Λιποαναρρόφηση με Laser

Λιποαναρρόφηση

Όλοι ονειρεύονται ένα καλλίγραμμο σώμα με επίπεδη κοιλιά και λεπτά πόδια. Η απόκτηση του όμως σίγουρα δεν είναι εύκολη.

Η λιποαναρρόφηση αποτελεί την πρώτη ασφαλή επέμβαση της Αισθητικής Χειρουργικής και Δερματολογίας παγκοσμίως. Θεωρείται ως όπλο για την αντιμετώπιση του συσσωρευμένου λίπους. Η πραγματοποίηση της από εξειδικευμένους γιατρούς είναι ύψιστης σημασίας. Ο γιατρός θα πρέπει να εφαρμόζει τις τεχνικές λιποαναρρόφησης με απόλυτη προσοχή.

Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική

Πολλές φορές συγχέεται με τον όρο της λιπογλυπτικής. Αποτελούν ωστόσο δύο διαφορετικές επεμβατικές μεθόδους με κοινό παρονομαστή. Μέσω της λιπογλυπτικής, αφαιρείται το τοπικό λίπος από τα σημεία που έχει επιδείξει ο ασθενής αποκλειστικά με τοπική αναισθησία (tumescent anesthesia) και μόνο, όμως πρόκειται για μία πιο περιορισμένη σε έκταση επέμβαση γιατί δεν μπορούμε να επέμβουμε σε πάρα πολλά σημεία ταυτόχρονα . Οι πιο συχνές περιοχές είναι η κοιλιά, τα γλουτοί, τα γόνατα, οι γάμπες το προγούλι, οι μηροί κ.ά.

Η μέθοδος της λιποαναρρόφησης απαιτεί γενική αναισθησία και  έχει την ικανότητα να σμιλεύσει με ακρίβεια τις προβληματικές περιοχές, να αφαιρεί το λίπος που πρέπει και να δίνει ιδανικό σχήμα στην περιοχή. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μεθόδους.

O σύγχρονος  συνδυασμός αυτήν την στιγμή είναι η λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία, με τη χρήση ειδικού  διαλύματος  ξυλοκαίνης,  αδρεναλίνης και άφθονου φυσιολογικού ορρού και τη χρήση του Laser που κάνει ρευστοποίηση του λίπους και ταυτόχρονη σύσφιξη.

Πριν και μετά την επέμβαση

Δεν υπάρχουν περιορισμοί ανάλογα με την εποχή για την  πραγματοποίηση της επέμβασης.

Ως παρενέργεια της μεθόδου αυτής μπορεί  να θεωρηθεί μόνο   το προσωρινό ελαφρύ πρήξιμο από την τοπική αναισθησία, που  υποχωρεί σε λίγες ώρες. Οι τομές που γίνονται στο δέρμα είναι πολύ μικρές, δεν αφήνουν σημάδια και δεν χρειάζονται ράμματα, γιατί τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται είναι διαμέτρου 2-3 χιλιοστά.

Το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό και είναι φυσικότατο.  Γεγονός πάντως ότι κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έχει γίνει μία τέτοια επέμβαση.

Αμέσως μετά την Laser αναίμακτη  λιποαναρρόφηση προτείνεται ένας ειδικός κορσές για λίγες ημέρες, ενώ το μπάνιο και το πλύσιμο της περιοχής μπορεί να γίνει χωρίς πρόβλημα μετά από λίγες ώρες.

Η λιποαναρρόφηση αν και απλή διαδικασία, για να είναι επιτυχημένη θα πρέπει να πραγματοποιείται από ειδικό, με εμπειρία στο αντικείμενο. Σημαντικό κομμάτι παίζει η καλή αποστείρωση και η τήρηση των κανόνων υγιεινής. Η Derma Hair Clinic, βραβευμένη κλινική, διαθέτει άρτια καταρτισμένο προσωπικό και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Όντας πάντα δίπλα στον ασθενή, ο Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το προσωπικό του κάνει τα καλύτερα δυνατά για να πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ο δερματολόγος Δρ. Απόστολος Καραλέξης έχει εκπαιδευθεί στις ΗΠΑ πάνω στη Δερματοχειρουργική, υπό την εποπτεία του Dr William Coleman, καθηγητή δερματοχειρουργικής στο Tulane University. Διαθέτει εμπειρία άνω των 20 χρόνων.

Πραγματικό περιστατικό - Λιπογλυπτικής

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από πριν-μετά περιστατικά λιποαναρρόφησης στην αντίστοιχη σελίδα μας. 

Λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει καμία απώλεια αίματος, είναι δηλαδή μία εντελώς αναίμακτη λιποαναρρόφηση.

Η λέιζερ λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία έχει μικρότερο χρόνο αποθεραπείας και ο ασθενής επιστρέφει  την ίδια ημέρα στο σπίτι του και από την επόμενη κιόλας ημέρα στην εργασία του, ενώ ο πόνος και οι μελανιές είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Πότε χρειάζεται η λιποαναρρόφηση;

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η λιποαναρρόφηση δεν αποτελεί θεραπεία απώλειας βάρους, χαλάρωσης ή παχυσαρκίας. Η λιποαναρρόφηση είναι πιο αποτελεσματική και ενδείκνυται για άτομα με ελαστικό δέρμα, χωρίς υπερβολικό βάρος. Προκειμένου να αποκτήσετε τα καλύτερα δυνατά και μόνιμα αποτελέσματα και να παρατηρήσετε άμεση σύσφιξη στο σώμα σας, θα ήταν καλό να συνδυάσετε τη λιποαναρρόφηση με έναν υγιεινό τρόπο διατροφής και άσκησης. Το βάρος μετά τη λιποαναρρόφηση θα πρέπει να παραμένει όσο γίνεται πιο σταθερό.

