Θεραπεία Τριχόπτωσης

Θεραπεία Τριχόπτωσης

Η θεραπεία κατά της τριχόπτωσης αποτελεί πρόκληση για τον δερματολόγο καθώς χρειάζεται λεπτομερή διερεύνηση ώστε να εντοπιστούν τα ακριβή αίτια που την προκαλούν.

Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ο γιατρός είναι να εξετάσει το ιστορικό του ασθενή, να εκτελέσει τριχοριζόγραμμα ή τριχοσκόπηση και να αξιολογήσει σωστά το πρόβλημα ώστε να προτείνει την πιο αποτελεσματική θεραπεία.
Άλλωστε, η τριχόπτωση είναι αναστρέψιμη όταν η διάγνωση γίνει έγκαιρα.

Θεραπεία Τριχόπτωσης

Για να αντιμετωπιστεί η τριχόπτωση είναι σημαντικό να εξεταστούν τα επίπεδα του σιδήρου και η θυρεοειδική λειτουργία καθώς η ρύθμιση τους μπορεί να επαναφέρει το πρόβλημα. Στη συνέχεια, προτείνονται τοπικές αγωγές με φαρμακευτικές ουσίες που αναστέλλουν την 5α-αναγωγάση όπως είναι η φιναστερίδη. Χρήσιμη είναι επίσης η θεραπεία και με την μινοξιδίλη.

Αν και οι θεραπείες αυτές έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα από τους πρώτους κιόλας μήνες, η διακοπή τους μπορεί να επαναφέρει την τριχόπτωση. Για τον λόγο αυτό απαιτείται μία παρακολούθηση από τον γιατρό.

Το PRP ενισχύει το θύλακα της τρίχας και δρα ενάντια της τριχόπτωσης. Πολλές φορές μάλιστα χρησιμοποιείται συνδυαστικά μαζί με άλλες αγωγές ή προληπτικά εμποδίζοντας την περαιτέρω απώλεια των μαλλιών.

Με το τριχοριζόγραμμα και την τριχοσκόπηση ο ιατρός έχει καλύτερη εικόνα του προβλήματος και είναι σε θέση να ορίσει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο που χρειάζεται κάθε ασθενής.
Επιπλέον, ένα γενετικό τεστ DNA μπορεί να δείξει ποια φάρμακα είναι περισσότερο αποτελεσματικά σε κάθε οργανισμό.

Τέλος, στις περιπτώσεις όπου η αραίωση είναι μόνιμη και οι παραπάνω θεραπείες δεν αποδίδουν, εφαρμόζεται μεταμόσχευση μαλλιών.
Ειδικότερα, με την πλέον διαδεδομένη μέθοδο Power FUE γίνεται μεταφορά των υγιών τριχών στις περιοχές που πάσχουν και η πυκνότητα των μαλλιών επανέρχεται σημαντικά. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και πολύ φυσικό.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας