Κλείστε Ραντεβού

Ακμή και Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός

Η ακμή αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο που προκαλεί ανασφάλεια τόσο στους εφήβους όσο και στους ενήλικες. Οφείλεται κυρίως σε ορμονικές αλλαγές.

Βαθύς Δερματολογικός Καθαρισμός

Ο βαθύς δερματολογικός καθαρισμός αποτελεί παράγοντα καλής υγείας και βελτίωσης της επιδερμίδας που ταλαιπωρείται από ακμή. Πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα στη φροντίδα του προσώπου μας. Στοχεύει στην απομάκρυνση ρύπων, νεκρών κυττάρων και σμήγματος του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα αφήνει την επιδερμίδα καθαρή και λεία.

Πριν την εφαρμογή του καθαρισμού πραγματοποιείται η εξέταση του ασθενούς από το δερματολόγο, με σκοπό τη διάγνωση του προβλήματος και τη σωστή επιλογή της μεθόδου καθαρισμού. Είναι πρέπον ο καθαρισμός να εκτελείται από έμπειρο αισθητικό ή δερματολόγο και με χρήση ειδικού εξοπλισμού για την αποφυγή επιπλοκών.

Κατά τη διαδικασία του καθαρισμού γίνεται χρήση αντισηπτικών, ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα εμφάνισης μολύνσεων. Κατά την ολοκλήρωση του καθαρισμού γίνεται χρήση καταπραϋντικών στην επιδερμίδα, με σκοπό την μείωση των ερεθισμών και της ερυθρότητας.

Μετά τον καθαρισμό το δέρμα σας ενδέχεται να είναι ερεθισμένο. Αυτό είναι κάτι το φυσιολογικό. Ο ερεθισμός υποχωρεί σταδιακά μετά από λίγες ημέρες.

Συχνότητα Βαθύ Δερματολογικού Καθαρισμού

Η κατάλληλη συχνότητα του βαθύ δερματολογικού καθαρισμού είναι 2 με 3 φορές το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μία συνεδρία βαθύ δερματολογικού καθαρισμού θα πρέπει να πραγματοποιείται σίγουρα μετά το καλοκαίρι.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις έντονου σμήγματος ή ακμής, απαιτείται πιο συχνή επανάληψή του. Ο υπεύθυνος δερματολόγος θα σας προτείνει τον ακριβή αριθμό συνεδριών που χρειάζεστε ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματός σας. Επιπλέον, θα σας προτείνει ένα θεραπευτικό πλάνο και θα σας συμβουλεύσει για τις ενέργειες που πρέπει να εκτελέσετε πριν και μετά τις συνεδρίες καθαρισμού.

Χρήσιμες Οδηγίες

Προκειμένου να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες κατά την περίοδο μετά τον καθαρισμό:

  • Αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο.
  • Αποφύγετε το μακιγιάζ για 24 ώρες.
  • Αποφύγετε την έντονη σωματική άσκηση.
  • Χρησιμοποιήστε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα.

 

Ο δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα της δερματολογίας και δερματοχειρουργικής. Η αγάπη και το πάθος του για τον χώρο αυτό είναι γνωστά, κάτι που υποδεικνύουν και οι αμέτρητοι ικανοποιημένοι ασθενείς του. Στη Derma Hair Clinic αναλαμβάνονται και θεραπεύονται κάθε είδους δερματολογικά περιστατικά. Η κλινική είναι άρτια καταρτισμένη και πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής. Χρησιμοποιούνται μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 

Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Καλέστε μας