Αφορά σε λιγότερο επεμβατική μέθοδο, και αν εφαρμοστεί με σωστό και κατάλληλο τρόπο και μέσα μπορεί να έχει εκπληκτικά αποτελέσματα. Μέσω της λιποαναρρόφησης πετυχαίνεται αφαίρεση 70% – 80% του τοπικού λίπους.

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από τις περιοχές που θα αντιμετωπιστούν.

Συχνές Ερωτήσεις

Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες;

Η λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία μπορεί να γίνει σε ένα νέο άτομο εφόσον έχει κλείσει τα 18 του χρόνια και μπορεί να φτάσει να γίνει ακόμα και σε ένα άτομο της τρίτης ηλικίας εφόσον η υγεία του είναι καλή.

Εφαρμόζεται το ίδιο και σε άντρες και σε γυναίκες;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην τεχνική και στο αποτέλεσμα και για τα δύο φύλα. Οπωσδήποτε λαμβάνουμε υπόψη ότι η κατανομή του λίπους είναι διαφορετική στους άντρες και διαφορετική στις γυναίκες. Στους άντρες συνήθως παρατηρείται περισσότερη εναπόθεση του λίπους στην κοιλιά, ενώ στις γυναίκες περισσότερη στους γλουτούς και στους μηρούς. Το σίγουρο είναι ότι πάντα λαμβάνουμε υπόψη τις ανάγκες του κάθε ατόμου ανεξαρτήτου φύλου.

Είναι μήπως επικίνδυνη η επέμβαση της λιποαναρρόφησης;

Η Λιποαναρρόφηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τοπική αναισθησία κι όχι με γενική νάρκωση και για τον λόγο αυτό δεν υπάρχει καμία επικινδυνότητα. Η επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς πρόβλημα σε κατάλληλα εξοπλισμένο ιατρείο. Ο γιατρός σηκώνει τον ασθενή κατά διαστήματα για να διαπιστώσει αν το αποτέλεσμα είναι συμμετρικό και ομοιόμορφο. Ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης έχει λάβει εκπαίδευση στο Tulane university Luisiana USA από τον καλύτερο διεθνώς εξειδικευμένο γιατρό στην λιποαναρρόφηση Dr. Coleman και έχει εμπειρία άνω των 20 ετών στη συγκεκριμένη επέμβαση.

Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης είναι μόνιμα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο αριθμός των λιποκυττάρων είναι σταθερός και δεν αναγεννάται. Έτσι τα λιποκύτταρα αφαιρούνται μια για πάντα.

Χρειάζονται κάποια φάρμακα;

Συνήθως χορηγείται ένα ευρέως φάσματος αντιβιοτικό για πέντε ημέρες.

Τι χρειάζεται να κάνω εγώ;

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προμηθευτείτε έναν ειδικό ελαστικό κορσέ από φαρμακείο, τον οποίο θα πρέπει να έχετε μαζί σας την ημέρα της επέμβασης. Τον κορσέ αυτόν θα πρέπει να τον φοράτε για μια βδομάδα συνεχώς και για άλλες τρεις εβδομάδες μόνο το βράδυ.

Πονά καθόλου η επέμβαση;

Η επέμβαση γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τοπική αναισθησία και συγκεκριμένα με xylocaine. Ο ασθενής δεν πονάει καθόλου ούτε κατά τη διάρκεια της επέμβασης αλλά ούτε και αμέσως μετά.

Μετά από πόσο καιρό μπορώ να επιστρέψω στην εργασία μου;

Η επέμβαση με την τοπική αναισθησία δεν επιβαρύνει καθόλου τον οργανισμό ενώ επιπρόσθετα δεν υπάρχει καθόλου πόνος τις επόμενες ημέρες. Έτσι ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στην εργασία του ακόμη και την επόμενη ημέρα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Μία και μόνο συνεδρία είναι αρκετή για να διορθωθεί μια για πάντα το πρόβλημά μας. Στις περιπτώσεις που υπάρχει έντονη εναπόθεση τοπικού λίπους μπορεί να απαιτηθεί και μια δεύτερη διόρθωση η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έξι μήνες μετά την πρώτη.

Ποιο είναι το κόστος μιας λιποαναρρόφησης;

Το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των περιοχών στις οποίες πρέπει να γίνει η διόρθωση.

Αγχώνομαι εάν το αποτέλεσμα θα είναι καλό

Στην κλινική Derma Hair υπάρχει εμπειρία άνω των 20 ετών στις συγκεκριμένες επεμβάσεις. Έτσι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ρωτήστε μας. Οι Ειδικοί της Derma Hair Clinic και ο Dr. Απόστολος Καραλέξης (με 20+ χρόνια Εμπειρίας) θα σας Λύσουν όλες τις Απορίες και θα σας Αναλύσουν όλα τα Βήματα για 100% Επιτυχία στην Λιποαναρρόφηση με Laser!

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top