Δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος στα Ιλίσια, Στρατιωτικός Ιατρός

Ο Dr. Καραλέξης Απόστολος είναι στρατιωτικός ιατρός με ειδικότητα Δερματολόγου- Αφροδισιολόγου. Διαθέτει εμπειρία πολλών ετών ξεκινώντας την πορεία του από το Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» και ολοκληρώνοντας την μετεκπαίδευση του πάνω στη Δερματοχειρουργική στις ΗΠΑ στο Tulane University, New Orleans, Louisiana.

Για πολλά χρόνια ήταν Διευθυντής της Δερματολογικής κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Δέχεται καθημερινά ασθενείς από το εξωτερικό, καθώς η Derma Hair Clinic έχει διακριθεί για την κορυφαία εξυπηρέτησή της.

Τ. Διευθυντής της Δερματολογικής κλινικής στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και λαμβάνει ενεργά μέρος διαρκώς σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ως ομιλητής και ως σύνεδρος.

Γιατί να εμπιστευτείτε τον Δερματολόγο Dr. Καραλέξη;

Ο Dr. Καραλέξης έχει εμπειρία πλέον των 20 ετών στο γνωστικό αντικείμενο της Δερματολογίας. Στην κλινική του αναλαμβάνονται και θεραπεύονται κάθε είδους Δερματολογικά περιστατικά όπως Ψωρίαση, Λειχήνας, έκζεμα, μυρμηκιές, δερματικός Λύκος, Ακμή, μυκητιάσεις, κλπ.

Επίσης θεραπεύονται αφροδίσια νοσήματα όπως κονδυλώματα, ουρηθρίτιδες κλπ ενώ λόγω εξειδίκευσης στις παθήσεις των τριχών αναλαμβάνονται περιστατικά όπως τριχοπτώσεις, αλωπεκίες, λειχήνας τριχωτού κλπ. 

Τέλος, υπάρχει μεγάλη εμπειρία σε διαγνώσεις και αφαιρέσεις όγκων και σπίλων του δέρματος.

Δερματολόγος στην Αθήνα
Δερματολόγος στην Αθήνα

Τι πρεσβεύει η σύγχρονη δερματολογία;

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η βαθύτερη γνώση της παθογένειας πολλών δερματολογικών παθήσεων, οδήγησε στην ανάπτυξη νέων θεραπειών όπως για παράδειγμα οι βιολογικοί παράγοντες στην ψωρίαση, με αποτέλεσμα την «επανάσταση» στην θεραπευτική τους προσέγγιση και διαχείριση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας οδήγησε στην ανακάλυψη και στην ωρίμανση των Laser για την επίτευξη μιας πιο νεανικής και επιθυμητής εμφάνισης. Ο σύγχρονος λοιπόν δερματολόγος είναι ένας πολυδιάστατος επιστήμονας που θα πρέπει να συνδυάζει την κλασσική γνώση και τη σύγχρονη τεχνολογία.

Δερματολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης
Δερματολόγος στην Αθήνα Dr Καραλέξης

Μερικοί λόγοι για να προτιμήσετε το δερματολόγο στην Αθήνα Dr. Καραλέξη:

Δερματολόγος και ακμή

Η ακμή είναι από τα νοσήματα του δέρματος που κατατρύχει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού άνδρες και γυναίκες και ειδικότερα των ηλικιών μεταξύ 16-20. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η ακμή μπορεί εκτός από την εφηβεία να εμφανιστεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες ιδιαίτερα σε γυναίκες. Δεν είναι λοιπόν σπάνιο το φαινόμενο γυναίκες που στην εφηβεία είχαν ΄καθαρό΄ δέρμα να εμφανίσουν τα σπυράκια της ακμής στην ηλικία των 30 ή 35 για άγνωστους έως επί τω πλείστον λόγους.

Αίτια της ακμής: Η ακμή είναι καλόηθες νόσημα που όμως δημιουργεί ψυχολογική επιβάρυνση στον πάσχοντα. Ακόμη και 2 ΄σπυράκια΄ μπορούν να κάνουν ένα άτομο να απομονωθεί από τον κοινωνικό του περίγυρο, να γίνει εσωστρεφής και τέλος να πέσει η απόδοσή του και η όρεξή του για εργασία. Επίσης μπορεί να δυσκολέψει την σύναψη σχέσεων με το αντίθετο φύλο.

Στα κυριότερα αίτια της εμφάνισης της ακμής συγκαταλέγονται

Η ακμή εκδηλώνεται με ποικίλες μορφές όπως οι ανοικτοί και οι κλειστοί φαγέσωρες, οι βλατίδες που είναι τα γνωστά κόκκινα σπυράκια, οι φλύκταινες και οι κύστεις.

Στην παθογένεια της ακμής υπεισέρχονται και οι ορμόνες. Πολλές γυναίκες διαπιστώνουν ότι η ακμή τους επιδεινώνεται πριν από την έμμηνο ρύση. Αυτό οφείλεται στην διακύμανση των ορμονών FSH, LH, PRL, οιστρογόνων, προγεστερόνης κατά τη διάρκεια του καταμήνιου κύκλου.

Θεραπεία ακμής: Η θεραπεία της ακμής θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο από δερματολόγο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συχνή παρακολούθηση κάθε μήνα τουλάχιστον για διάστημα 5-6 μηνών.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται είναι

Η Κνίδωση στη Δερματολογία

Η κνίδωση είναι η γνωστή μας δερματική αλλεργία που εκδηλώνεται με την εμφάνιση παροδικών πομφών και βλατίδων με συνοδό κνησμό και οίδημα σε κάποιες των περιπτώσεων. Πολλές φορές το εξάνθημα λαμβάνει την μορφή γεωγραφικού χάρτη και μπορεί να καταλάβει μία μεγάλη έκταση του σώματος.

Αίτια κνίδωσης:

Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να προκληθεί η κνίδωση μετά από έντονη άσκηση όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του σώματος, ενώ κάποιες φορές μπορεί να εμφανιστεί σε μερικά ευαίσθητα άτομα μετά από πίεση, όπως μετά από έντονο περπάτημα ή μετά από το κάθισμα ή ακόμη και από στενά ρούχα.

Σε κάθε περίπτωση όταν η κνίδωση συνεχίζει να εμφανίζεται πέραν των 4-6 μηνών τότε ονομάζεται χρόνια κνίδωση και πρέπει απαραιτήτως ο ασθενής να κάνει έναν εργαστηριακό έλεγχο για να αποκλειστεί κάποιο υποκρυπτόμενο νόσημα.

Θεραπεία κνίδωσης: τον κυρίαρχο θεραπευτικό ρόλο στη θεραπεία της κνίδωσης τον έχουν τα αντισταμινικά, ενώ σε περιπτώσεις έντονου stress μπορούμε να χορηγήσουμε ηρεμιστικά.

Ψωρίαση

Πρόκειται για χρόνιο νόσημα και επηρεάζει περίπου το 2% του πληθυσμού. Είναι μια χρόνια φλεγμονώδης νόσος του δέρματος και εμφανίζεται με την μορφή πλακών οι οποίες καλύπτονται από αργυρόχροα λέπια. Κάποιες φορές οι πλάκες αυτές εμφανίζουν στην επιφάνειά τους μικρές φλύκταινες και τότε η ψωρίαση ονομάζεται φλυκταινώδης. Ουσιαστικά στην ψωρίαση γίνεται ένας αχαλίνωτος πολλαπλασιασμός των επιδερμιδικών κυττάρων.

Η ηλικία έναρξης της νόσου είναι τα 18 και τα 50 έτη, δηλαδή πρωτοεμφανίζεται στην μετεφηβική ή στην μεσήλικη ζωή ενός ατόμου. Η ψυχολογική επιβάρυνση είναι έντονη ειδικά στους νέους ανθρώπους όταν συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να ζήσουν για το υπόλοιπο της ζωής τους με ένα τέτοιο νόσημα. Η δυσκολία να συνάψουν σχέση είναι προφανής! Ο περίγυρος κοιτάζει άλλοτε με προβληματισμό και άλλοτε με αποστροφή αυτά τα άτομα, τα οποία συχνά πρέπει να εξηγήσουν ότι πρόκειται για ένα μη μεταδοτικό και καλόηθες νόσημα.

Αίτια ψωρίασης

Η ψωρίαση είναι αγνώστου αιτιολογίας. Η κληρονομικότητα σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο όχι όμως απόλυτο. Συχνά εμφανίζεται η ψωρίαση χωρία να υπάρχει στο οικογενειακό δέντρο κανείς με ανάλογο πρόβλημα. Γενικώς οι παράγοντες που προδιαθέτουν για την νόσο μπορεί να είναι:

Κλινικές μορφές ψωρίασης

Η ψωρίαση μπορεί να προσβάλλει το τριχωτό της κεφαλής, παλάμες-πέλματα, γεννητικά όργανα, τις πτυχές, τα νύχια, τους βλεννογόνους και μπορεί να επεκταθεί στα άκρα, στην κοιλιά, στην πλάτη και σε σπάνιες μορφές να καταλάβει όλο το σώμα.

Η ερυθροδερμική ψωρίαση δυστυχώς μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή γιατί καταλαμβάνει όλο σχεδόν το σώμα υπό την μορφή έντονου ερυθήματος(κοκκινίλας). Στην περίπτωση αυτή το σώμα παρουσιάζει έντονη απώλεια νερού και λευκωματινών, καθώς και διαταραχή των ηλεκρολυτών. Η θεραπεία πρέπει να είναι από του στόματος και συμπληρωματικά με κρέμες για να αναστείλουμε την έντονη φλεγμονή.

Η θεραπεία της ψωρίασης απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς από ειδικό δερματολόγο και χορήγηση κρεμών τοπικά και συστηματική χορήγηση φαρμάκων από του στόματος πάντα με εργαστηριακό έλεγχο. Τα τελευταία χρόνια χορηγούνται με μεγάλη επιτυχία καινούργια φάρμακα ,οι ονομαζόμενοι Βιολογικοί Παράγοντες οι οποίοι δρουν στοχευμένα στους παράγοντες που προκαλούν την φλεγμονή αναστέλλοντάς τους χωρίς να εμφανίζουν τις παρενέργειες των παλαιοτέρων φαρμάκων.

Ομαλός λειχήνας(Lichen planus)

Ο ομαλός λειχήνας είναι ένα χρόνιο νόσημα το οποίο εμφανίζεται με τη μορφή βλατιδώδους εξανθήματος που συνοδεύεται από κνησμό με ιδιαίτερη κατανομή στις καμπτικές επιφάνειες των άκρων, στα γεννητικά όργανα και στους βλεννογόνους(κυρίως στην στοματική κοιλότητα).

Η αιτιολογία του είναι άγνωστη φαίνεται όμως να συνδέεται με τυχαία ιογενή λοίμωξη, την λήψη φαρμάκων σε χρόνια βάση, το stress, τη χρόνια ηπατίτιδα, το σακχαρώδη διαβήτη και τη γενετική προδιάθεση.

Μυρμηγκιές(veruccae-wart)

Οι μυρμηγκιές είναι HPV ιοί. Είναι DNA ιοί και αριθμούν περί τα 100 περίπου στελέχη. Τα στελέχη 1,2,3,4 έως 10 είναι αυτά που προκαλούν τα διάφορα είδη μυρμηγκιών ενώ τα υπόλοιπα σχετίζονται περισσότερο με την ανάπτυξη των γεννητικών λοιμώξεων HPV δηλαδή των κονδυλωμάτων.

Οι μυρμηγκιές προκαλούν υπερπλασία των κυττάρων της επιδερμίδας στον άνθρωπο και η μετάδοσή τους γίνεται με την απλή επαφή και συνηθέστερα με τη λύση της συνέχειας του δέρματος(μικροτραυματισμοί). Η νόσος ταλαιπωρεί κυρίως τα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες.

Ο χρόνος επώασης είναι 1-6 μήνες και εμφανίζονται ως μικρές βλατίδες διαμέτρου λίγων χιλιοστών.
Μπορεί να εμφανιστούν στο πρόσωπο, στον κορμό και στα άκρα, με κύρια εντόπιση τις παλάμες και τα πέλματα

Η θεραπεία των μυρμηγκιών περιλαμβάνει τα κατωτέρω με κυρίαρχη θεραπευτική αντιμετώπιση την χρήση των Λέιζερ(Laser)

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top