Νέο Φάρμακο για τη Γυροειδή αλωπεκία με χορήγηση από το στόμα

Η αραίωση και η απώλεια των μαλλιών που ονομάζεται κοινώς “φαλάκρα” απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Στην Derma Hair Clinic εφαρμόζουμε ότι πιο προχωρημένο και νεότερο κυκλοφορεί διεθνώς για την αποκατάσταση των τριχών. Σε προχωρημένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει εμφύτευση τριχών με καταπληκτικά αποτελέσματα.  

Τον Ιούνιο του 2022 ο οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) ενέκρινε ένα νέο φάρμακο για τη γυροειδή αλωπεκία, το οποίο χορηγείται από το στόμα και είναι αναστολέας των JAK1 και JAK2. Δηλαδή, αναστέλλεται η μετάδοση της φλεγμονής από κύτταρο σε κύτταρο αναστέλλοντας τα ένζυμα που συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία. Το φάρμακο ονομάζεται Olumiant και η δραστική του ουσία είναι η baricitinib (μπαρισιτινίμπη). 

Παρακάτω θα δείτε τα αποτελέσματα της χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενή μας, κάποιες γενικές πληροφορίες για το φάρμακο και τη στάση της κλινικής μας απέναντι σε αυτό. 

Η εμπειρία και η γνώμη του Dr. Καραλέξη και της κλινικής μας για το νέο φάρμακο για τη γυροειδή αλωπεκία

«Το νέο φάρμακο για τη Γυροειδή αλωπεκία αποτελεί πραγματικά μία επανάσταση στην όλη θεραπεία της τριχόπτωσης και θα βγάλει από το αδιέξοδο εκατομμύρια ασθενείς που βασανίζονται χωρίς ουσιαστικό θεραπευτικό αποτέλεσμα τόσα χρόνια από το συγκεκριμένο νόσημα», αναφέρει ο Dr. Καραλέξης, Δερματολόγος, Διευθυντής της Derma Hair Clinic και τ. Διευθυντής της δερματολογίας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. 

Λίγα λόγια για την γυροειδή αλωπεκία 

Η γυροειδής αλωπεκία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που προσβάλλει και τα δύο φύλα και χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση στρογγυλών αποψιλωτικών πλακών, συνήθως στο κεφάλι. Μπορεί δυστυχώς να εμφανιστεί και σε άλλα μέρη του σώματος όπως στα γένια, στα φρύδια, στις βλεφαρίδες ή ακόμη και να προσβάλλει και τις τρίχες του υπολοίπου σώματος. 

Οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση της νόσου είναι πολλές φορές ακαθόριστοι. Οι πιο συχνοί προδιαθεσικοί παράγοντες είναι το στρες, οι ενδοκρινικές διαταραχές, οι φλεγμονές, η συνύπαρξη αλλεργίας και η γενετική προδιάθεση.

Τα αποτελέσματα της χορήγησης του φαρμάκου σε ασθενή μας

Παρουσιάζουμε περιστατικό ανδρός ασθενή ηλικίας 40 ετών, με καθολική γυροειδή αλωπεκία, δηλαδή με απώλεια τριχών από όλο το σώμα. Στη δεύτερη φωτογραφία, βλέπουμε τον ασθενή ένα μήνα μετά την έναρξη αγωγής με το  νέο φάρμακο για τη Γυροειδή αλωπεκία, Olumiant (μπαρισιτινίμπη). Το φάρμακο πήρε έγκριση για το νόσημα αυτό στην Ελλάδα το Φθινόπωρο του 2022. Φαίνεται καθαρά στην φωτογραφία η επανέκφυση των τριχών στο κεφάλι και στα γένια. Η βελτίωση είναι συνεχής. Ο ασθενής θα συνεχίσει την λήψη του φαρμάκου έως ότου επέλθει η πλήρης επανέκφυση όλων των τριχών. Έπειτα, θα συνεχίσουμε με μία δόση συντήρησης και σταδιακά θα διακοπεί η χορήγηση του. 

«Είμαστε από τους πρώτους στην Ελλάδα που χορηγήσαμε το συγκεκριμένο φάρμακο και αισθανόμαστε πανευτυχείς που βοηθήσαμε έναν συνάνθρωπό μας» αναφέρει ο Dr. Καραλέξης.

Συνήθης δοσολογία και χρήση

Το olumiant είναι ένα φάρμακο που έχει χορηγηθεί με επιτυχία στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά και στην ατοπική δερματίτιδα κι είναι ένα αρκετά δοκιμασμένο, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες φάρμακο. 

Η συνήθης δόση του είναι τα 4 mg ημερησίως και έχει φανεί ότι βελτιώνει το 72% των ασθενών μετά από 2-9 μήνες κανονικής χορήγησης. Στον ασθενή μας βέβαια η βελτίωση ήρθε πριν ακόμα κλείσει τους δύο μήνες χορήγησης, κάτι το οποίο ήταν για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Το φάρμακο είναι ανοσορυθμιστικό και ανοσοκατασταλτικό. Έχει επίσης δοθεί με επιτυχία και σε ασθενείς που νόσησαν από COVID-19. 

Δεν παύει όμως να θέλει ιδιαίτερη προσοχή και παρακολούθηση από γιατρό δερματολόγο με ιδιαίτερη εμπειρία στα νοήματα των τριχών”, αναφέρει ο Dr. Καραλέξης. 

Παρενέργειες του Νέου Φαρμάκου 

Πριν ξεκινήσουμε την μπαρισιτινίμπη θα πρέπει να δοθεί ένας εξονυχιστικός έλεγχος που  περιλαμβάνει βιοχημικές εξετάσεις αίματος, mantoux ή quantiferon  και ακτινογραφία θώρακος για να αποκλείσουμε τυχόν ύπαρξη αναπνευστικής νόσου και συγκεκριμένα ιστορικό φυματίωσης. Σε περίπτωση που στις εξετάσεις εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα το φάρμακο απαγορεύεται να συνταγογραφηθεί. 

Ανάμεσα στις πιο συχνές παρενέργειες συμπεριλαμβάνονται η ναυτία, ο πονοκέφαλος, η επανεμφάνιση απλού έρπητα και έρπητα ζωστήρα, οι παθήσεις του αναπνευστικού και το ακμοειδές εξάνθημα. Η εταιρεία Lilly  που προμηθεύει το συγκεκριμένο φάρμακο αναγράφει στο κουτί του φαρμάκου και προειδοποιεί για τυχόν εμφάνιση σοβαρών λοιμώξεων, κακοήθειας, αγγειακών συμβαμάτων και θρόμβωσης των αγγείων. Στον ασθενή μας δεν εμφανίστηκε καμιά απολύτως παρενέργεια και οι εξετάσεις που πραγματοποιήσαμε ένα μήνα μετά την αρχική χορήγηση του φαρμάκου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα. 

Θεραπεία περιστατικών με γυροειδή αλωπεκία

Στην Derma Hair Clinic πρωτοπορούμε καθημερινά φέρνοντας στην κλινική μας όλες τις νέες τεχνικές και μεθόδους, αποσκοπώντας στην επίλυση κάθε προβλήματος των ασθενών μας. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας ή να κλείσετε ένα ραντεβού για εξέταση.

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Βίντεο

Μάθετε Περισσότερα από τον Ιατρό στα παρακάτω βίντεο

Μαρτυρίες Ασθενών από όλο τον κόσμο

Μαρτυρίες Πελατών μας

Ονομάζομαι Στεφανιδάκης Γιάννης και επισκέφθηκα τον κο Καραλέξη 1η φορά τον Δεκέμβρη του 2021 για αραίωση σε συγκεριμένο σήμειο του τριχωτού της κεφαλής το οποίο εμφανίστηκε μετά από σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα το καλοκαίρι του ίδιου έτους.

Αφού εξήγησα στον γιατρό τι μου συνέβη τότε και για ποιο λόγο τον επισκέφθηκα μου είπε το εξής: “Μην στεναχωριέσαι για όλα υπάρχει λύση”

Ετσι λοιπόν 6 μήνες αργότερα (Ιούνιος του 2022) ο κος Καραλέξης επιβεβαίωσε αυτό που είπε στην 1η μου επίσκεψη.

Πως για όλα υπάρχει ΛΥΣΗ.

Γιατρέ σας είμαι ευγνώμων για το οριστικό τέλος που δώσατε στο πρόβλημα που με ταλαιπωρούσε.

Ευχαριστώ για την καλοσύνη,την ευγένεια και την προθυμία σας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αλίκη και την Ελένη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Στεφανιδάκης Γιάννης

Μόνο συγχαρητήρια έχω να δώσω στον κ.Καραλέξη, που σε βλέπει πρώτα ως άνθρωπο και φίλο και μετά ως πελάτη για να κάνει μια επέμβαση. Στελεχωμένος από το εξαιρετικό νοσηλευτικό team του, σου προτείνει με την κάθε λεπτομέρεια το καλύτερο που ειναι για σένα και είναι δίπλα σου κάθε στιγμή που θα τον χρειαστείς ακόμη και μετά την επέμβαση, χωρίς κανένα κέρδος. Επαγγελματίας σε όλα του σε μία πολύ προσεγμένη, σύγχρονη και πεντακάθαρη κλινική με όλα τα μέτρα φύλαξης και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο.

Απόλυτα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα αλλά περισσότερο απόλυτα «κερδισμένος» απο τη συνεργασία μου μαζί του και την εξαιρετική συμπεριφορά και επαγγελματισμό που εξέλαβα τόσο από τον ίδιο όσο και από το προσωπικό του.

Πολύ τυχερός που τον επέλεξα για την επέμβαση και για μένα πλέον είναι και φίλος μου. Συγχαρητήρια και μόνο.

Το ευχαριστώ είναι λίγο.

Γιάννης Βαιρακλιώτης

Για τον κο. Καραλέξη και την κλινική του, έχω μόνο να πω τα καλύτερα λόγια. Σωστός επαγγελματίας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος, εμπνέει εμπιστοσύνη, από την πρώτη κιόλας συνάντηση ξεκαθαρίζει τι πρέπει να περιμένουμε σαν αποτέλεσμα. Αυτό καταδεικνύει την εχεμύθειά του και το ότι δεν γεννάει ψεύτικες ελπίδες.  Εγώ προσωπικά έχω κάνει δυο μεταμοσχεύσεις μαλλιών, με εξαιρετικά αποτελέσματα (τονίζω σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια). Την πρώτη μου μεταμόσχευση την είχα κάνει σε άλλο κέντρο, με strip, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ φτωχό.

Τον συστήνω ανεπιφύλακτα, για κάποιον που θέλει πραγματικά να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών.

Δημήτρης Παπαδόπουλος

Επισκέφτηκα την κλινική Derma hair του Dr. Καραλέξη, μετά από πολύ σκέψη και έρευνα σχετικά με την τοποθέτηση μοσχευμάτων στην περιοχή τών κροτάφων. Μου μίλησε με ευθύτητα όπως περίμενα από έναν πραγματικό ιατρό για την επέμβαση. Η μέθοδος η οποία έγινε η εμφύτευση ήταν power fue. Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών στην οποία ο Δερματολόγος Κος Καραλέξης ανταποκρίνεται εξαιρετικά λόγο τις πολυετούς εμπειρίας στον χώρο και της εκπαιδεύσεώς του στην “πατρίδα” των μεταμοσχεύσεων μαλλιών Η.Π.Α. Τέλος αξίζει να αναφερθώ φυσικά στο ευγενικότατο προσωπικό της κλινικής το οποίο το βαθμολογώ με άριστα σε όλους τους τομείς χωρίς υπερβολές! Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και θα επιστρέψω με νέο σχόλιο όταν θα γίνει εμφανές το αποτέλεσμα σε τελικό στάδιο!

Σωτήρης Στράτος

Πριν το πρώτο ραντεβού με τον κύριο Καραλεξη το άγχος μ ήταν μεγάλο. Μαζί του ένιωσα σιγουριά μου έλυσε όλες της απορίες κ έκανα την μεταμόσχευση μαλλιών κ στους πρώτους 4 μήνες το αποτέλεσμα ήταν έκπληκτο. Επισεις η ομάδα εκει είναι πάντα έτοιμη να σε εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο..     μετα από 1.5 χρόνο δεν υπάρχει διαφορά.. σας ευχαριστώ πολύ

Tάκης Δημητρας

Επισκεύτηκα την κλινική για μεταμόσχευση μαλλιών στι 28/4/22.Από την πρώτη στιγμή ένιωσα ασφάλεια σιγουριά. Η διαδικασία ήταν πραγματικά αναίμακτη, χωρίς τον παραμικρό πόνο. Συνεχώς και καθολη τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός καθώς και όλο το προσωπικό ήταν συνεχώς δίπλα μου και δεν είχα τον παραμικρό φόβο.Τις μέρες αμέσως μετά την επέμβαση δεν είχα ούτε πόνο ,ούτε πρήξιμο και δεν χρειάστηκε ούτε παυσίπονο να πάρω.

Ευχαριστώ τον Δρ Καραλέξη και όλο το προσωπικό που συμμετείχε  στη διαδικασία.

Ανυπομονώ για τα αποτελέσματα σε λίγο καιρό.

Αργύρης Παρισίδης

Αν και πήγα λίγο φοβισμένος και αγχομενος. η επιστημονική αρτιότητα του γιατρού και όλη η αντιμετώπιση της ομάδας του μου απέδειξαν ότι έκανα λάθος. Όλα έγιναν με τέτοιο τρόπο που φάνηκαν απλά και εύκολα. Πόνος καθόλου, παρενέργειες καμία, για τα αποτελέσματα είναι νωρίς ακόμα αφού η επέμβαση έγινε μόλις χθές αλλά οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ θετικές. Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης Ταρλαμής

Πολύ ευχαριστημένος από την επιστημονική αλλά και ανθρώπινη προσέγγιση στο πρόβλημα μου. Πρωτοποριακές μέθοδοι εξέτασης που εφαρμόζονται μόνο σε σοβαρά και άκρος επιστημονικά ιατρεία όπως το Derma Hair Clinic. Ευχαριστώ και πάλι!

Φώτης Καλούδης

Ο κύριος Καραλέξης είναι εκπληκτικός γιατρός και στην κλινική Derma Hair κάνουν εξαιρετική δουλειά. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Θαλής Παπακωνσταντίνου

Εξαιρετικός ιατρός που τον χαρακτηρίζει ο άριστος επαγγελματισμός και η συνέπεια. Λεπτολόγος,  επεξηγηματικός και συναφής προς τους ασθενείς του, δημιουργεί ένα αίσθημα αμοιβαίας εμπιστοσύνης και άψογης συνεργασίας. Τον ευχαριστώ προσωπικά για το άρτιο και υψηλής καλαισθησίας αποτέλεσμα και του εύχομαι πάντα επιτυχίες και πρωτοπορίες στον επαγγελματικό του βίο. Συγχαρητήρια!!!!

Αντώνης Παππάς

Μόλις μία μέρα μετά από επέμβαση μεταμοσχευσης μαλλιών και θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια την κλινική και τον κ.Καραλεξη.Απο την πρώτη επίσκεψη έως και την επεμβαση υπήρχε συνέπεια και όλα πήγαν περίφημα.Το προσωπικό άψογο οι κοπέλες επαγγελματίες και πρόθυμες να βοηθήσουν γνωρίζοντας την δουλειά τους.η κλινική πεντακάθαρη δεν το συζητώ.Την προτείνω ανεπιφύλακτα γιατί όλα γίνονται από ιατρικό προσωπικό που πιστεύω είναι το πιο σημαντικό μαζί με την εμπειρία φυσικά.Και πάλι σας ευχαριστώ!

Γιώργος Λιακόπουλος

Τον περασμένο Μάιο επισκέφτηκα τον κ.Καραλέξη στην Derma Hair Clinic. Κατόπιν της συζήτησης μας και την αξιολόγηση απο το γιατρό, προχώρησα σε συνεδρία με την μέθοδο FUE. Απο την πρώτη στιγμή η αντιμετώπιση από τον κ.Καραλέξη, την ομάδα του καθώς και όλο το προσωπικό ήταν άψογη. Ο γιατρός ήταν πολύ ήρεμος και σίγουρος για την δουλειά του κάτι το οποίο με καθησύχασε και εμένα.

Δεν μπόρεσα ακόμη να πάω για τον απαιτούμενο επανέλεγχο λόγω του lockdown και του ότι βρίσκομαι εκτός Αθήνας, πράγμα που θα κάνω με την πρώτη ευκαιρία. Μετά απο 8 μήνες το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που έγινε.

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω οτι όποτε χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον κ.Καραλέξη, την πρώτη φορά άμεσα μετά την επέμβαση και πρόσφατα πριν απο ένα μήνα, έχοντας καλέσει στο ιατρείο του και αφήνοντας τα στοιχεία μου, με κάλεσε πίσω ο ίδιος κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μπορεί κανείς να έχει άμεση επαφή με το γιατρό.

Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για όλα.

Κώστας Χ.

8 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών, είναι σαν να μην είχα ποτε πρόβλημα. 100% φυσικό αποτέλεσμα. Ο γιατρός και το προσωπικό άριστοι επαγγελματίες και κοντά στον ασθενή σε κάθε βήμα. Ευχαριστώ πολύ!

Δημήτρης Πίσκος

Εξαιρετικό χώρος. Με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Και το σημαντικότερο πηγα με έντονο πρόβλημα αραίωσης και πλεον το πρόβλημα εχει εξαλειφθεί τελειως. Το συστήνω ανεπιφύλακτα..

Ktrv7

Ένα απίστευτα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό δίνοντας σημασία σε κάθε μικρή απορία σου. Ο γιατρός επίσης με πολλές γνώσεις και διάθεση να απαντήσει σε κάθε ερώτηση.

Πάνος Α.

Εκανα την μεταμοσχευση Μαρτιο 2021 και μετα απο ενα χρονο τα αποτελεσματα ειναι αριστα ξεπερνωντας τις προσδοκιες μου. Μαλιστα την μεταμοσχευση την υλοποιησε αποκλειστικα ο ιδιος ο κ. Καραλεξης. Αψογο περιβαλλον, πολυ ευγενες και φιλικο προσωπικο.

Νικ Πούντα

Αρχικά είχα επισκεφτεί αρκετά κέντρα εμφύτευση και δε μου τα έλεγαν σωστά είτε με την διαδικασία,είτε με την τιμή, είτε με το αποτέλεσμα.Εμαθα για τον κ.Καραλεξη Στρατιωτικό ιατρό , από την σύζυγό μου που είχε μάθει για το πόσο επαγγελματίας με εκπαιδεύσεις στο εξωτερικό είναι και πόσο ευγενικός και χαμογελαστός άνθρωπος ,έτοιμος να σου απάντηση σε κάθε ερώτηση .Πήγαμε ένα δωρεάν ραντεβού με προσωπικό παρά πολύ ευγενικό, ο Δημήτρης μας εξήγησε όλη την διαδικασία και μας έλυσε αρκετές απορίες και τέλος ο γιατρός με εξετασε για να πάρω την απόφαση.Αποφασισα αμέσως και κλείσαμε ραντεβού για 20ημερες μετά επειδή προέκυψε κάτι στην δουλειά μου μεταφέραμε την ημερομηνία νωρίτερα την ονομαστική εορτή του γιατρού και τον Ευχαριστώ!Η διαδικασία ήταν απλή πήγα 08 το πρωί μου δωθηκε ενα ηρεμιστικό και διήρκησε 07 ώρες και δεν κατάλαβα τίποτα πατάω το βραδυ που πέρασε η τοπική αναισθησία.Το προτείνω ανεπιφύλακτα Γιατί προσφέρει επαγγελματισμό,φιλικό περιβάλλον με διακριτικότητα και προσιτή τιμή!!!Ευχαριστώ για όλα!!

Ευάγγελος Βασιλάκης

Τα Βραβεία μας

[elementor-template id="11024"]
[elementor-template id="10556"]
[elementor-template id="10559"]
[elementor-template id="12229"]
Previous
Next
Scroll to Top