Αυτολόγο Λίπος

  • Αυτολόγο Λίπος

Εμφύτευση λίπους στο πρόσωπο, μεταφορά λίπους ή λιποπρόσθεση

Τί είναι η εμφύτευση λίπους ή η μεταφορά λίπους ή λιποπρόσθεση; Καθώς μεγαλώνουμε ελαττώνεται σταδιακά η ποσότητα του λίπους που φυσιολογικά υπάρχει στο πρόσωπό μας με αποτέλεσμα αυτό να «κρεμάει». Υπάρχει όμως σήμερα τρόπος να διατηρηθεί η νεότητα εκτελώντας μεταφορά του δικού μας λίπους (Fat Transfer) από περιοχές του σώματός μας όπου περισσεύει (κοιλιά, γλουτοί, ψωμάκια) σε άλλα σημεία όπως στο πρόσωπο, στην επάνω επιφάνεια των γηρασμένων-αδυνατισμένων χεριών ή ακόμα και στους γλουτούς για να επιτύχουμε την ανόρθωσή τους.

Πρόκειται για μία ασφαλέστατη επέμβαση η οποία λαμβάνει χώρα στο ιατρείο αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Θεωρείται μία εναλλακτική του λίφτινγκ θεραπεία για την ανανέωση του προσώπου, η οποία αναζωογονεί τα ζυγωματικά(μήλα), διορθώνει τις ρυτίδες, δημιουργεί πιο αισθησιακά χείλη, σμιλεύει ένα πιο νεανικό σαγόνι και τέλος αναστρέφει την πτώση του προσώπου η οποία εμφανίζεται κάτω από τα μάτια με την πάροδο του χρόνου.

Η όλη διαδικασία της επέμβασης δεν απαιτεί νυστέρια ή ράμματα και παρέχει αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο. Επιπρόσθετα δεν υπάρχει ο κίνδυνος αλλεργικής αντίδρασης ή αντίδρασης ξένου σώματος, γιατί πρόκειται για το λίπος που αποτελεί φυσιολογικό συστατικό του ίδιου μας του οργανισμού.

Είναι η επέμβαση της μεταφοράς του λίπους μόνιμη;

Ναι. Η υπεροχή της τεχνικής αυτής είναι ότι το σώμα σας θα «κρατήσει» μόνιμα κάποια ποσότητα αυτού του λίπους. Συνήθως απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών για να αποκτηθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα

Πονά η επέμβαση;

Η αφαίρεση του λίπους γίνεται αποκλειστικά και μόνο με τοπική αναισθησία και δεν πονά καθόλου. Από την μικρή ποσότητα λίπους που λαμβάνεται ένα μέρος τοποθετείται στα επιθυμητά σημεία, ενώ το υπόλοιπο αποθηκεύεται στους -20 C για μελλοντική χρήση.

Πόσο γρήγορα μπορώ να δω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της μεταφοράς του αυτόλογου λίπους μπορείτε να τα δείτε αμέσως. Τις περισσότερες φορές ο ιατρός κάνει υπερδιόρθωση των περιοχών που θεραπεύει γιατί ο οργανισμός απορροφά ένα μέρος του λίπους.

Δημιουργούνται καθόλου ουλές;

Επειδή χρησιμοποιούνται πολύ λεπτές βελονίτσες ουδέποτε δημιουργούνται ουλές.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top