Laser Λιποαναρρόφηση Ποδιών

Λιποαναρρόφηση Πόδια: Ποιες οι ενδείξεις και συγκεκριμένα στους μηρούς και στα γόνατα;

Η Λιποαναρρόφηση στα πόδια αφορά ως επί το πλείστον τις γυναίκες. Ειδικά είτε αυτές που έχουν μεγάλου μεγέθους πόδια με εναπόθεση λίπους σε όλες τις περιοχές, είτε αυτές που έχουν καλοσχηματισμένα πόδια με κατά τόπους μόνο εναπόθεση λίπους. Η λιποαναρρόφηση στα πόδια γίνεται με ένα ειδικό μηχάνημα που κάνει έντονη αναρρόφηση και με τη βοήθεια του λέιζερ (Laser assisted).

Τι αποτελέσματα έχει η λιποαναρρόφηση στα πόδια;

Η επέμβαση αυτή μπορεί να αλλάξει δραματικά το σχήμα και την σιλουέτα των ποδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να αλλάξει εντελώς τη ζωή των ασθενών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και οι ασθενείς βλέπουν ένα πιο βελτιωμένο σχήμα. Άμεσα διαπιστώνουν ότι τα ρούχα τους ταιριάζουν πιο άνετα σε σχέση με πριν από την επέμβαση.

Η επέμβαση αυτή έχει απόλυτη επιτυχία στους πιο λεπτούς ασθενείς. Στις γυναίκες ασθενείς με γενικευμένη παχυσαρκία ή  έντονη πάχυνση  στην περιοχή των ποδιών, η λιποαναρρόφηση έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Επειδή όμως  δεν προκαλεί απώλεια βάρους, θα πρέπει να συνδυάζεται με σωστή δίαιτα για μία πιο επιθυμητή σιλουέτα.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα μετά από την λιποαναρρόφηση των ποδιών;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα. Ο ασθενής βλέπει την απώλεια του λίπους άμεσα μετά το τέλος της επέμβασης. Έπειδή όμως ένα μέρος της τοπικής αναισθησίας παραμένει στο δέρμα υποδόρια, το πρώτο αποτέλεσμα το αξιολογούμε μετά από ένα μήνα περίπου, ενώ έχουμε συνεχή βελτίωση για διάστημα 6 μηνών.

Στην κλινική Derma Hair  μπορούμε να σας εγγυηθούμε το άριστο αποτέλεσμα γιατί οι γιατροί είναι εκπαιδευμένοι στην λιποαναρρόφηση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός είναι ο πιο μοντέρνος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Σε ποιες περιοχές στα πόδια γίνεται η λιποαναρρόφηση;

Πως γίνεται η λιποαναρρόφηση στα πόδια και ειδικά στους έξω μηρούς;

Ο σκοπός της λιποαναρρόφησης στους μηρούς είναι να υπάρξει μία φυσική ροή και συνταίριασμα των μηρών με τους γοφούς , τους γλουτούς και την πλάγια κοιλιακή χώρα έτσι ώστε να αναδειχθεί μία όμορφη σιλουέτα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η περιοχή των έξω μηρών είναι η κατεξοχήν περιοχή σε μια γυναίκα που καθορίζει τη συνολική σιλουέτα της. ‘Οταν η περιοχή αυτή είναι μεγάλη ή με αφύσικο σχήμα τότε είναι πολύ πιο εύκολα παρατηρήσιμη. Γι αυτό η περιοχή αυτή είναι η νούμερο ένα  περιοχή την οποία ενδιαφέρεται να βελτιώσει μία γυναίκα.

Αρχικά ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει την ασθενή και να μαρκάρει τα σημεία. Εκεί θα γίνει  διάχυση του τοπικού αναισθητικού ξυλοκαΐνης 0,1% την οποία αφήνουμε να  επιδράσει  για διάστημα 30 λεπτών. Κατόπιν ανοίγονται δύο με τρεις μικρές οπές μεγέθους 1 mm επάνω, κάτω και πλάγια  της περιοχής όπου θέλουμε να αφαιρέσουμε το λίπος. Η  περιοχή αυτή θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή  και εμπειρία σε δύο κυρίως σημεία .

Το ένα σημείο είναι η περιοχή του τροχαντήρα όπου εκεί θα πρέπει να γίνει με προσοχή λιποαναρρόφηση για να μην σχηματιστεί εμβύθιση. Για το λόγο αυτό βάζουμε την ασθενή καθόλη τη διάρκεια της επέμβασης να κρατάει το πόδι στο οποίο γίνεται η λιποαναρρόφηση σε έσω στροφή και τεντωμένο.

Το δεύτερο σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι η περιοχή του χάσματος μεταξύ του τετρακέφαλου και του Δικεφάλου μυός του ποδιού όπου μία έντονη απομάκρυνση του λίπους κάνει το φυσιολογικό χάσμα αυτό να φαίνεται πιο έντονα. Εάν ο γιατρός μαρκάρει την περιοχή αυτή πριν ξεκινήσει την επέμβαση έχοντας την ασθενή σε όρθια θέση δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Είναι ασφαλής η λιποαναρρόφηση στα πόδια;

Λιποαναρρόφηση στα πόδια είναι εξαιρετικά ασφαλής επέμβαση γιατί γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τοπική αναισθησία. Δεν χρησιμοποιείται γενική νάρκωση, επισκληρίδειος αναισθησία αλλά ούτε και μέθη. Η τοπική  αναισθησία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν επιβαρύνει τον οργανισμό . Ο ασθενής αμέσως μετά το τέλος της επέμβασης μπορεί να φύγει κανονικά περπατώντας και να επιστρέψει  στις δραστηριότητες του. Το πιο ουσιαστικό όμως κέρδος για τον ασθενή είναι ότι ο γιατρός σηκώνει τον σηκώνει σε όρθια θέση ανά χρονικά διαστήματα και βλεπει άμεσα που χρειάζονται τυχόν διορθώσεις έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι απόλυτα συμμετρικό.

Πως γίνεται η λιποαναρρόφηση στα πόδια και ειδικά στους έσω μηρούς και στα γόνατα;

Αυτές οι δύο περιοχές του ποδιού είναι από τις πιο δύσκολες για μια γυναίκα να τις βελτιώσει με γυμναστική ή με δίαιτα . Για το λόγο αυτό η λιποαναρρόφηση  είναι η μόνη μέθοδος που καταφέρνει να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα και μόνιμη απομάκρυνση του τοπικού λίπους. Η τεχνική της επέμβασης είναι ακριβώς όπως και με την λιποαναρρόφηση στην  έξω περιοχή των μηρών. Είναι προτιμητέο η διόρθωση των έσω μηρών και των γονάτων να γίνεται ταυτόχρονα έτσι ώστε να μην έχουμε διάφορες το σχήμα μεταξύ αυτών των δυο ξεχωριστών ανατομικών περιοχών.

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top