Κονδυλώματα & Τρόποι Αντιμετώπισης

Τι είναι τα κονδυλώματα;

Τα κονδυλώματα αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, καθώς τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση στη μετάδοση τους. Προκαλούνται από τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων HPV και εκδηλώνονται στην πρωκτογεννητική περιοχή αφού ο κύριος τρόπος μετάδοσης τους είναι η σεξουαλική επαφή.

Εμφανίζονται σε άτομα ηλικίας 18-35 ετών ανεξαρτήτου φύλου και συνήθως δεν προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία. Συνολικά υπάρχουν περίπου 40 διαφορετικοί τύποι του HPV και κάποια στελέχη του σχετίζονται με την εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, ωστόσο το 90% των περιπτώσεων οφείλεται στους γονοτύπους 6 και 11 που είναι καλοήθεις.

Σύμφωνα με έρευνες έχουν μειωθεί αρκετά οι επιπτώσεις τους σε γυναίκες μετά τον εμβολιασμό τους κατά της HPV λοίμωξης. 

Ποια είναι η κλινική εικόνα και τα συμπτώματα των κονδυλωμάτων; 

Ο ιός των κονδυλωμάτων εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή θηλωματώδεις βλαβών μεγέθους 0,1 έως 1 εκατοστών, ενώ σπάνια οι βλάβες μπορεί να φτάσουν ακόμα και τα 12 εκατοστά, τα λεγόμενα γιγάντια οξυτενή κονδυλώματα. Το χρώμα τους μπορεί να είναι υπόλευκο, σκούρο ή ίδιο με το χρώμα του δέρματος. Εντοπίζονται μεμονωμένα ή συρρέοντα στο αιδοίο, τον τράχηλο, τον κόλπο, το πέος, την ουρήθρα, το όσχεο, το πρωκτό και περιμετρικά του και συνήθως είναι ασυμπτωματικά. Σε μερικές μόνο περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν κνησμό. Σπανιότερα εντοπίζονται και στο στόμα και ειδικότερα στη γλώσσα, τα χείλη, στις αμυγδαλές και στη στοματική βλεννογόνο έπειτα από στοματικό σεξ. Ο χρόνος επώασης τους διαφέρει από άτομο σε άτομο και κυμαίνεται από 3 εβδομάδες έως και 8 μήνες και η εμφάνιση τους γίνεται μερικούς μήνες ή ακόμα και χρόνια μετά τη μόλυνση.  

Πως γίνεται η διάγνωση των κονδυλωμάτων; 

Η κλινική εικόνα είναι συνήθως αρκετή για να γίνει διάγνωση των εξωτερικών κονδυλωμάτων από έναν έμπειρο δερματολόγο. Οι βλάβες τους θυμίζουν πολλές φορές αυτές των θηλωμάτων ή της μολυσματικής τερμίνθου για αυτό μία δερματολογική επίσκεψη είναι αναγκαία. Στις γυναίκες, η ανίχνευση των εσωτερικών κονδυλωμάτων γίνεται με το τεστ Παπανικολάου. Η τακτική λοιπόν γυναικολογική εξέταση είναι σημαντική αφού μπορεί να διαγνωστεί ο ακριβής τύπος του ιού ώστε στη συνέχεια να ακολουθήσει η κατάλληλη θεραπεία. Στους άνδρες γίνεται κλινική εξέταση και στη συνέχεια μπορεί να γίνει ουρηθροσκόπηση, ακόμα και βιοψία αν βρεθούν βλάβες. Θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχει πιθανότητα να έχει μολυνθεί το άτομο αλλά να εκδηλώσει συμπτώματα ακόμα και χρόνια μετά τη μόλυνση. Έτσι, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς πότε προσβλήθηκε από τον ιό.  

Πως μεταδίδονται τα κονδυλώματα;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο κυριότερος τρόπος μετάδοσης των κονδυλωμάτων είναι η σεξουαλική επαφή, η ανταλλαγή σωματικών υγρών και η άμεση επαφή με σημεία του σώματος που παρουσιάζουν βλάβες. Ακόμα και αν ο ιός δεν είναι ενεργός μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο, αλλά συνήθως η μόλυνση γίνεται με την άμεση επαφή των βλαβών. 

Ποιοι παράγοντες ευνοούν την ανάπτυξη του ιού; 

Αν και ο ιός των κονδυλωμάτων είναι πολύ συχνός δε σημαίνει πως κάθε άνθρωπος πρόκειται να προσβληθεί από αυτόν. Κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα μόλυνσης είναι: 

Άτομα με HIV λοίμωξη είναι πιθανότερο να μολυνθούν εξαιτίας του εξουθενωμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος. Υποτροπιάζουν συχνότερα και δεν ανταποκρίνονται στις αγωγές εξίσου αποτελεσματικά με ένα υγιές άτομο.  

Κονδυλώματα και εγκυμοσύνη

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει περίπτωση πολλαπλασιασμού των κονδυλωμάτων. Αν κατά τον τοκετό εντοπιστούν βλάβες, τότε συνιστάται η καισαρική ώστε να αποφευχθεί η μόλυνση του νεογνού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει ακόμα κίνδυνος εμφάνισης λαρυγγικής θηλωμάτωσης στο βρέφος. 

Τρόποι αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως ο ιός HPV, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εμφάνιση των κονδυλωμάτων δεν εκριζώνεται πλήρως αλλά παραμένει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό μας. Τα άτομα δηλαδή που μολύνονται από τον ιό συνεχίζουν να τον μεταφέρουν ακόμα και μετά την αντιμετώπιση των εξωτερικών βλαβών.

