν πια.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πολλά άτομα αναγκάζονται να προβούν στην αφαίρεση τους καθώς δεν τους το επιτρέπει το περιβάλλον της εργασίας τους. Αυτό δείχνει το ταμπού που υπάρχει ακόμα και στις μέρες μας γύρω από την μόδα των τατουάζ.

Πόσο επιφανειακό είναι ένα τατουάζ;

Η αφαίρεση τατουάζ δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς η χρωστική φτάνει μέχρι τα κατώτερα επιδερμικά  στρώματα του δέρματος και πολλές φορές μέχρι το κατώτερο χόριο.  Το μόνιμο λοιπόν τατουάζ είναι χτυπημένο βαθιά στο δέρμα, ωστόσο κάποια είναι πιο επιφανειακά. Το βάθος τους οφείλεται στην  εμπειρία του εκάστοτε «καλλιτέχνη»

Πως θα αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι στο δέρμα μου;

Πότε μπορώ να αφαιρέσω ένα τατουάζ;

Ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός που θα εξετάσει το τατουάζ και θα κρίνει εάν είναι εφικτό και με ποια μέθοδο μπορεί να αφαιρεί με ασφάλεια. Ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της θεραπείας ώστε να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πως γίνεται η αφαίρεση του τατουάζ;

Για να αφαιρεθεί με επιτυχία ένα τατουάζ υπάρχουν δύο τρόποι, η χρήση Laser και η μέθοδος dermabrasion.

Αφαίρεση τατουάζ με laser

Η χρήση Laser για την αφαίρεση των τατουάζ θεωρείται η πιο δημοφιλής καθώς είναι μία μη επεμβατική μέθοδος με εκπληκτικά αποτελέσματα. Στην Derma Hair Clinic διαθέτουμε το Pico Laser το οποίο αποτελεί το πλέον εξελιγμένο και πιο αποτελεσματικό Laser για την αφαίρεση ενός τατουάζ. Συγκεκριμένα, έχει τη δυνατότητα εξάλειψης όλων των χρωμάτων αφού συνδυάζει διαφορετικά μήκη κύματος και ανταποκρίνεται ακόμα και στα πιο επίμονα τατουάζ. Το Pico Laser χρησιμοποιεί παλμούς σε picosecond με αποτέλεσμα να διασπά τη χρωστική σε μικρότερα σωματίδια, τα οποία στη συνέχεια αποβάλλονται από το δέρμα. Κατά τη διαδικασία διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος.

Στοχεύει στο τατουάζ και δεν επηρεάζει τους γύρω ιστούς του δέρματος για αυτό και αποτελεί μία εξαιρετικά ασφαλή μέθοδο. Συνήθως είναι ανεκτό αφού πραγματοποιείται χωρίς αναισθητικό αλλά σε περιπτώσεις όπου ο πόνος είναι πιο έντονος μπορεί να γίνει χρήση αναισθητικής κρέμας στην περιοχή μερικά λεπτά πριν τη συνεδρία. Ο αριθμός των συνεδριών κυμαίνονται από 3 έως 6 σε διάστημα ενός μήνα μεταξύ τους ανάλογα με το χρώμα, τη χρωστική που έχει χρησιμοποιηθεί και το πόσο βαθιά χτυπημένο είναι.

Το ίδιο ισχύει και για το κόστος. Πριν από κάθε συνεδρία το δέρμα επιβάλλεται να είναι καθαρό. Αμέσως μετά τοποθετείται στην περιοχή αντιβιοτική κρέμα και καλύπτεται. Για τις επόμενες ημέρες απαγορεύεται η έκθεση στον ήλιο για αυτό άλλωστε δεν ενδείκνυται τους καλοκαιρινούς μήνες ή σε μαυρισμένο δέρμα. Είναι κατάλληλο τόσο για την περιοχή του προσώπου όπως τα φρύδια όσο και για το υπόλοιπο σώμα αφού δεν αφήνει κανένα σημάδι.

Αφαίρεση τατουάζ με dermabrasion

Σε αντίθεση με το laser η μέθοδος dermabrasion είναι επεμβατική. Ουσιαστικά γίνεται απόξεση των στοιβάδων του δέρματος και έτσι επιτυγχάνεται η απομάκρυνση της χρωστικής του τατουάζ. Πραγματοποιείται σε μία μόλις συνεδρία με χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετά την επέμβαση υπάρχει ερυθρότητα στην περιοχή για αρκετές ημέρες και χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα για την αποφυγή σχηματισμού ουλής στην περιοχή. Συνιστάται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις όταν για παράδειγμα η άμεση αφαίρεση ενός τατουάζ είναι αναγκαία για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους. 

Αφαίρεση τατουάζ με χημικό πήλιγνκ

Υπάρχει ακόμη μία μέθοδος για την αφαίρεση του τατουάζ η οποία πραγματοποιείται με τη χρήση χημικού πίλινγκ. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι πάντα ανώδυνη αφού ο ερεθισμός μπορεί να κρατήσει αρκετές ημέρες και η περιποίηση της περιοχής είναι αναγκαία. Με το χημικό πήλινγκ γίνεται απομάκρυνση των εξωτερικών στρωμάτων του δέρματος και έτσι αφαιρείται και η χρωστική του τατουάζ. Η μέθοδος αυτή δεν έχει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα όπως οι προηγούμενες δύο. Σε κάθε περίπτωση η χρήση Pico Laser υπερτερεί σε σχέση με όλες τις άλλες αφού η αφαίρεση του τατουάζ μπορεί να γίνει γρήγορα, ανώδυνα και με μεγάλη επιτυχία χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι.

Τί να επιλέξω για να αφαιρέσω το τατουάζ χωρίς να αφήσει σημάδι;

Όπως προαναφέρθηκε, ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός που θα εξετάσει το τατουάζ σας και θα κρίνει εάν είναι εφικτό να αφαιρεθεί το τατουάζ, καθώς  και με ποια μέθοδο.

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top