Τα συχνότερα λάθη που κάνετε στη θεραπεία της ακμής

10 Αυγούστου, 2022

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσφορία και αίσθημα ντροπής”

αναφέρει  Δερματολόγος Απόστολος Καραλέξης, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της Δερματολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.  

Πολλές φορές νομίζουμε πώς έχουμε δοκιμάσει τα πάντα χωρίς αποτέλεσμα και χάνουμε το κουράγιο μας. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε την ανυπομονησία μας να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις.

Συχνά λάθη κατά τη θεραπεία

Η θεραπεία της ακμής είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και υπομονή. Μήπως κάνετε κάποιο από τα παρακάτω λάθη και τα επιθυμητά αποτελέσματα αργούν;

Ακμή λάθη που κάνετε

  • Αποφασίζετε μόνοι σας για τη θεραπεία χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις

Κάθε φορά που η ακμή σας είναι σε έξαρση καλό είναι να μη δοκιμάζετε όλα τα γιατροσόφια που υπάρχουν καθώς επίσης και όλα τα προϊόντα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική νόσος και αν δεν έχετε εξειδικευμένες γνώσεις όσον αφορά την αιτία και τον τύπο της ακμής αυτά που θα δοκιμάσετε δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Η εμπιστοσύνη σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο ο οποίος θα κάνει την διάγνωση και θα σας συστήσει την σωστή θεραπεία είναι αρκετή.

  • Υποθέτετε ότι η θεραπεία είναι ίδια για όλους

Δεν υπάρχει πανάκεια για την ακμή. Δεν είναι λάθος να παίρνουμε συμβουλές από άλλους που έχουν περάσει ακμή αλλά πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν ότι από τη στιγμή που έχουμε διαφορετικό δέρμα, θα αντιδράσει διαφορετικά. Σε κάποιους μπορεί για παράδειγμα να βοηθήσει η αλλαγή στην διατροφή ενώ σε κάποιους άλλους, όχι.

  • Δεν κοιτάτε τα συστατικά στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε

Το να αγοράζουμε απλώς προϊόντα που είναι για δέρματα με ακμή δεν είναι αρκετό. Πρέπει πάντα να κοιτάμε όλα τα συστατικά για να βεβαιώνουμε ότι κάποιο από αυτά δεν θα μας βλάψει. 

Για παράδειγμα η βιοτίνη που υπάρχει σε συμπληρώματα διατροφής που βοηθούν το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, είναι μια ουσία  που αυξάνει την παραγωγή κερατίνης στο δέρμα μας με αποτέλεσμα να φράζουν οι πόροι μας και να έχουμε έξαρση στην ακμή. 

Μην θεωρείτε δεδομένα αυτό που λέει μια διαφήμιση γιατί στο τέλος θα απογοητευτείτε και θα χάσετε χρήματα.

  • Βασίζεστε μόνο σε τοπική αγωγή

Αδιαμφισβήτητα υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα στην αγορά για την αντιμετώπιση της ακμής αλλά συνήθως η χρήση μόνο αυτών δεν είναι αρκετή. 

Η θεραπεία της ακμής για να είναι αποτελεσματική απαιτεί έναν συνδυασμό προϊόντων, φαρμακευτικής αγωγής, σωστής διατροφής. Να τρώτε σωστά, να πίνετε πολλά υγρά, να μην αγχώνεστε  και να ακολουθείτε τις οδηγίες του δερματολόγου σας. Θα δείτε κι εσείς οι ίδιοι τι βοηθάει και τι όχι.

Συμπερασματικά

Όσο κι αν επιθυμείτε να ξεφορτωθείτε την ακμή όσο πιο γρήγορα γίνεται, μην παίρνετε βιαστικές αποφάσεις για να γλιτώσετε χρόνο. Δείξτε πειθαρχία και ακολουθήστε πιστά τη σωστή αγωγή. Μάθετε από τα λάθη σας και δείξτε εμπιστοσύνη τον δερματολόγο σας.

Δρ. Καραλέξης Δερματολόγος

Derma Hair Clinic
Dr. Απόστολος Καραλέξης  Δερματολόγος
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα
Τηλ: 210-7232932

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr