Κλείστε Ραντεβού

CNN Greece : Κορυφαίοι λόγοι για να αποβάλλετε τις φοβίες σχετικά με την επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών

Σε Συνέντευξη στο CNN Greece ο Dr. Απόστολος Καραλέξης Αναλύει τους Κορυφαίους λόγους για να αποβάλλετε τις φοβίες που αφορούν μία επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών.

Τα μαλλιά αποτελούν το πιο σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης ενός ατόμου, για αυτό και η απώλεια τους μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τόσο την αυτοπεποίθηση, όσο και την ψυχολογία του. Σε περιπτώσεις όπου η αλωπεκία έχει φτάσει σε προχωρημένο στάδιο και οι τοπικές θεραπείες δεν είναι αρκετές για να επαναφέρουν το πρόβλημα, η μεταμόσχευση μαλλιών είναι εδώ για να δώσει τη λύση. Αν και τα τελευταία χρόνια η μεταμόσχευση μαλλιών είναι πολύ διαδεδομένη και όλο και περισσότερα άτομα προβαίνουν σε μία τέτοια επέμβαση, πολλοί είναι εκείνοι που διστάζουν να τη δοκιμάσουν. Θα πονέσω; Θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα; Πως θα αντεπεξέλθω στην καθημερινότητα μου; Θα το καταλάβουν οι φίλοι μου; Επέλεξα το σωστό γιατρό; Αυτά είναι τα κυριότερα ερωτήματα που ακούμε καθημερινά.

Φυσικό αποτέλεσμα

Η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελούσε πάντοτε ταμπού για πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι τεχνικές της μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και τα αποτελέσματα είναι τόσο φυσικά, σε σημείο που να μην γίνονται αντιληπτά. Αυτό επιτυγχάνεται με τη μέθοδο FUE , η οποία σε αντίθεση με την παλαιότερη μεταμόσχευση μαλλιών FUT τεχνική (Strip) αφαιρεί τα τριχοθυλάκια αναίμακτα χωρίς να αφήνει ουλές. Έτσι, ο ιατρός επιλέγει τα τριχοθυλάκια που θα αποσπάσει και τα σημεία τα οποία θα επεξεργαστεί, αποφεύγοντας αστοχίες. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνεται με την φορά των ήδη υπαρχόντων τριχών, ώστε οι νέες τρίχες να ακολουθούν αρμονικά την πορεία των παλιών.

Μία ανώδυνη διαδικασία

Η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη για τον ασθενή καθώς γίνεται τοπική αναισθησία. Δεν απαιτείται σε καμία περίπτωση γενική νάρκωση ή μέθη.  Μετά το πέρας της επέμβασης συνεχίζει να μην υπάρχει πόνος παρά μόνο μια μικρή ενόχληση ή ευαισθησία.

Γρήγορη αποκατάσταση

Η περιοχή της δότριας χώρας επουλώνεται σε διάστημα μιας εβδομάδας και ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στη δουλειά και την καθημερινότητα του την επόμενη κιόλας ημέρα. Ωστόσο, αποφεύγεται η έντονη άσκηση, το κολύμπι και η χρήση τοπικών προϊόντων  για τις επόμενες 10 ημέρες. Τα τριχοθυλάκια που τοποθετήθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης θα πέσουν μέσα σε 6 εβδομάδες, ενώ θα ξεκινήσουν να μεγαλώνουν οι νέοι θύλακες μετά από 2-3 μήνες. Το πρώτο αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών γίνεται ορατό μετά από 3-6 μήνες και ολοκληρώνεται μετά από 12 μήνες.

Ασφάλεια και επιλογή γιατρού

Όπως γίνεται αντιληπτό η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία ασφαλέστατη μέθοδος αποκατάστασης της αραίωσης των μαλλιών αρκεί να γίνεται από γιατρό και μάλιστα έμπειρο. Τα διάφορα στάδια της όλης επέμβασης απαιτούν προσήλωση στην λεπτομέρεια έτσι ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς υπάρχουν κέντρα στα οποία την μεταμόσχευση μαλλιών δεν την κάνουν γιατροί αλλά ούτε καν ιατρικό προσωπικό.

Μεταμόσχευση Μαλλιών Κόστος 

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών εξαρτάται κυρίως από :

  • τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί
  • τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα μεταμοσχευθούν
  • την έκταση της περιοχής κάλυψης

Έτσι ο υποψήφιος προς μεταμόσχευση μαλλιών, δεν πρέπει να “δελεάζεται” εύκολα από πολύ χαμηλές τιμές ή μεγάλες εκπτώσεις, εάν δεν μάθει πρώτα εάν ο γιατρός είναι πιστοποιημένος και εξειδικευμένος στην μεταμόσχευση μαλλιών, τον αριθμό των τριχοθυλακίων που απαιτούνται ή την μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που θα εφαρμοστεί.

Οι  υποψήφιοι που έρχονται στην Derma Hair Clinic για μεταμόσχευση μαλλιών έρχονται για το σίγουρο αποτέλεσμα και τη φροντίδα που ξεκινά από τη στιγμή που τους βλέπω στην πρώτη συνέντευξη και που τους ακολουθεί βήμα βήμα μέχρι την στιγμή που ολοκληρώνεται το αποτέλεσμα.

Ο δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον τομέα της δερματολογίας και δερματοχειρουργικής. Η αγάπη και το πάθος του για τον χώρο αυτό είναι γνωστά, κάτι που υποδεικνύουν και οι αμέτρητοι ικανοποιημένοι ασθενείς του. Στη Derma Hair Clinic αναλαμβάνονται και θεραπεύονται κάθε είδους δερματολογικά περιστατικά. Η κλινική είναι άρτια καταρτισμένη και πληροί όλους τους κανόνες υγιεινής. Χρησιμοποιούνται μηχανήματα και εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας με σκοπό την ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 width=

 width=

 

Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Καλέστε μας