FUE Μεταμόσχευση Μαλλιών

FUE Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ολοένα και περισσότερος κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και προσφεύγει σε μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της τριχόπτωσης μόνιμα, γρήγορα και ανώδυνα.

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, με τη FUE και FUT να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν περισσότερο έδαφος. Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) εμφανίστηκε το 2003. Από τότε έχει εξελιχθεί με σκοπό να έχει άριστα και φυσικά αποτελέσματα. Η σύγχρονη αυτή μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών είναι ελάχιστα επεμβατική και έχει επικρατήσει σαν μέθοδος παγκοσμίως. Η διαδικασία της επέμβασης αφορά σε λήψη μεμονωμένων υγιών τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεν δημιουργούνται ουλές, καθώς τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ιδιαίτερα λεπτομερής, απαιτητική και δύσκολη μέθοδος και ο υπεύθυνος γιατρός που την διενεργεί πρέπει να διέπεται από μεγάλη εμπειρία και  εξειδίκευση. Η επέμβαση πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας στη δότρια και λήπτρια περιοχή.

Σε τι διαφέρει η μέθοδος FUE από τη μέθοδο FUT;

Η διαφορά της FUE από τη FUT αφορά στον τρόπο αφαίρεσης των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στη δημιουργία ουλής. Κατά την FUT ή κατά άλλους Strip, δημιουργείται μία μόνιμη επιμήκης ουλή στη δότρια χώρα, πράγμα που δεν γίνεται στην FUE. Τα υπόλοιπα βήματα των δύο επεμβάσεων είναι ίδια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE είναι πως ο γιατρός μπορεί να επιλέξει τα τριχοθυλάκια που θα αφαιρέσει ανάλογα με την περιοχή που θέλει να καλύψει. Επιπλέον πλεονεκτήματα έναντι των άλλων μεθόδων είναι τα εξής:

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα χωρίς το φόβο αραίωσης της δότριας  περιοχής , διότι η συλλογή των τριχοθυλακίων γίνεται διάχυτα από όλη τη δότρια χώρα. Τα καινούργια μαλλιά είναι υγιή και δυνατά.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από τον 3ο μήνα, ενώ τον 6ο μήνα το αποτέλεσμα είναι πλέον εντυπωσιακό. Το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα είναι εμφανές από τον 9ο έως τον 12ο μήνα.

Ποιος θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE;

Ο υπεύθυνος γιατρός θα εξετάσει τον υποψήφιο προς μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να κρίνει την καταλληλότητά του και να τον συμβουλεύσει ορθά για τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που προτείνει καθώς και για το μετέπειτα θεραπευτικό πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσει. Άνδρες και γυναίκες μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE. Εξαίρεση αποτελούν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η μέθοδος FUE εφαρμόζεται σε περιπτώσεις:

Στη DermaHairClinic, ο υπεύθυνος Δερματολόγος- Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το εξειδικευμένο προσωπικό του, σας εγγυώνται άριστα, φυσικά και 100% επιτυχημένα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας την πλέον ενδεδειγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2107232932 , για να ενημερωθείτε πλήρως και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Συχνές Ερωτήσεις για την μεταμόσχευση μαλλιών

