Dermabrasion

  • Dermabrasion

DERMABRASION κατά ουλών

Με το Dermabrasion μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό όλα τα είδη των ουλών και των τραυμάτων. Ας δούμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο άνθρωπος ανέκαθεν προσπαθούσε να βρει τρόπους έτσι ώστε να αποκαταστήσει την αισθητική παραμόρφωση που προκαλούσαν οι ουλές και τα σημάδια στο πρόσωπο και στο σώμα.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους και απολύτως ασφαλής για την βελτίωση – αποκατάσταση των ουλών είναι το Dermabrasion, το οποίο επίσης καταφέρνει να έχει καταπληκτικά αποτελέσματα στην αφαίρεση των Τατουάζ και στην ανανέωση του προσώπου.

Τι είναι το Dermabrasion;

Είναι η επέμβαση κατά την οποία ο δερματολόγος «τροχίζει» και αφαιρεί στοιβάδες του δέρματος με ένα ειδικό περιστροφικό χειρουργικό εργαλείο. ΄Ετσι το δέρμα αντικαθιστάται από καινούργιο που είναι πιο απαλό και πιο φωτεινό σε εμφάνιση.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδύκνειται το Dermabrasion

Θεραπευτικά υπερτερεί των Laser, καταφέρνοντας να αφαιρέσει ακόμα και τους πιο δύσκολους χρωματισμούς όπως το κόκκινο και το κίτρινο.

Πως εκτελείται το Dermabrasion

Το Dermabrasion μπορεί να εκτελεστεί στο δερματολογικό ιατρείο. Η περιοχή που θέλουμε να θεραπεύσουμε καθαρίζεται με ένα αντισηπτικό υγρό ενώ κατόπιν ψεκάζεται με ένα ειδικό σπρέυ το οποίο παγώνει το δέρμα και προκαλεί την αναισθητοποίησή του.

Κατόπιν με το ειδικό περιστροφικό χειρουργικό εργαλείο αφαιρούνται στοιβάδες του δέρματος βελτιώνοντας μ΄αυτό το τρόπο τις ανομοιομορφίες της επιφάνειας της επιδερμίδας.

Αμέσως μετά εφαρμόζονται μαλλακτικές κρέμες και επίδεσμοι στο δέρμα.

Τι συμβαίνει μετά το Dermabrasion;

Για λίγες μέρες το δέρμα μοιάζει σα να έχει υποστεί ηλιακό έγκαυμα. Πάντοτε συνταγογραφούνται από τον ιατρό φάρμακα έτσι ώστε να ανακουφιστεί η οποιαδήποτε δυσανεξία. Ωστόσο οι περισσότεροι ασθενείς δεν νοιώθουν κάποιο σοβαρό πόνο. Το συχνό πλύσιμο και η εφαρμογή μαλλακτικών κρεμών επιταχύνει την αποκατάσταση του δέρματος. Η πλήρης αποκατάσταση συνήθως συμβαίνει σε διάστημα 7-10 ημερών.

Στην αρχή το δέρμα έχει ροζ χροιά και σταδιακά αποκτά την φυσική του εμφάνιση. Αυτή η ροδαλότητα του προσώπου στις περισσότερες περιπτώσεις εξαφανίζεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Πάντως το μέικ-απ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ασθενή έως ώτου το δέρμα αποκατασταθεί πλήρως.

Σε γενικές γραμμές η πλειονότητα των ασθενών μπορεί να επιστρέψει στην εργασία του μετά από 7-10 ημέρες από το Dermabrasion αφού λάβει οδηγίες για αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον ήλιο για 3 περίπου μήνες μετά την επέμβαση.

Όταν πρόκειται για αποκατάσταση λίγων μεμονωμένων ουλών ή τατουάζ ο ασθενής δεν χρειάζεται να απέχει από την εργασία του αλλά μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά έχοντας καλυμμένη την περιοχή με λευκοπλάστ.

Ακόμη οι ασθενείς θα πρέπει μετά την αποκατάσταση του δέρματος να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση αντιηλιακές κρέμες όταν χρειάζεται να βγουν έξω απ΄το σπίτι τους.

Τι πρέπει να προσδοκούμε από το Dermabrasion;

Με το Dermabrasion μπορούν να αντιμετωπιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό όλα τα είδη των ουλών και των τραυμάτων. Ωστόσο κάποιες ουλές χρειάζονται για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους επιπρόσθετες τεχνικές πριν από το dermabrasion έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Έτσι μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική αφαίρεση των ουλών με ειδικά punch πριν την διενέργεια του Dermabrasion. Συνήθως αφήνουμε ένα κενό 6-8 εβδομάδων μέχρι την διενέργεια του Dermabrasion.

Υπάρχουν ασθενείς οι οποίοι μπορούν να ωφεληθούν περισσότερο όταν μετά το Dermabrasion χρησιμοποιηθούν συμπληρωματικά ως εμφυτεύματα κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ (restylane) ή αυτόλογο λίπος για την ανόρθωση των πολύ βαθιών ουλών. Από καιρό σε καιρό μπορεί να επαναληφθεί ένα ήπιο Dermabrasion στις περιοχές που δεν έχει παρατηρηθεί μεγάλη βελτίωση μετά την αρχική επέμβαση.

Ο δερματολόγος μπορεί να σας συμβουλεύσει για τον αν χρειάζεστε και ποιές συμπληρωματικές θεραπείες ανάλογα με το τύπο του δέρματος και την ιδιαιτερότητα του προβλήματός σας.

Τέλος το Dermabrasion είναι 5-10 φορές πιο αποτελεσματικό από το χημικό πήλινγκ και 2-3 φορές πιο αποτελεσματικό από το laser ως αναφορά την βαθιά και ριζική ανανέωση του προσώπου και την απαλλαγή από τις πολύ βαθιές ρυτίδες και μάλιστα με πολύ μικρότερο χρόνο ανάρρωσης.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top