Φαρμακευτική αγωγή και μεταμόσχευση μαλλιών για την αραίωση του HAIRLINE

30 Οκτωβρίου, 2020

Αραίωση Hairline: Φαρμακευτική αγωγή και μεταμόσχευση μαλλιών

Όπως αλλάζει το σώμα μας με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση των μαλλιών. Τόσο η πυκνότητα όσο και η ποιότητα των τριχών μεταβάλλονται και αυτό προκαλεί ανησυχία ακόμα και σε πολύ νέες ηλικίες.  Ένα από τα κυριότερα αίτια της τριχόπτωσης είναι η ανδρογενετική αλωπεκία και εντοπίζεται πλέον εξίσου και στα δύο φύλα. Στην περίπτωση της αλωπεκίας οι άνδρες παρατηρούν υποχώρηση της μπροστινής γραμμής των μαλλιών (αραίωση hairline), ενώ στις γυναίκες η αραίωση είναι διάχυτη.

Αραίωση hairline: Παράγοντες που το προκαλούν

Η αραίωση των μαλλιών είναι ένα φαινόμενο αγνώστου αιτιολογίας, καθώς υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να την προκαλέσουν. Μέσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι ορμονικές αλλαγές ,οι κακές διατροφικές συνήθειες, διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες και κυρίως η κληρονομικότητα. Άτομα με ιστορικό αλωπεκίας στην οικογένεια είναι πολύ πιθανόν να εμφανίσουν κάποια στιγμή της ζωής τους.

Τρόποι αντιμετώπισης

Η θεραπεία τριχόπτωσης μπορεί να γίνει με φυσικούς ή μη τρόπους.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθεί κανείς μία υγιεινή διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο και βιταμίνες A, C, D και E. Η χρήση ελαίου μέντας, φολικού οξέος και τα συμπληρώματα βιοτίνης ίσως βοηθήσουν σε ένα βαθμό το πρόβλημα. Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί πως ο καπνός περιέχει τοξίνες που επηρεάζουν τους θύλακες των τριχών. Οπότε το κάπνισμα δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις έντονης τριχόπτωσης.

Μετά τη διάγνωση της αλωπεκίας από το δερματολόγο και ανάλογα με τον βαθμό του προβλήματος προτείνονται αγωγές με τοπικά φαρμακευτικά σκευάσματα ή χάπια ή ακόμα και εγχύσεις με φαρμακευτικές ουσίες. Υπάρχει μάλιστα ένα γενετικό τεστ (DNA Test), το οποίο ανάμεσα σε τουλάχιστον 50 φαρμακευτικές ουσίες κατά της τριχόπτωσης μπορεί να ανιχνεύσει ποιες από αυτές είναι περισσότερο αποτελεσματικές για κάθε άτομο σύμφωνα με τον γενετικό του κώδικα.

Έτσι η θεραπεία της τριχόπτωσης είναι στοχευμένη και εξατομικευμένη και ο ασθενής δεν πειραματίζεται χάνοντας χρόνο και μαλλιά. Τέλος, η μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας και τα βλαστοκύτταρα ενισχύουν την αιμάτωση της περιοχής, ζωντανεύουν τις αδύναμες τρίχες και τις διατηρούν αποτρέποντας την συνέχιση της αραίωσης.

 

Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως όλες οι παραπάνω μέθοδοι δρουν κατά της τριχόπτωσης επιβραδύνοντας την περαιτέρω αραίωση του hairline και γενικότερα των μαλλιών, και δεν δημιουργούν νέες τρίχες.

Σε περιπτώσεις όπου η αραίωση είναι εμφανής η μόνη λύση για την αντιμετώπιση της είναι η μεταμόσχευση μαλλιών. Στην Derma Hair Clinic πραγματοποιούμε μόνο την διαδεδομένη πλέον μέθοδο Power FUE, η οποία δεν αφήνει κανένα απολύτως σημάδι. Το hairline διαμορφώνεται σύμφωνα με την φορά των ήδη υπαρχόντων τριχών και έτσι επιτυγχάνεται ένα 100% φυσικό αποτέλεσμα.

Είναι μία ανώδυνη μέθοδος αφού γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την επόμενη κιόλας ημέρα στις καθημερινές του δραστηριότητες. Με εμπειρία 20 ετών εγγυόμαστε την επιτυχία.

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr