Πήλινγκ (Peeling)

  • Πήλινγκ (Peeling)

ΠΗΛΙΝΓΚ (Peeling) στην Αθήνα από τον ειδικό δερματολόγο Dr Καραλέξη

Το πήλινγκ (peeling) είναι μία τεχνική η οποία χρησιμοποιείται για να βελτιώσουμε την εμφάνιση του δέρματος. Μ΄αυτή τη θεραπεία ένα ειδικό διάλυμα εφαρμόζεται στο δέρμα έτσι ώστε να προκαλέσει την απολέπισή του. Το νέο «αναγεννημένο» δέρμα είναι πάντα απαλότερο και με λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με το παλιό. Το νέο δέρμα είναι επίσης πιο φωτεινό.

Πήλινγκ Αθήνα
Πήλινγκ Αθήνα
Πήλινγκ
Πήλινγκ

Τι μπορεί να προσφέρει ένα Peeling;

Το Πήλινγκ συχνά χρησιμοποιείται για να θεραπεύσει τις λεπτές ρυτίδες κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Οι ρυτίδες οι οποίες προκαλούνται από την χρόνια έκθεση στον ήλιο, από την γήρανση και από κληρονομικούς παράγοντες μπορούν να ελαττωθούν ή ακόμα και να εξαφανιστούν με αυτή τη μέθοδο. Ωστόσο οι «σακούλες» καθώς και οι πολύ βαθιές ρυτίδες δεν απαντούν το ίδιο καλά στο πήλινγκ και ίσως απαιτούνται άλλα είδη επεμβάσεων όπως βλεφαροπλαστική ή γέμισμα των ρυτίδων με διάφορα υλικά όπως κολλαγόνο, υαλουρονικό οξύ ή αυτόλογο λίπος.

Το πήλινγκ μπορεί ακόμα να θεραπεύσει ουλές ακμής και συγκεκριμένους τύπους ακμής, ενώ επίσης βοηθά στον επαναχρωματισμό του δέρματος σε περιπτώσεις μελάσματος (πανάδες) και σε περιπτώσεις που το δέρμα εμφανίζεται θαμπό, άτονο και γηρασμένο.

Πώς εκτελούνται τα Πήλινγκ;

Το ειδικό διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο, στο λαιμό, στο στήθος, στα χέρια και στα πόδια. Τα πήλινγκ χωρίζονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθιά. Ως κανόνας ισχύει πως όσο πιο βαθύ είναι το πήλινγκ τόσο πιο αποτελεσματικό είναι και τόσο πιο μεγάλος είναι ο χρόνος αποκατάστασης του δέρματος στο φυσιολογικό του. Ο δερματολόγος θα προτείνει ποιό είναι το καλύτερο πήλινγκ για τα προβλήματα του δέρματός σας.

Το πήλινγκ μπορεί να λάβει χώρα στο ιατρείο του δερματολόγου σαν μια καθημερινή επίσκεψη. Το δέρμα απολυμαίνεται προσεκτικά με ειδικούς καθαριστικούς παράγοντες που αφαιρούν την υπερβολική λιπαρότητα του δέρματος, ενώ συνήθως τα μάτια και τα μαλλιά προστατεύονται. ΄Ενα ή περισσότερα διαλύματα – όπως γλυκολικό οξύ, οξέα φρούτων, τριχλωροξικό οξύ (TCA), σαλικυλικό οξύ, γαλακτικό οξύ ή φαινόλη – χρησιμοποιούνται. Ο δερματολόγος θα πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο παράγοντα για το πήλινγκ, βασιζόμενος στο τύπο του δέρματος και στις βλάβες που υπάρχουν σε αυτό.

Κατά τη διάρκεια του πήλινγκ ο γιατρός εφαρμόζει το διάλυμα σε διάφορες περιοχές του δέρματος. Αυτές ακριβώς οι εφαρμογές παράγουν τον αποχωρισμό και εν τέλει την απολέπιση των στοιβάδων του δέρματος, ικανές να παράγουν ένα νέο και αναζωογονημένο δέρμα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν μία θερμή έως κάπως καυτή αίσθηση η οποία διαρκεί λίγα λεπτά ακολουθούμενη από αίσθηση «τσουξίματος».

Τι θα πρέπει να περιμένουμε μετά τη θεραπεία;

Στα επιφανειακά πήλινγκ συνήθως παρατηρείται ήπια ερυθρότητα που μετά από λίγες μέρες καταλήγει σε ήπια απολέπιση. Στα μέσου βάθους και στα βαθιά πήλινγκ μπορεί να παρατηρηθεί μία πιο έντονη ερυθρότητα, καθώς και εμφάνιση κρουστών οι οποίες εξαφανίζονται μέσα σε διάστημα 7-10 ημερών.

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατό

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας