Εμφύτευση Φρυδιών

  • Εμφύτευση Φρυδιών FUE: Φυσικό Αποτέλεσμα

Εμφύτευση Φρυδιών

Αν και υπάρχουν πολλά προϊόντα και τεχνικές για την ενίσχυση της πύκνωσης των φρυδιών, η εμφύτευση φρυδιών με FUE αποτελεί μέχρι σήμερα την πιο κατάλληλη μέθοδο για την οριστική αποκατάσταση τους.

Mπορούμε να εγγυηθούμε ένα άψογο αποτέλεσμα πάντα με την επίβλεψη του Δερματολόγου Δρ. Απόστολου Καραλέξη

Τα φρύδια αποτελούν ένα βασικό χαρακτηριστικό του προσώπου, καθώς συμβάλλουν στη συμμετρία του. Τα καλοσχηματισμένα και πυκνά λοιπόν φρύδια δίνουν ένταση στα μάτια ενισχύοντας το βλέμμα μας. Η τάση της εποχής είναι τα μεγάλα και πυκνά φρύδια.

Ωστόσο, πολλά άτομα εμφανίζουν αραίωση στην περιοχή αυτή είτε εκ φύσεως, είτε λόγω αποτρίχωσης σε λεπτότερο σχήμα. Τα μολύβια, οι σκιές και τα ημιμόνιμα τατουάζ δίνουν μία προσωρινή λύση. Η μέθοδος FUE που χρησιμοποιείται για τη μεταμόσχευση των μαλλιών, προσφέρει εξίσου φυσικά και μόνιμα αποτελέσματα και στην περιοχή των φρυδιών.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η εμφύτευση φρυδιών με FUE;

Η μεταμόσχευση φρυδιών μπορεί να πραγματοποιηθεί εξίσου και στα δύο φύλα. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις ολικής αποκατάστασης λόγω έλλειψης τριχοφυίας στην περιοχή των φρυδιών ή μερικής αποκατάστασης εξαιτίας της αραίωσης τους. Πολλά άτομα καταφεύγουν σε μία τέτοια επέμβαση για να καλύψουν ουλές από ατυχήματα, τραυματισμούς ή εγκαύματα. Άλλοι, για να ενισχύσουν την εμφάνιση τους καθαρά για αισθητικούς λόγους. Συνιστάται επίσης σε περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας.

Ποια είναι η διαδικασία της εμφύτευσης φρυδιών με FUE;

Η εμφύτευση φρυδιών με τη τεχνική FUE είναι η πιο αποτελεσματική από κάθε άλλη μέθοδο, καθώς προσφέρει μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα. Είναι απολύτως ασφαλής και ανώδυνη, αφού πραγματοποιηθεί από κάποιον έμπειρο δερματολόγο. Αρχικά, ο ιατρός σχηματίζει την περιοχή που χρειάζεται πύκνωση και δίνει το σωστό σχήμα στα φρύδια. Στη συνέχεια, όπως και στη μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται μεταφορά τριχοθυλακίων από τη δότρια χώρα στη πάσχουσα περιοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μεταμόσχευση φρυδιών είναι περισσότερο απαιτητική και χρειάζεται η σωστή επιλογή τριχών ώστε να υπάρχει φυσικότητα. Για το λόγο αυτό, ο ιατρός αφαιρεί ένα ένα τα τριχοθυλάκια και επιλέγει τα πιο κατάλληλα. Η τοποθέτηση των μοσχευμάτων γίνεται με τη φορά των ήδη υπαρχόντων τριχών, ώστε οι νέες τρίχες να ακολουθούν αρμονικά την πορεία των παλιών.

Απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και ακρίβεια στην τοποθέτηση. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο αφού γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας.

Μετεγχειρητική πορεία

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ασθενής εξακολουθεί να μη νιώθει πόνο. Η διαδικασία της εμφύτευσης φρυδιών με τη μέθοδο FUE θεωρείται εντελώς ανώδυνη, ελάχιστα επεμβατική και δεν αφήνει σημάδια. Πολύ σπάνια μπορεί να παρουσιαστεί οίδημα στο μέτωπο τις πρώτες ημέρες μετά τη μεταμόσχευση. Ο ασθενής δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο και μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

fridia prin 1
fridia meta 1
fridia diarkeia 1
fridia diarkeia 2
fridia prin 2
fridia meta 2

Τα αποτελέσματα της εμφύτευσης

Το αποτέλεσμα της εμφύτευσης είναι ορατό αμέσως μετά τη συνεδρία, ενώ ολοκληρώνεται μετά από 3-6 μήνες. Οι νέες τρίχες αναπτύσσονται σταδιακά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σημάδι. Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μόνιμο.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Συνήθως, μία μόνο συνεδρία είναι αρκετή για την πλήρη αποκατάσταση των φρυδιών. Μπορεί ωστόσο, να διεξαχθεί και μία δεύτερη σε περιπτώσεις όπου απαιτείται περισσότερη  πύκνωση.

Ποιο είναι το κόστος της μεταμόσχευσης φρυδιών με FUE;

Το κόστος μιας μεταμόσχευσης φρυδιών εξαρτάται από τον αριθμό των τριχών που θα εμφυτευθούν. Αυτό καθορίζεται από την έκταση της περιοχής και την πύκνωση που απαιτείται ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ανάγκη κάθε ασθενή είναι διαφορετική, για αυτό και το κόστος προσαρμόζεται κάθε φορά.

Η τεχνική FUE χαρακτηρίζεται ως μία ελάχιστα επεμβατική μέθοδος ενάντια της απώλειας των τριχών. Εκτός από τα μαλλιά και την περιοχή των γενιών, μπορεί να εφαρμοστεί στο μουστάκι, τις φαβορίτες ή τα φρύδια. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται η γνώμη ενός έμπειρου δερματολόγου για να αξιολογήσει το πρόβλημα και να αποφασίσει αν ο ασθενής θα πρέπει να προβεί σε μία τέτοια διαδικασία.

Αν ενδιαφέρεστε και για μεταμόσχευση μαλλιών πατήστε στον σύνδεσμο. 

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Εμφύτευση Φρυδιών FUE: Φυσικό Αποτέλεσμα

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Scroll to Top