Τι θα πρέπει να προσέξει κανείς μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

29 Οκτωβρίου, 2021

Λίγα λόγια για τη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Με τον όρο μεταμόσχευση μαλλιών εννοούμε τη μεταφορά τριχών από περιοχές μόνιμης τριχοφυΐας σε περιοχές με έντονη αραίωση. Αποτελεί μία ανώδυνη διαδικασία για να αυξήσουμε την πυκνότητα των μαλλιών, των γενιών ακόμα και των φρυδιών. Πραγματοποιείται σε μία συνεδρία και γίνεται μόνο με χρήση τοπικής αναισθησίας.

Η μεταμόσχευση μαλλιών διαρκεί κατά μέσο όρο 6-8 ώρες. Εξαιτίας την τοπικής αναισθησίας ο ασθενής δεν αισθάνεται πόνο τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Τι ακολουθεί μετά από την εμφύτευση μαλλιών;

Μετά την επέμβαση, ο ασθενής συνεχίζει τη λήψη του αντιβιοτικού και αποφεύγει την κατανάλωση αλκοόλ και ασπιρίνης. Επίσης, ξεκινάει να ψεκάζει τα τριχοθυλάκια με ένα ιαματικό νερό για να παραμένουν ενυδατωμένα. Το ίδιο βράδυ βγάζει όλες τις γάζες από τη δότρια περιοχή.

Την πρώτη ημέρα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών αναμένονται να συμβούν τα ακόλουθα:

  • Πρήξιμο στο μέτωπο
  • Μικροαιμορραγία, για αυτό συνιστάται η χρήση πετσέτας πάνω στο μαξιλάρι
  • Σχηματισμός κρούστας γύρω από τα τριχοθυλάκια

Από την επόμενη κιόλας μέρα ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Ωστόσο, την πρώτη εβδομάδα αποφεύγεται η έντονη σωματική άσκηση. Επίσης η γυμναστική με βάρη απαγορεύεται για διάστημα 3 εβδομάδων…

Θα πρέπει να σημειωθεί πως τις πρώτες 3-4 ημέρες αποφεύγεται το έντονο τρίψιμο των νέων τριχοθυλακίων, για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τόσο κατά τον ύπνο , όσο και κατά το λούσιμο. Από την επόμενη κιόλας ημέρα της μεταμόσχευσης ξεκινάμε το καθημερινό λούσιμο. Συνήθως, το πρώτο λούσιμο γίνεται στην κλινική μας. Σε διάστημα 10 ημερών η περιοχή καθαρίζει πλήρως από τα μικρά «κακαδάκια» και το δέρμα επουλώνεται εντελώς.

 

Αναλόγως με τις συστάσεις του ιατρού, ο ασθενής μπορεί να χρειαστεί τις επόμενες εβδομάδες 1-2 επισκέψεις ώστε να βεβαιωθούμε πως όλα είναι όπως πρέπει. Οι νέες τρίχες ξεκινούν να αναπτύσσονται 3-4 μήνες μετά από την επέμβαση. Η πρώτη αξιολόγηση μπορεί να γίνει στους 6 μήνες όμως το τελικό αποτέλεσμα χρειάζεται περίπου 12 μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ φυσικό και μόνιμο. Χρησιμοποιώντας τη τεχνική Power FUE το τριχωτό δεν έχει ουλές μετά την επέμβαση. Στις γυναίκες μάλιστα πραγματοποιείται ακούρευτη συνεδρία. Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν συνιστάται σε όλες τις περιπτώσεις. Ο Δερματολόγος είναι εκείνος που θα κρίνει εάν ο ασθενής είναι κατάλληλος για μία τέτοια επέμβαση.

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας για να ενημερωθείτε πλήρως για τις τεχνικές που εφαρμόζονται, το κόστος μεταμόσχευσης μαλλιών καθώς και τις υπόλοιπες υπηρεσίες μας!

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: info@dermahair.gr

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr