Θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

Θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη

“Τι είναι η μινοξιδίλη;”
“Πότε χορηγείται στους ασθενείς;”
“Πόσο αποτελεσματική είναι η θεραπεία κατά της τριχόπτωσης;”

Ο δρ. Καραλέξης εξηγεί στο άρθρο του τη θεραπεία μινοξιδίλης

Ο δερματολόγος και ειδικός στη μεταμόσχευση μαλλιών, Δρ. Καραλέξης Απόστολος απαντά σε κάθε απορία που έχουν συνήθως οι ασθενείς σχετικά με τη θεραπεία τριχόπτωσης με μινοξιδίλη.

Η αραίωση μαλλιών είναι ένα ζήτημα που σήμερα απασχολεί και τα δύο φύλα. Μία από τις μεθόδους αντιμετώπισης που ξεκινούν να διαδίδονται όλο και περισσότερο είναι η θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή. Στην προκειμένη περίπτωση, θα αναλύσουμε τη θεραπεία με μινοξιδίλη.

Η μινοξιδίλη σε τοπική εφαρμογή είναι ένα παλιό και καλά μελετημένο φάρμακο για τις μορφές της ανδρογενετικής αλωπεκίας ή κοινώς φαλάκρας. Έχει εδώ και πολλά χρόνια έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

Περιεχόμενα:

 • Πώς ακριβώς δρα η μινοξιδίλη;
 • Πως εφαρμόζεται η τοπική μινοξιδίλη;
 • Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα;
 • Ποιες είναι οι παρενέργειες της μινοξιδίλης;
 • Μπορεί να συνδυαστεί η μινοξιδίλη με την μεταμόσχευση μαλλιών;

“Η αποτελεσματικότητα της είναι αποδεδειγμένη.”

Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιείται εδώ και πολλές δεκαετίες από εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Τη δεκαετία του 1970 χρησιμοποιήθηκε αρχικά, σε μορφή χαπιού για τη θεραπεία της υπέρτασης. Τότε λοιπόν, παρατηρήθηκαν οι “ευεργετικές παρενέργειες” της που ήταν η υπερτρίχωση. Από τότε χρησιμοποιείται ευρέως σε τοπική εφαρμογή, σε άνδρες και γυναίκες για όλες τις μορφές της αλωπεκίας, όπως είναι ανδρογενετική και οι διάφορες μορφές της ουλωτικής αλωπεκίας. Οι μορφές που κυκλοφορούν είναι σε λοσιόν ή σε αφρό με συγκέντρωση 2% και 5%.

“Πώς ακριβώς δρα η μινοξιδίλη;”

 • Η μινοξιδίλη δρα στον παράγοντα ανάπτυξης των ενδοθηλίων (endothelial growth factor) των αγγείων που ρυθμίζει τα φαινόμενα της διαστολής των αγγειακών τοιχωμάτων
 • Προκαλεί την διάνοιξη των καναλιών ασβεστίου τα οποία βρίσκονται στις λείες μυϊκές ίνες των περιφερικών αρτηριών
 • Επιμηκύνουν την αναγενή φάση της ανάπτυξης της τρίχας με την σταδιακή αύξηση της διαμέτρου και του μήκους των τριχοθυλακίων
 • Προκαλεί την ενεργοποίηση των Τ λεμφοκυττάρων προκαλώντας έτσι, ανοσολογικό αποτέλεσμα το οποίο βοηθάει στα αυτοάνοσα νοσήματα του τριχωτού της κεφαλής

Μινοξιδίλη - η δράση της

“Πως εφαρμόζεται η τοπική μινοξιδίλη;”

Η μινοξιδίλη εφαρμόζεται πάντα σε καθαρά και προπαντώς στεγνά μαλλιά. Γι’ αυτό προτιμούμε όταν η εφαρμογή γίνεται αμέσως μετά το λούσιμο να στεγνώσουμε καλά τα μαλλιά μας. Συνήθως η εφαρμογή της γίνεται μία ή δύο φορές την ημέρα, αναλόγως το πρόβλημα που υπάρχει και το κατά πόσο είναι ανεκτό από τον ασθενή.

Απαιτούνται περίπου 5-7 ψεκασμοί για να καλύψουμε όλη την περιοχή της βρεγματικής χώρας από την μετωπιαία περιοχή έως και πίσω την κορυφή του κεφαλιού. Στην ινιακή χώρα δηλαδή στην πίσω περιοχή του κεφαλιού, δε χρειάζεται να γίνει εφαρμογή. Η αγωγή με την μινοξιδίλη μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου και δεν επηρεάζεται από την ηλιακή ακτινοβολία ή το υπερβολικό κρύο.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο προτιμούμε τα φτιαχτά διαλύματα τα οποία περιέχουν μινοξιδίλη και κάποιο άλλο αποτελεσματικό και δραστικό προϊόν σε μίγμα, όπως η φιναστερίδη, η ντουταστερίδη, η λατανοπρόστη και η mometasone.

“Πόσος χρόνος χρειάζεται για να δω αποτελέσματα;”

Από τη στιγμή που ξεκινά κάποιος να εφαρμόζει συστηματικά και σε καθημερινή βάση την μινοξιδίλη, θα δει τα πρώτα αποτελέσματα μετά από περίπου δύο μήνες. Αυτό ισχύει για τους άντρες. Οι γυναίκες μπορούν να δουν τα πρώτα αποτελέσματα μετά από ενάμιση περίπου μήνα. Υπάρχει συνεχής βελτίωση για διάστημα αρκετών μηνών.

Η μινοξιδίλη μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα. Ωστόσο η βελτίωση δεν είναι συνεχής μέσα στην πάροδο πολλών ετών. Συνήθως, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα η μινοξιδίλη παύει να έχει την αρχική της δράση. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα αξιόλογο φάρμακο και πολύ αποτελεσματικό. Ωστόσο, επειδή όλες οι γνωστές και αποτελεσματικές θεραπείες αντιπαλεύουν την τάση του οργανισμού για την απώλεια των μαλλιών, η εναντίωση αυτή και η πάλη με τη φύση κάποιες φορές καταλήγει μοιραία στην απώλεια των μαλλιών.

Μινοξιδίλη - Πριν & μετά

“Ποιες είναι οι παρενέργειες της μινοξιδίλης;”

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο δερματολόγος Δρ. Καραλέξης:

“Η μινοξιδίλη είναι ένα καλά ανεκτό φάρμακο για τους περισσότερους ασθενείς, ωστόσο πρέπει να είμαστε ενήμεροι και για τις ενδεχόμενες παρενέργειες”. 

Η μινοξιδίλη αποτελεί το νούμερο ένα συστατικό κατά της τριχόπτωσης. Εφαρμόζεται σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας και συστήνεται τόσο στους άνδρες όσο και σε γυναίκες, αφού η χρήση της δεν προκαλεί σοβαρές παρενέργειες.

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι ένα εξελικτικό φαινόμενο και εμφανίζεται κυρίως στο ανδρικό φύλο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του φαινομένου και στις γυναίκες. Αν και ο κύριος παράγοντας εμφάνισης της αλωπεκίας είναι η κληρονομικότητα, τα επίπεδα των οιστρογόνων παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο αφού εμφανίζεται πολύ συχνά την περίοδο μετά την εμμηνόπαυση.

Σύμφωνα με έρευνες η μινοξιδίλη αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τριχόπτωση. Ποιες είναι όμως οι παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει:

#1 Δερματίτιδα

Μετά τη χρήση της μινοξιδίλης μπορεί να εμφανιστεί κνησμός, αίσθημα καύσου, ερυθρότητα ή ακόμα και ξεφλούδισμα στην περιοχή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ειδοποιηθεί ο δερματολόγος για να ελαττώσει τη δοσολογία ή να αλλάξει την αγωγή.

#2 Αλλεργία

Κάποια άτομα είναι αλλεργικά στη μινιξιδίλη και παρουσιάζουν έντονο κνησμό, εξανθήματα ή φλεγμονή στην περιοχή του τριχωτού. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να δοκιμάσουν μία εναλλακτική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης.

#3 Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Εάν η λοσιόν έρθει σε επαφή και με άλλα σημεία του σώματος ή του προσώπου μπορεί να δημιουργήσει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Αυτό παρατηρείται κυρίως στις γυναίκες και οι νέες τρίχες εμφανίζονται δύο περίπου μήνες μετά την έναρξη της θεραπείας.

#4 Προσωρινή τριχόπτωση

Πολλοί ασθενείς παραπονιούνται πως με τη χρήση της μινοξιδίλης έχουν έντονη τριχόπτωση. Το φαινόμενο αυτό δε θα πρέπει να σας ανησυχεί. Συγκεκριμένα, με τη χρήση της ουσίας αυτής εντείνεται η τελογενής φάση των τριχών και τα μαλλιά πέφτουν άμεσα. Χάνονται δηλαδή τρίχες που έτσι και αλλιώς θα έπεφταν το επόμενο διάστημα.

#5 Χαμηλή αρτηριακή πίεση

Η υπερβολική δόση μινοξιδίλης μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλή αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, η διακοπή της επαναφέρει την πίεση στα φυσιολογικά της επίπεδα. Βέβαια, η παρενέργεια αυτή μπορεί να συμβεί με την από του στόματος χρήση μινοξιδίλης, καθώς το τοπικό διάλυμα δεν έχει μεγάλη επίδραση στον οργανισμό. Τέλος, ο συνδυασμός της μινοξιδίλης με άλλα φάρμακα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και ζάλη ή λιποθυμία.

#6 Πονοκέφαλος και έντονος καρδιακός ρυθμός

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι ο πονοκέφαλος και ο έντονος καρδιακός ρυθμός. Αν και οι παρενέργειες αυτές έχουν παρατηρηθεί σε πολύ μικρό ποσοστό, ο ιατρός θα πρέπει να γνωρίζει το ιστορικό του ασθενή και να αποφευχθεί η χρήση της μινοξιδίλης σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Η πιο ενοχλητική παρενέργεια είναι για τις γυναίκες η υπερτρίχωση που μπορεί να εμφανιστεί στις παρειές του προσώπου, στο λαιμό ή ακόμα και στα χέρια. Η τριχοφυία αυτή εξαφανίζεται με τη διακοπή του φαρμάκου.

Η μινοξιδίλη παρόλο που είναι ένα πολύ καλό φάρμακο εντούτοις δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε μορφή τριχόπτωσης. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος αρχικά και κατά την πορεία της θεραπείας από ειδικό δερματολόγο.

Οι περιπτώσεις με πολλή έντονη αραίωση των μαλλιών και εμφάνισης αλωπεκίας – φαλάκρας απαιτούν την διενέργεια μεταμόσχευσης μαλλιών καθώς η μινοξιδίλη δεν έχει κανένα απολύτως αποτέλεσμα σε περιοχές με ολική πτώση των τριχών.

“Μπορεί να συνδυαστεί η μινοξιδίλη με την μεταμόσχευση μαλλιών;”

Επειδή η  μινοξιδίλη είναι  ένα καλά ανεκτό φάρμακο πολλές φορές στην κλινική μας, Derma Hair συστήνουμε την έναρξη  εφαρμογής της, 10 ημέρες μετά την επέμβαση εμφύτευσης μαλλιών.

Σε κάθε περίπτωση, πριν προβείτε σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την αραίωση μαλλιών, θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό ιατρό. Εκείνος οφείλει να σας ενημερώσει πλήρως για τις διαθέσιμες επιλογές καθώς και για την κατάλληλη επιλογή αντιμετώπισης για εσάς.

Derma Hair Clinic: η κλινική μας

Στην Derma Hair Clinic εφαρμόζονται όλες οι σύγχρονες θεραπείες για την τριχόπτωση καθώς και τη μεταμόσχευση μαλλιών με επιστημονικά υπεύθυνο τον δερματολόγο κύριο Καραλέξη. Είναι στρατιωτικός γιατρός με πτυχίο Δερματοχειρουργικής (international fellowship in Dermatologic Surgery) από τις ΗΠΑ/ και τ. Διευθυντής του Δερματολογικού τμήματος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις θεραπείες ενίσχυσης μαλλιών αλλά και τη μεταμόσχευση μαλλιών.

 • Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7232932
 • Email: info@dermahair.gr

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top