Αφροδισιολόγος στην Αθήνα
Αφροδισιολόγος στα Ιλίσια Dr Καραλέξης
Ο ειδικός αφροδισιολόγος στα Ιλίσια Dr Καραλέξης είναι στρατιωτικός ιατρός και έχει Νοσοκομειακή εμπειρία περισσότερη των 20 ετών στο Νοσοκομείο ΄Συγγρός΄ και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Μεταξύ άλλων εκτιμά ότι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα αφροδίσια νοσήματα αποτελούν μία σύγχρονη πρόκληση.
Έχει αναλάβει τη διάγνωση και τη θεραπεία εκατοντάδων περιστατικών ανακουφίζοντας τον πόνο και την ψυχική επιβάρυνση που επιφέρουν.
Πρόκειται για μία ομάδα λοιμωδών νόσων με διαρκώς αυξανόμενη συχνότητα εμφάνισης παγκοσμίως. Η σύφιλη, ο έρπης των γεννητικών οργάνων, το μαλακό έλκος των γεννητικών οργάνων (αιμόφιλος ducreyi), το αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα (χλαμύδια του τραχώματος), οι γονοκοκκικές λοιμώξεις, το οξυτενές κονδύλωμα (ιός θηλώματος) και διάφορες μυκητιάσεις, αποτελούν τη μεγάλη αυτή ομάδα, γνωστή και ως αφροδίσια νοσήματα.
Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;
Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!
Τί εκτιμά ο Αφροδισιολόγος Dr Καραλέξης στην κλινική του στην Αθήνα (DermaHair Clinic στα Ιλίσια);
Ο αφροδισιολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης, διευθυντής της DermaHair Clinic στα Ιλίσια, με την πολυετή εμπειρία του στην Αθήνα και στο εξωτερικό εκτιμά ότι κοινό στοιχείο για τα αφροδίσια νοσήματα είναι ότι μεταδίδονται με τη σεξουαλική επαφή. Αυτή μπορεί να είναι άμεση ή σπάνια έμμεση (είδη υγιεινής, πετσέτες) επαφή με τα γεννητικά όργανα του / της πάσχοντος. Το AIDS και οι ιοί της ηπατίτιδας Β και C μεταδίδονται επίσης με τη σεξουαλική επαφή αλλά περιγράφονται σε άλλο τμήμα/μέρος του δικτυακού χώρου μας.
Τί συμβαίνει στα αφροδίσια νοσήματα;
Σε πολλά αφροδίσια νοσήματα εμφανίζονται βλάβες στην περιοχή των γεννητικών οργάνων όμως, κάθε μία από τις παραπάνω νόσους έχει διαφορετική βαρύτητα και η νοσηρότητά της ποικίλει.
Έτσι π.χ. η σύφιλη, χωρίς θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει προοδευτικά από δερματικό εξάνθημα μέχρι μη αντιστρέψιμες νευρολογικές βλάβες (νωτιάδα φθίση, γενικευμένη παράλυση). Η σύφιλη στο πρωτογόνο στάδιο εμφανίζεται με τη μορφή του συφιλιδικού έλκους, δηλαδή μιας πληγής στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μετά από χρόνο επώασης 3-4 εβδομάδων από τη στιγμή της μόλυνσης. Η δευτερογόνος σύφιλη εμφανίζεται από 6 εβδομάδες μέχρι 6 μήνες μετά την εμφάνιση του αρχικού έλκους(πληγής) με τις εκδηλώσεις της λεγόμενης συφιλιδικής ροδάνθης από το δέρμα. Στην Λανθάνουσα σύφιλη που είναι ένα ακόμη στάδιο της νόσου απουσιάζουν εντελώς οι εκδηλώσεις από το δέρμα και η διάγνωση γίνεται μόνο εργαστηριακά με ειδικές εξετάσεις αίματος. Τέλος στην τριτογόνο σύφιλη που αναπτύσσεται 3-7 χρόνια από την αρχική μόλυνση κάνουν την εμφάνισή τους τα φυματώματα και τα κομμιώματα και οι εκδηλώσεις από τα εσωτερικά όργανα όπως η καρδιά, οι αρθρώσεις, το γαστρεντερικό σύστημα και κυρίως το νευρικό σύστημα(νευροσύφιλη). Η κατεξοχήν θεραπεία της σύφιλης είναι η χορήγηση της πενικιλίνης σε διαφορετικές δόσεις και τρόπους χορήγησης ανάλογα με το στάδιο της νόσου.
Ομοίως, ποικίλη είναι και η πορεία της γονοκοκκικής λοίμωξης (βλεννόρροια) που μπορεί να παραμένει εντοπισμένη προκαλώντας ουρηθρίτιδα δηλαδή έκκριση κιτρινοπράσινου υγρού από την ουρήθρα στους άνδρες και τραχηλίτιδα στις γυναίκες, ή να έχουμε διάσπαρτη νόσο (γονοκοκκαιμία) με εκδηλώσεις ενδοκαρδίτιδας, μηνιγγίτιδας, ακόμη και σηψαιμίας με επικείμενο θάνατο. Η θεραπεία της γονόρροιας γίνεται με αντιβιοτικά και πραγματοποιείται μετά από καλλιέργεια και αντιβιόγραμμα, έτσι ώστε να έχουμε στοχευμένη θεραπεία και να αποφύγουμε την τυχόν εμφάνιση αντίστασης στο αντιβιοτικό.
Ο έρπητας, από την άλλη πλευρά, χαρακτηρίζεται από υψηλότατη μεταδοτικότητα και ενώ σε έναν κατά τα άλλα υγιή άνθρωπο συνήθως παραμένει μία εντοπισμένη δερματική λοίμωξη, σε έναν ανοσοκατασταλμένο παρουσιάζεται ως γενικευμένη, συχνά καταστροφική λοίμωξη. Η θεραπεία του έρπητα των γεννητικών οργάνων γίνεται με αντιικά δισκία.
Αξιοσημείωτη, είναι η επαληθευμένη συσχέτιση μερικών στελεχών του ιού του θηλώματος (οξυτενές κονδύλωμα) με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου. Με χρόνο επώασης που κυμαίνεται από 1-10 μήνες από τη στιγμή που ερχόμαστε σε επαφή με τον φορέα της νόσου, τα κονδυλώματα εμφανίζονται ως μικρές βλατίδες ή θηλωματώδεις εκβλαστήσεις στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Σε κάποιες πιο σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν στους βλεννογόνους του στόματος ή στον φάρυγγα. Οι αιτίες που βοηθούν την ανάπτυξη των κονδυλωμάτων είναι:
- Εγκυμοσύνη
- Λοιμώξεις όπως από τριχομονάδες
- Φίμωση
- Ουρηθρίτιδα
- Οξυουρίαση
- Χρήση κορτικοστεροειδών τοπικά
Η θεραπεία των κονδυλωμάτων περιλαμβάνει τα κατωτέρω με κυρίαρχη θεραπευτική αντιμετώπιση την χρήση των Λέιζερ(Laser)
- Ποδοφυλλίνη και Ποδοφυλλοτοξίνη τοπικά
- Διαθερμοπηξία και Κροθεραπεία
- CO2 Laser(Λέιζερ)
- Χειρουργική αφαίρεση
- Ρετινοειδή per os
- Ιντερφερόνη ενδοβλαβικά ή συστηματικά
Τα περισσότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα γενικώς απαντούν καλά σε συγκεκριμένες αντιμικροβιακές αγωγές και εν τέλει θεραπεύονται είτε υποχωρούν. Παρ’ όλα αυτά λόγω της, συχνά υψηλής, νοσηρότητας και των επιπλοκών τους, η πρόληψη αποτελεί το σημαντικότερο μέσο αντιμετώπισης. Μέτρα προφύλαξης κατά τη σεξουαλική επαφή καθώς και αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής των γεννητικών οργάνων θα πρέπει να ακολουθούνται πάντοτε.
Επιπρόσθετα, οποιοσδήποτε μολυνθεί, οφείλει να συμβουλευτεί τον ιατρό του ώστε να διδαχθεί το πώς θα προστατεύσει άτομα με τα οποία έρχεται σε στενή επαφή.
Επιδημιολογικά δεδομένα από τον αφροδισιολόγο Dr Καραλέξη
ΣΥΦΙΛΗ: Η σύφιλη σημείωνει έξαρση τα τελευταία χρόνια. Αποτελεί βακτηριακή λοίμωξη. Θεραπεύεται με τη λήψη αντιβιοτικών. Προσβάλλει κυρίως την ηλικιακή ομάδα των 25-34 και στα δύο φύλα.
ΓΟΝΟΡΡΟΙΑ: Αποτελεί βακτηριακή λοίμωξη. Εξαπλώνεται πολύ γρήγορα ενώ μπορεί να αποφευχθεί μέσω της χρήσης προφυλακτικού. Προβάλλει κυρίως την ηλικιακή ομάδα ανδρών των 25-34 χρόνων.
ΚΟΝΔΥΛΩΜΑΤΑ: Τα κονδυλώματα αποτελούν το πιο συχνό σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, παρά τη χρήση του εμβολίου. Εμφανίζονται συνήθως σε άτομα ηλικίας 18-35 χρόνων. Οι πιο βασικοί λόγοι για την εμφάνιση τους αποτελούν ο μεγάλος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων, η έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε μικρότερη ηλικία και το κάπνισμα. Έχουν μορφή μικρών ογκιδίων και εμφανίζονται στα γεννητικά όργανα της γυναίκας αλλά και του άνδρα. Η αντιμετώπισή τους αφορά σε χρήση τοπικών φαρμάκων, κρυοπηξία, διαθερμοπηξία, χειρουργική αφαίρεση και Laser.
Tα εμβόλια για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV είναι δύο, το διδύναμο και το τετραδύναμο, τα οποία περιλαμβάνονται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών από το 2008.
AIDS: Το πιο σοβαρό σεξουαλικών μεταδιδόμενο νόσημα. Οι τρόποι μετάδοσής του είναι πολλοί. Η πρόληψη αφορά σε χρήση προφυλακτικού, επιλογή σταθερού συντρόφου και στον εμβολιασμό για τον ιό HPV. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα αποτελεσματική θεραπεία κατά της νόσου.
Μερικοί λόγοι για να προτιμήσετε τον αφροδισιολόγο στην Αθήνα Dr Καραλέξη:
- Ο αφροδισιολόγος Δρ. Καραλέξης, Στρατιωτικός Αρχιατρός και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, διαθέτει 20ετή κλινική εμπειρία στις παθήσεις του δέρματος.
- Έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ σε Δερματολογία και Αφροδισιολογία.
- Παρακολουθεί διαρκώς συνέδρια σε Ελλάδα και εξωτερικό ως σύνεδρος και ως ομιλητής.
- Το προσωπικό της Κλινικής του διαθέτει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση.
- Τόσο επώνυμοι όσο και επιστήμονες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν εμπιστευτεί την κλινική.
- Η κλινική Derma Ηair βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από τη στάση του μετρό Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα.