Αφροδίσια Νοσήματα - Κονδυλώματα

  • Αφροδίσια Νοσήματα – Κονδυλώματα

Τι είναι τα κονδυλώματα;

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) θεωρείται από τα πιο συνήθη και κοινά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.  Το ποσοστό των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό αγγίζει το 80%.

Πώς μεταδίδονται τα κονδυλώματα;

Μεταδίδεται με τη σεξουαλική αλλά και με τη δερματική ή στοματική επαφή. Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στην περιοχή των γενετικών οργάνων. Συνήθως δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Όταν ωστόσο εμφανίσουν, έχουν επιπτώσεις όπως δερματικές παραμορφώσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων έως και καρκίνο του τραχήλου, καρκίνο του πρωκτού και καρκίνο του λάρυγγα. Στα αρχικά στάδια δημιουργούν μικρές προεξοχές, ενώ σε πιο προχωρημένα στάδια διογκώνονται και ορισμένες φορές δημιουργούν αιμορραγίες και πρήξιμο.

Το χρώμα τους μπορεί να είναι λευκό ή ίδιο με του δέρματος και εμφανίζονται μεμονωμένα ή σε μεγάλο αριθμό.

Η μείωση και η πρόληψη για την εμφάνιση κονδυλωμάτων είναι πιθανή μέσω της αποχής από τη σεξουαλική επαφή, της μη συχνής εναλλαγής ερωτικών συντρόφων, του τακτικού ελέγχου και της επαφής μόνο με ένα υγιή σύντροφο. Ακόμη και η χρήση προφυλακτικών δεν προσφέρει 100% προστασία από τη μετάδοση του ιού. Σημαντικός είναι και ο εμβολιασμός κατά του ιού HPV πριν την έναρξη της σεξουαλικής ζωής.

Πως αντιμετωπίζονται τα κονδυλώματα;

Η διάγνωση γίνεται κλινικά και με ειδικά τεστ. Η θεραπεία τους αφορά σε καυτηριασμό με τη χρήση laser. Η θεραπεία μπορεί να αποτελείται είτε από φάρμακα (επάλειψη των βλαβών), είτε από «πάγωμα» με υγρό άζωτο (κρυοπηξία) είτε να αφορά σε καυτηριασμό και χρήση laser.

Την πιο αποτελεσματική και σύγχρονη θεραπεία αποτελεί το laser Co2 το οποίο υπερτερεί σε σχέση με τις υπόλοιπες θεραπείες σε ταχύτητα, ακρίβεια, έχει μικρό έως μηδενικό ποσοστό υποτροπών. Συνήθως 1 φορά είναι αρκετή για να απαλλαχτείτε από τα κονδυλώματα. Κατά τη χρήση της θεραπείας γίνεται αποστείρωση της περιοχής και έτσι ελαττώνεται η πιθανότητα επανεμφάνισης τους. Η χρήση του CO2 Laser αντιμετωπίζει τόσο τα επιφανειακά συμπτώματα όσο και όλο τον ιό από τη ρίζα του. Στοχεύει στην προβληματική περιοχή αφήνοντας ανέπαφο το γύρω υγιές δέρμα. Δεν παρουσιάζεται πόνος μετά τη χρήση του Laser. Παρέχει άριστο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς ουλές και σημάδια. Εν κατακλείδι αποτελεί μια αναίμακτη και ανώδυνη θεραπεία με οριστικό αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων;

Ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης είναι Στρατιωτικός Ιατρός, ειδικός Αφροδισιολόγος και Δερματολόγος. Διαθέτει εμπειρία περισσότερη των 20 ετών. Για αυτόν, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα αποτελούν μία σύγχρονη πρόκληση. Ο Δρ. Καραλέξης είναι διευθυντής της πλήρως καταρτισμένης  Derma Hair Clinic στα Ιλίσια.  Σκοπός του είναι η ικανοποίηση των ασθενών του και η ανακούφισή τους από τον πόνο και την ψυχική επιβάρυνση.

Εμπιστευτείτε τον έμπειρο αφροδισιολόγο/δερματολόγο με τη χρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα των αφροδισιακών νοσημάτων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπισή τους. Κλείστε άμεσα το ραντεβού σας.

Μερικοί λόγοι για να προτιμήσετε τον αφροδισιολόγο στην Αθήνα Dr Καραλέξη:

  • Ο αφροδισιολόγος Κος Καραλέξης είναι Στρατιωτικός Ιατρός, Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και έχει 20ετή κλινική εμπειρία στις παθήσεις του δέρματος.
  • Η εκπαίδευσή του πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ στη Δερματολογία και Αφροδισιολογία.
  • Παρακολουθεί συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο ως σύνεδρος, αλλά και ως ομιλητής.
  • Το προσωπικό της Κλινικής είναι άρτια καταρτισμένο.
  • Η Derma Hair Clinic βρίσκεται στην κέντρο της Αθήνας, στα 100 μέτρα από τη στάση Μεγάρου Μουσικής του μετρό.
  • Η ανθρώπινη προσέγγισή μας σε συνδυασμό με την επικοινωνία, την κατανόηση και το ενδιαφέρον μας ξεχωρίζουν από τους υπολοίπους.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top