Αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP

Υπηρεσίες

Η τριχόπτωση είναι ένα συχνό θέμα που απασχολεί τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες. Οι λόγοι εμφάνισης της μπορεί να είναι ορμονικοί, παθολογικοί, κληρονομικοί, να οφείλονται στο stress, στην κακή διατροφή ή σε άλλους παράγοντες. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης της. Ένας από αυτούς είναι και η θεραπεία PRP.

Τι είναι η θεραπεία PRP;

Η μέθοδος PRP αποτελεί μία ασφαλή και ανώδυνη διαδικασία κατά της τριχόπτωσης. Συνιστάται σε περιπτώσεις ανδρογενετικής, γυροειδούς ή διάχυτης αλωπεκίας καθώς βοηθά στην αναγέννηση νέων τριχοθυλακίων και εμποδίζει την επέκταση της αραίωσης. Δεν αντικαθιστά τη μεταμόσχευση μαλλιών, αλλά συνδυαστικά χαρίζει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τη μέθοδο PRP;

Η παραπάνω θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική και στα δύο φύλα. Προτείνεται στα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης και σε περιπτώσεις αλωπεκίας. Σε άτομα με πλήρη φαλάκρα συνιστάται ο συνδυασμός της με τη μεταμόσχευση μαλλιών. Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας PRP;
Οι αυξητικοί παράγοντες που βρίσκονται στα αιμοπετάλια του αίματος έχουν αναγεννητική δράση. Έτσι, κατά τη διαδικασία του PRP, ο ιατρός κάνει λήψη μιας μικρής ποσότητας αίματος του ασθενή και στη συνέχεια απομονώνει το πλάσμα με τη διαδικασία της φυγοκέντρησης. Στη συνέχεια, το πλάσμα του αίματος το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια εγχέεται στις πάσχουσες περιοχές. Η διαδικασία είναι πολύ σύντομη και εντελώς ανώδυνη.

Πως δρα κατά της τριχόπτωσης;

Το PRP ενισχύει το μεταβολισμό των τριχοθυλακίων καθώς βελτιώνει τον ιστό γύρω από αυτά. Το πλάσμα του αίματος είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια τα οποία συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων και τη δημιουργία νέων αγγείων αυξάνοντας την αιμάτωση της περιοχής.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Όπως σε κάθε θεραπεία, έτσι και στη μέθοδο με PRP ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από το μέγεθος και την έκταση του προβλήματος. Είναι όμως σημαντικό να υπάρχει συνέπεια στις συνεδρίες καθώς ο αριθμός τους κυμαίνεται στις 4-8 (1 ανά μήνα). Τα αποτελέσματα της μεθόδου αυτής γίνονται ορατά από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες και τα μαλλιά πυκνώνουν σε διάστημα 6-12 μηνών και μπορεί να διαρκέσουν κάποια χρόνια ή εφόρου ζωής. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και ακολουθεί το δικό της πρόγραμμα προσαρμοσμένο κάθε φορά από το δερματολόγο.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Σε σχέση με άλλες θεραπείες κατά της τριχόπτωσης, το PRP δεν παρουσιάζει παρενέργειες αρκεί βέβαια να πραγματοποιείται πάντα από έναν έμπειρο δερματολόγο που να τηρεί επίσης όλα τα μέτρα υγιεινής. Όπως αναφέραμε και παραπάνω η διαδικασία PRP είναι ασφαλής και σχεδόν ανώδυνη για τον ασθενή.

Συνοψίζοντας, η καταπολέμηση της αραίωσης του τριχωτού με τη μέθοδο PRP αποτελεί μία απλή και σύντομη διαδικασία με εξαιρετικά αποτελέσματα. Θα πρέπει ωστόσο να διευκρινιστεί πως από μόνη της δε μπορεί να λύσει οριστικά το πρόβλημα της αραίωσης των μαλλιών. Για το λόγο αυτό προτείνεται ο συνδυασμός της με κάποια φαρμακευτική αγωγή ή με μεταμόσχευση μαλλιών. Μέχρι σήμερα η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την απώλεια των μαλλιών.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Το μέγιστο μέγεθος αρχείου είναι 4mb (jpg, jpeg, png, gif)

CAPTCHA image

Αυτό μας βοηθά να αποτρέψουμε το spam, σας ευχαριστούμε.