Κυτταρίτιδα

Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε την εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό. Αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό για τις γυναίκες αφού το δέρμα έχει την όψη “φλοιού πορτοκαλιού”. Αυτό συμβαίνει λόγω της αυξημένης αποθήκευσης λίπους στα λιποκύτταρα με αποτέλεσμα ο συνδετικός ιστός να χάνει την ελαστικότητα του. Ο αυξημένος όγκος των λιποκυττάρων εμποδίζει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι δημιουργείται η κυτταρίτιδα. Εντοπίζεται κυρίως στους μηρούς, στους γλουτούς, στο στομάχι, στη κοιλιά και στα μπράτσα. Η κυτταρίτιδα δεν πρέπει να συγχέεται με την παχυσαρκία αφού σχεδόν κάθε γυναίκα εμφανίζει σε κάποιο σημείο του σώματος της ανεξαρτήτως βάρους. Αντιθέτως, στους άνδρες είναι πιο σπάνια η εμφάνιση της.

Υπάρχουν τρία στάδια εξέλιξης της κυτταρίτιδας.

Στάδιο 1: Το δέρμα είναι λείο και εμφανίζει κυτταρίτιδα μόνο σε περίπτωση που υποστεί πίεση.

Στάδιο 2: Η κυτταρίτιδα είναι ορατή σε όρθια στάση του σώματος χωρίς το δέρμα να υποστεί πίεση.

Στάδιο 3: Η κυτταρίτιδα είναι ορατή είτε σε όρθια είτε σε ξαπλωμένη θέση και συνοδεύεται από πόνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η κυτταρίτιδα είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, οι οποίοι μπορεί να είναι κληρονομικοί, παθολογικοί  ή ορμονικοί. Συγκεκριμένα, οι παράγοντες που την ευνοούν είναι οι εξής:

 • Μη ισορροπημένη διατροφή 
 • Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, αναψυκτικών και γλυκών
 • Μειωμένη κίνηση και φυσική δραστηριότητα
 • Απότομη αυξομείωση του βάρους
 • Κληρονομικότητα
 • Ορμονικές διαταραχές
 • Κάπνισμα
 • Έντονο στρες

Η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας αποτελεί πρόκληση, αφού χρειάζεται συνδυασμό θεραπειών και ποιοτικού τρόπου ζωής. Οι θεραπείες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την μείωση ή και την εξαφάνιση της είναι:

 

 • Λεμφική αποσυμφόρηση με μασάζ: Το λεμφικό μασάζ αποβάλλει τις τοξίνες και εξαλείφει την κυτταρίτιδα κάνοντας λιποδιάλυση.
 • Μεσοθεραπεία για λιποδιάλυση: Η έγχυση τοπικών λιποδιαλυτών και βιταμινών καταστρέφουν τους ινώδεις ιστούς και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. 
 • Ραδιοσυχνότητες (RF): Οι υπέρηχοι ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ωστόσο, απαιτείται συγκεκριμένος αριθμός συνεδριών ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και το στάδιο της κυτταρίτιδας.
 • HIFU: Όπως η θεραπεία RF, έτσι και η θεραπεία Hifu καταπολεμά την κυτταρίτιδα χάρις στα κύματα υπερήχων υψηλής έντασης. Οι ιστοί του δέρματος θερμαίνονται, παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και την ανάπλαση του.
 • Mag shape: Μετά από 4 συνεδρίες οι μύες ενδυναμώνονται κατά 19%. Πρόκειται για μία μοντέρνα,  πρόσφατη,  αποτελεσματική και ασφαλή θεραπεία που στηρίζεται στην εφαρμογή μαγνητικού πεδίου στην πάσχουσα περιοχή. Οι μύες συσπώνται έντονα. Μία συνεδρία 30 λεπτών  ισοδυναμεί με  5,5 ώρες συστηματικής άσκησης
 • Συνδυασμός: Ο καλύτερος τρόπος καταπολέμησης της κυτταρίτιδας είναι ο συνδυασμός θεραπειών, κατανάλωσης άφθονου νερού, υγιεινής διατροφής και γυμναστικής.

 

 

Συνδυασμοί θεραπειών

Η θεραπεία για τη κυτταρίτιδα μπορεί να συνδυαστεί με

HIFU

Η θεραπεία Ηifu είναι μια πρωτοποριακή και μη επεμβατική μέθοδος της αισθητικής δερματολογίας που με μία μόνο εφαρμογή προσφέρει αποτελέσματα εφάμιλλα του facelift και του body contouring.

Σύσφιξη με Ραδιοσυχνότητες

Το σύστημα Coccon Duotechnology αποτελεί μια νέα μέθοδο θεραπείας που υπόσχεται δραστική αντιμετώπιση της χαλάρωσης, του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Magshape HIFEM EMS – Sculpt

Η επαναστατική και νεότατη μέθοδος MagShape λειτουργεί με εστιασμένα ηλεκτρομαγνητικά κύματα και χαρίζει στητούς γλουτούς και επίπεδη κοιλιά ενδυναμώνοντας όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top