Συνήθως, εκδηλώνεται μία μόνο φορά εκτός αν κανείς κολλήσει ξανά εκ νέου κάποιο άλλο στέλεχος του ιού. Σε νεαρές ηλικίες ο οργανισμός είναι σε θέση να καταπολεμήσει τον ιό σε διάστημα 1-2 ετών. Ωστόσο, τα εξωτερικά οξυτενή κονδυλώματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα για να σταματήσει η μετάδοση τους. Αυτό επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους ανάλογα με την  σοβαρότητα και την έκταση του προβλήματος. 

Οι βασικότεροι τρόποι αντιμετώπισης των κονδυλωμάτων είναι οι εξής:

#1 Τοπικές θεραπείες:

Υπάρχουν τοπικές αγωγές με ποδοφυλλοτοξίνη, ιμικουιμόδη και σινεκατεχίνες που εφαρμόζονται πάνω στις βλάβες και τις εξουδετερώνουν. Ο δερματολόγος είναι αυτός που θα κρίνει σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η τοπική θεραπεία.

Κρυοθεραπεία: Κατά την κρυοθεραπεία χρησιμοποιείται υγρό άζωτο το οποίο καταπολεμά τα κονδυλώματα. Ωστόσο, χρειάζονται κάποιες επαναλήψεις και υπάρχει πιθανότητα υποτροπίασης. 

#2 Τριχλωροοξεικό οξύ:  

Το διάλυμα αυτό εξουδετερώνει τα κονδυλώματα καθώς προκαλεί κυτταρική νέκρωση. Είναι κατάλληλο για εξωτερικές και εσωτερικές βλάβες και ενδείκνυται και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. 

#3 Διαθερμοπηξία:

Πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας αλλά μόνο σε περιπτώσεις όπου οι βλάβες είναι μικρές σε αριθμό. Το ποσοστό υποτροπιών είναι μεγάλο και η μέθοδος αυτή αφήνει σημάδια. 

#4 Χειρουργική αφαίρεση:

Σε περιπτώσεις κονδυλωμάτων πολλών εκατοστών που δημιουργούν μάζα προτείνεται η χειρουργικής τους αφαίρεση. Γίνεται χρήση τοπικής αναισθησίας αλλά μπορεί να αφήσει σημάδι στην περιοχή.

#4 Χρήση CO2 Laser:

Το laser αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο για την αφαίρεση των κονδυλωμάτων. Είναι ανώδυνο και δεν αφήνει κανένα απολύτως σημάδι αφού η δέσμη του δρα στοχευμένα πάνω στη βλάβη χωρίς να επηρεάζει τους γύρω υγιείς ιστούς του δέρματος. Το ποσοστό των υποτροπιών είναι πολύ μικρό αφού τα κονδυλώματα καταστρέφονται άμεσα. Δεν δημιουργεί παρενέργειες και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες την ίδια μόλις ημέρα. Τέλος, μία μόνο συνεδρία είναι αρκετή σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεθόδους όπου απαιτούν πολλές επαναλήψεις.

#5 Χρήση Laser Nd-YAG:

Στην κλινικά μας διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς Laser Nordly’s by Ellipse το οποίο εστιάζει στις βλάβες και τις καταστρέφει χωρίς να αφήνει ουλές ή σημάδια στο δέρμα. Το πρόβλημα αποκαθίσταται από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Το πλεονέκτημα του είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και χωρίς χρήση τοπικής αναισθησίας.

Πρόληψη μετάδοσης των κονδυλωμάτων

Η συνετή σεξουαλική συμπεριφορά αποτελεί την καλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων. Η αποφυγή της τακτικής εναλλαγής ερωτικών συντρόφων και η συστηματική χρήση προφυλακτικού βοηθούν στην αποφυγή της μόλυνσης. Αν και το προφυλακτικό δεν προστατεύει 100% αφού επιτρέπει την δερματική επαφή πέριξ των γεννητικών οργάνων, βοηθάει στην αποφυγή διάδοσης των στελεχών που προκαλούν τα εσωτερικά κονδυλώματα.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν δύο προληπτικά εμβόλια, το διδύναμο και το τετραδύναμο, τα οποία παρέχουν κάλυψη έναντι του ιού HPV. Προτείνονται σε νεαρές ηλικίες δηλαδή σε άτομα που δεν έχουν ακόμα σεξουαλική δραστηριότητα . Το πρώτο εμβόλιο καλύπτει τα άτομα από τους επιθετικούς τύπους 16 και 18 που μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο, ενώ το δεύτερο από τα στελέχη 6, 11, 16 και 18. Θα πρέπει να σημειωθεί πως τα εμβόλια δρουν προληπτικά και δεν καλύπτουν σε περίπτωση που η μόλυνση προ υπάρχει. Αν ο ένας μόνο σύντροφος παρουσιάσει βλάβες οξυτενών κονδυλωμάτων, τότε απαιτείται αποχή από κάθε σεξουαλική δραστηριότητα μέχρι αυτά να αντιμετωπιστούν πλήρως.

Τέλος, αν κάποιο άτομο μολυνθεί από τον ιό και παρουσιάσει βλάβες θα πρέπει να εξεταστεί και ο σύντροφος του προληπτικά ακόμα και αν δεν έχει παρατηρήσει κάτι ανησυχτικό.  

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top