 1. Ποια άτομα μπορούν να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών;
  Η μεταμόσχευση μαλλιών απευθύνεται εξίσου και στα δύο φύλα. Ωστόσο, ο ιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει αν ο ασθενής μπορεί να προβεί σε αυτή την επέμβαση. Εάν η δότρια χώρα δεν είναι επαρκής τότε η μεταμόσχευση μαλλιών δε συνιστάται.
 1. Αν η δότρια χώρα δεν είναι επαρκής μπορώ να πάρω τρίχες από άλλα σημεία του σώματος;
  Μπορεί να γίνει μεταμόσχευση μαλλιών από τρίχες του σώματος ή ακόμη και από τα γένια και το αντίστροφο. Συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς τριχών από τα γένια ή το στήθος στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και ενίσχυση των τριχών του σώματος από τριχοθυλάκια των μαλλιών (Body Hair Transplantation).
 1. Από ποια ηλικία μπορεί κανείς να προβεί σε εμφύτευση μαλλιών;
  Σε κάθε περίπτωση ο ιατρός είναι αυτός που θα αποφασίσει ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για μία μεταμόσχευση μαλλιών. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την σοβαρότητα και τα αίτια του προβλήματος.
 1. Είναι ασφαλής η μεταμόσχευση μαλλιών;
  Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
 1. Πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών;
  Κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν υπάρχει πόνος αφού έχει προηγηθεί  χρήση τοπικής αναισθησίας. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πόνος ακόμα και μετά το πέρας της επέμβασης.
 1. Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;
  Μία μεταμόσχευση μαλλιών  με μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων πραγματοποιείται σε μία μόλις ημέρα και διαρκεί περίπου 6-8 ώρες.     Είναι αρκετή για να καλύψει ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα αραίωσης.
 1. Μπορώ να κάνω και δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών στο μέλλον;
  Φυσικά. Προϋπόθεση για μία δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών μελλοντικά είναι να υπάρχει επαρκής δότρια χώρα και να έχουν περάσει 6-12  μήνες από την πρώτη εμφύτευση.
 1. Σε ποιον γιατρό πρέπει να απευθυνθώ για μεταμόσχευση μαλλιών;
  Αναμφίβολα ο Δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός τόσο για τις παθήσεις του τριχωτού, όσο και για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. Με τις γνώσεις και την εμπειρία του θα κρίνει πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για μία τέτοια επέμβαση και θα την πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία.
 1. Είναι φυσικό το αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης μαλλιών;
  Χάρις στην εμπειρία άνω των 20 ετών στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών η Derma Hair Clinic εγγυάται 100% φυσικά αποτελέσματα.
 1. Υπάρχουν σημάδια και ουλές μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;
  Σε αντίθεση με την τεχνική FUT η πλέον εξελιγμένη μέθοδος Power FUE που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας δεν αφήνει ουλές και σημάδια στην περιοχή καθώς τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα διάσπαρτα από όλη την περιοχή. Αυτό είναι άλλωστε το μεγάλο πλεονέκτημα της.
 1. Υπάρχει περίπτωση να αραιώσει η δότρια χώρα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;
  Όπως αναφέραμε και παραπάνω με την τεχνική FUE αφαιρούνται τριχοθυλάκια από όλη τη δότρια χώρα διάσπαρτα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην είναι ορατή κάποια αραίωση της περιοχής. Επιπρόσθετα  στην τεχνική του ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης προσπαθεί να αφήσει « άθικτο» μέρος του τριχοθυλακίου(ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν 3-5 τρίχες) και να μην το αφαιρέσει όλο, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει κενό στην περιοχή.    Επιπλέον, όταν η μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται από έμπειρο ιατρό δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας αφού ο ιατρός θα κρίνει αν η δότρια χώρα είναι ικανή για μία τέτοια επέμβαση χωρίς να επηρεαστεί.
 1. Ποια εποχή του έτους είναι ιδανική για μεταμόσχευση μαλλιών;
  Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε εποχή του έτους   χωρίς περιορισμούς.
 1. Πόσο κοστίζει μία μεταμόσχευση μαλλιών;
  Το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών με ικανοποιητικό αριθμό τριχοθυλακίων ξεκινάει    από 1500 €. Ωστόσο, η τιμή καθορίζεται από την έκταση της περιοχής που θα καλυφθεί και φυσικά τον αριθμό των τριχοθυλακίων που θα χρησιμοποιηθούν.
 1. Υπάρχει περίπτωση να χαθούν τα νέα μεταμοσχευμένα μαλλιά;
  Τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι μόνιμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι νέες τρίχες προέρχονται από περιοχή μόνιμης τριχοφυΐας.
 1. Πότε μπορεί να επιστρέψει κανείς στη δουλειά του;
  Από την επόμενη κιόλας ημέρα ο ασθενής είναι σε θέση να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες. Βέβαια, η έντονη άσκηση επιτρέπεται μετά από μερικές ημέρες.

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται με επιτυχία και...

Εμφύτευση Γενιών FUE

Εμφύτευση Φρυδιών FUE

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Κλείστε τώρα μία δωρεάν ενημέρωση για μεταμόσχευση μαλλιών!

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας