FUE Μεταμόσχευση Μαλλιών

FUE Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών δεν αποτελεί πλέον ταμπού. Ολοένα και περισσότερος κόσμος δείχνει ενδιαφέρον και προσφεύγει σε μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της τριχόπτωσης μόνιμα, γρήγορα και ανώδυνα.

Οι μέθοδοι μεταμόσχευσης μαλλιών

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών, με τη FUE και FUT να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν περισσότερο έδαφος. Η μεταμόσχευση μαλλιών FUE (Follicular Unit Extraction) εμφανίστηκε το 2003. Από τότε έχει εξελιχθεί με σκοπό να έχει άριστα και φυσικά αποτελέσματα. Η σύγχρονη αυτή μέθοδος εμφύτευσης μαλλιών είναι ελάχιστα επεμβατική και έχει επικρατήσει σαν μέθοδος παγκοσμίως. Η διαδικασία της επέμβασης αφορά σε λήψη μεμονωμένων υγιών τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή, που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Δεν δημιουργούνται ουλές, καθώς τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα προς ένα. Για το λόγο αυτό θεωρείται ως ιδιαίτερα λεπτομερής, απαιτητική και δύσκολη μέθοδος και ο υπεύθυνος γιατρός που την διενεργεί πρέπει να διέπεται από μεγάλη εμπειρία και  εξειδίκευση. Η επέμβαση πραγματοποιείται με χρήση τοπικής αναισθησίας στη δότρια και λήπτρια περιοχή.

Σε τι διαφέρει η μέθοδος FUE από τη μέθοδο FUT;

Η διαφορά της FUE από τη FUT αφορά στον τρόπο αφαίρεσης των τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή και στη δημιουργία ουλής. Κατά την FUT ή κατά άλλους Strip, δημιουργείται μία μόνιμη επιμήκης ουλή στη δότρια χώρα, πράγμα που δεν γίνεται στην FUE. Τα υπόλοιπα βήματα των δύο επεμβάσεων είναι ίδια.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE;

Ένα από τα πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE είναι πως ο γιατρός μπορεί να επιλέξει τα τριχοθυλάκια που θα αφαιρέσει ανάλογα με την περιοχή που θέλει να καλύψει. Επιπλέον πλεονεκτήματα έναντι των άλλων μεθόδων είναι τα εξής:

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα χωρίς το φόβο αραίωσης της δότριας  περιοχής , διότι η συλλογή των τριχοθυλακίων γίνεται διάχυτα από όλη τη δότρια χώρα. Τα καινούργια μαλλιά είναι υγιή και δυνατά.

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά ήδη από τον 3ο μήνα, ενώ τον 6ο μήνα το αποτέλεσμα είναι πλέον εντυπωσιακό. Το ολοκληρωτικό αποτέλεσμα είναι εμφανές από τον 9ο έως τον 12ο μήνα.

Ποιος θεωρείται κατάλληλος υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE;

Ο υπεύθυνος γιατρός θα εξετάσει τον υποψήφιο προς μεταμόσχευση μαλλιών προκειμένου να κρίνει την καταλληλότητά του και να τον συμβουλεύσει ορθά για τη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών που προτείνει καθώς και για το μετέπειτα θεραπευτικό πλάνο που θα πρέπει να ακολουθήσει. Άνδρες και γυναίκες μπορούν να υποβληθούν με ασφάλεια σε μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE. Εξαίρεση αποτελούν ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας. Η μέθοδος FUE εφαρμόζεται σε περιπτώσεις:

Στη DermaHairClinic, ο υπεύθυνος Δερματολόγος- Δερματοχειρουργός Δρ. Απόστολος Καραλέξης και το εξειδικευμένο προσωπικό του, σας εγγυώνται άριστα, φυσικά και 100% επιτυχημένα αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας την πλέον ενδεδειγμένη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε στο 2107232932 , για να ενημερωθείτε πλήρως και να κλείσετε το ραντεβού σας.

Συχνές Ερωτήσεις για την μεταμόσχευση μαλλιών

Ποιό είναι το κόστος μιας μεταμόσχευσης μαλλιών;

Το κόστος της επέμβασης καθορίζεται από την έκταση της περιοχής, τον αριθμό των τριχοθυλακίων και την επιλεγμένη μέθοδο. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι κανένας ιατρός δεν μπορεί να ορίσει το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών πριν από την απαραίτητη εξέταση, καθώς είναι διαφορετικό για κάθε άτομο.  

Κλείστε μια δωρεάν συνεδρία ενημέρωσης με τον ιατρό, Δρ. Καραλέξη για να μάθετε περισσότερα για τη δική σας περίπτωση. 

Είναι ασφαλής η μεταμόσχευση μαλλιών;

Είναι μια πλήρως ασφαλής διαδικασία, στην οποία δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας στην περίπτωση που επιλεγεί σωστά ο ιατρός. 

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση, έτσι και στη μεταμόσχευση μαλλιών πρέπει να ληφθεί υπόψη η εξειδίκευση και η εμπειρία του ιατρικού προσωπικού που την αναλαμβάνει. 

Τα διάφορα στάδια της όλης επέμβασης απαιτούν προσήλωση στη λεπτομέρεια έτσι ώστε να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κέντρα στα οποία τη μεταμόσχευση μαλλιών δεν την κάνουν γιατροί αλλά ούτε καν ιατρικό προσωπικό.

Στην κλινική μας, πραγματοποιούμε μόνο 1 επέμβαση την ημέρα, αποκλειστικά με την επίβλεψη του ειδικού Δερματολόγου Δρ. Απόστολου Καραλέξη, ο οποίος είναι ο πρώτος Έλληνας γιατρός που εκπαιδεύτηκε στις Η.Π.Α με επίσημο πρόγραμμα σπουδών international fellowship στην Μεταμόσχευση Μαλλιών.

Πονάει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Η επέμβαση πραγματοποιείται μόνο με τοπική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, ο ασθενής δεν αισθάνεται κανένα πόνο, ενώ με το πέρας της ενδέχεται να υπάρχει μόνο μια μικρή ενόχληση ή ευαισθησία.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μία συνεδρία είναι αρκετή για να καλύψει οριστικά το πρόβλημα. Σε περιστατικά έντονης αραίωσης ή περαιτέρω απώλειας τριχών, μπορεί να εφαρμοστεί και μια δεύτερη επέμβαση μετά από ένα έτος. 

Μια μεταμόσχευση μαλλιών  με μεγάλο αριθμό τριχοθυλακίων πραγματοποιείται σε μία μόλις ημέρα και διαρκεί περίπου 6-8 ώρες. 

Δείτε τα αποτελέσματα από περιστατικά μεταμόσχευσης μαλλιών της κλινικής μας. 

Υπάρχουν σημάδια ή ουλές μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Μια σημαντική επιλογή που καλείστε να κάνετε πριν την επέμβαση είναι η επιλογή της μεθόδου μεταμόσχευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη μέθοδο Power FUE δεν υπάρχουν σημάδια ούτε ουλές μετά την επέμβαση. Αυτό συμβαίνει γιατί τα τριχοθυλάκια αφαιρούνται ένα-ένα διάσπαρτα από όλη την περιοχή, σε αντίθεση με την τεχνική FUT

Είναι φυσικό το αποτέλεσμα;

Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρο δερματολόγο, δεν αμφιβολία ότι το αποτέλεσμα θα είναι 100% φυσικό. 

Στην Derma Hair Clinic εγγυόμαστε 100% φυσικά αποτελέσματα, χάρη στην 20ετή εμπειρία μας επί του κλάδου. 

Από ποια ηλικία μπορεί κανείς να προβεί σε εμφύτευση μαλλιών;

Κάθε ασθενής και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική ανάλογα με τη σοβαρότητα και τα αίτια της αραίωσης. Η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να πραγματοποιηθεί τη στιγμή που κρίνει ότι είναι κατάλληλη ο ειδικός ιατρός.

Ποια εποχή του έτους είναι ιδανική για μεταμόσχευση μαλλιών;

Δεν υπάρχει περιορισμός ως προς την εποχή που μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση. 

Μπορώ να κάνω και δεύτερη μεταμόσχευση μαλλιών στο μέλλον;

Συνήθως, μία συνεδρία είναι αρκετή για να καλύψει οριστικά το πρόβλημα, ωστόσο σε ορισμένα περιστατικά μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκής δότρια περιοχή και να έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών από την πρώτη επέμβαση. 

Μπορούν να κάνουν όλοι μεταμόσχευση μαλλιών; Υπάρχουν ιδανικοί υποψήφιοι;   

Το φύλο ή η ηλικία δεν αποτελεί κριτήριο για την υποβολή στην επέμβαση. Θα πρέπει να γίνει εξέταση από εξειδικευμένο ιατρό για να κριθεί αν η δότρια περιοχή είναι επαρκής. 

Αν η δότρια χώρα δεν είναι επαρκής μπορώ να πάρω τρίχες από άλλα σημεία του σώματος;

Η μεταμόσχευση μαλλιών από άλλο μέρος του σώματος είναι εφικτή και ονομάζεται: Body Hair Transplantation. Μπορεί να πραγματοποιηθεί μεταφορά από τρίχες από τα γένια ή το στήθος στο τριχωτό της κεφαλής καθώς και ενίσχυση των τριχών του σώματος από τριχοθυλάκια των μαλλιών. 

Υπάρχει περίπτωση να αραιώσει η δότρια χώρα μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Με την τεχνική FUE δεν υπάρχει κίνδυνος αραίωσης της δότριας χώρας. Με την εξειδικευμένη τεχνική του, ο Δρ. Καραλέξης, επιπλέον, προσπαθεί να αφήσει “άθικτο” μέρος του τριχοθυλακίου (ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν 3-5 τρίχες) και να μην το αφαιρέσει όλο, έτσι ώστε να μην δημιουργήσει κενό στην περιοχή.  

Υπάρχει περίπτωση να χαθούν τα νέα μαλλιά που έχουν μεταμοσχευθεί;

Όχι, καθώς τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Οι νέες τρίχες προέρχονται από περιοχή στην οποία υπάρχει μόνιμη τριχοφυΐα. 

Πότε μπορεί να επιστρέφει κάποιος στην καθημερινότητα του; 

Ο ασθενής που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση μαλλιών, μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες και στην εργασία του, από την επόμενη κιόλας μέρα της επέμβασης. Η μόνη “απαγόρευση” που υπάρχει αφορά την έντονη σωματική άσκηση, η οποία επιτρέπεται μετά από λίγες ημέρες. 

Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός για τη μεταμόσχευση μαλλιών;

Η ειδικότητα του δερματολόγου είναι η πλέον κατάλληλη για τη συγκεκριμένη επέμβαση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι γνωρίζει πλήρως τις παθήσεις του τριχωτού αλλά και τον πολύπλοκο κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών. Ο δερματολόγος μπορεί επίσης να σας συμβουλέψει σχετικά με την ιδανική λύση για εσάς όσον αφορά την αραίωση ή την έντονη τριχόπτωση, καθώς δεν είναι πάντα εφικτή η μεταμόσχευση μαλλιών. 

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται με επιτυχία και...

Εμφύτευση Γενιών FUE

Εμφύτευση Φρυδιών FUE

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Μεταμόσχευση Μαλλιών​

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα στην μεταμόσχευση μαλλιών και στην τριχόπτωση.

Ξεφεύγοντας από την μαζική παραγωγή, ο Dr. Απόστολος Καραλέξης πραγματοποιεί μία μόνο επέμβαση την ημέρα, αφιερώνοντας εξ ολοκλήρου τον χρόνο μας στον ασθενή μας. Η 100% επιτυχία είναι δεδομένη, εγγυημένη και με φυσικότατα αποτελέσματα. Αυτό πιστοποιούν τα χιλιάδες περιστατικά εμφύτευσης μαλλιών και κυρίως οι ασθενείς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Scroll to Top