Θεραπείες και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης

11 Ιανουαρίου, 2022
Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαλλιά σας έχουν χάσει τον παλιό όγκο και ότι η αλογοουρά σας είναι πλέον πιο λεπτή; Αυτό οφείλεται την τριχόπτωση. Η τριχόπτωση είναι ένα φαινόμενο πολύ συχνό και αφορά περίπου το 50% των γυναικών που σε διάφορες φάσεις της ζωής τους και κάτω από συγκεκριμένους παράγοντες μπορεί να εκδηλωθεί.
Έτσι παράγοντες όπως:
  • το στρες
  • κληρονομικοί λόγοι
  • κάποια φάρμακα
  • οι ορμονολογικές αλλαγές
  • ή ακόμα και η νόσηση από τον ιό Covid-19

μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν το φαινόμενο αυτό, γι’ αυτό θα ήταν απαραίτητο να επισκεφτούμε τον δερματολόγο μας. Εκείνος θα μας συμβουλέψει για ό,τι είναι χρήσιμο και απαραίτητο έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση αυτή καθώς και τις διαθέσιμες θεραπείες και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.

Τοπικές θεραπείες

Μία από τις θεραπείες τριχόπτωσης που εφαρμόζονται τοπικά είναι το Thymuskin σε μορφή serum- gel και σε μορφή shampoo. Είναι ένα γερμανικό προϊόν το οποίο πωλείται σε μεγάλα δερματολογικά – τριχολογικά ιατρεία σε όλη την Ευρώπη. Περιέχει βιομιμητικά πεπτίδια από θύμο αδένα. Το serum ενεργοποιεί και θρέφει τα τριχοθυλάκια ενώ αυξάνει και διεγείρει τα κερατινοκύτταρα των τριχών. Επίσης, ενεργοποιεί την ουσία GKL-02, η οποία με τη σειρά της αναστέλλει το ένζυμο 5α- reductase το οποίο είναι υπεύθυνο για την πτώση των τριχών. Το αποτέλεσμα είναι ορατό μετά από λίγους μήνες εφαρμογής. Τα προϊόντα της Thymuskin πωλούνται από το ιατρείο μας και μπορείτε να έρθετε όποια στιγμή της ημέρας θέλετε αφού πρώτα προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού.
Το προϊόν έρχεται σε τρεις διαφορετικές συσκευασίες ανάλογα με τη δραστικότητά του. Η μπλε σειρά είναι καθαρά για την ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ η κίτρινη είναι κατάλληλη για διάφορα αυτοάνοσα νοσήματα του τριχωτού της κεφαλής όπως ο θυλακικός λειχήνας. Τέλος,  η κόκκινη σειρά είναι για προβλήματα που σχετίζονται με την τριχόπτωση μετά από χημειοθεραπεία. Η κίτρινη και η κόκκινη σειρά μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν επίσης για την ανδρογενετική αλωπεκία αλλά για τις πιο σοβαρές μορφές της.

Θεραπείες και προϊόντα κατά της τριχόπτωσης που γίνονται στο ιατρείο

Η πιο διαδεδομένη θεραπεία ενίσχυσης μαλλιών που γίνεται στο χώρο του ιατρείου είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, δηλαδή το γνωστό ΡRΡ. Μετά από λήψη αίματος περίπου πέντε ml και την φυγοκέντρηση του για περίπου 10 λεπτά στις 4000 στροφές ανά λεπτό γίνεται ο διαχωρισμός του πλάσματος και των αιμοπεταλίων από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα αιμοπετάλια είναι γνωστό ότι περιέχουν αυξητικούς παράγοντες. Μετά από την επεξεργασία τους γίνεται η ενεργοποίηση τους με χλωριούχο ασβέστιο και κατόπιν τα εγχύουμε υπό την μορφή μεσοθεραπείας στο τριχωτό της κεφαλής. Για να δούμε το αποτέλεσμα πρέπει να περιμένουμε περίπου ένα μήνα. Οι συνεδρίες που συνήθως εφαρμόζονται είναι μία κάθε μήνα για ένα τρίμηνο και μετά μια συντήρηση η οποία περιλαμβάνει μία θεραπεία ανά τρεις μήνες περίπου.
Υπό την μορφή μεσοθεραπείας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι άλλες ουσίες όπως είναι η βιοτίνη η οποία συνδυάζεται με υαλουρονικό οξύ, πολυβιταμίνες και αμινοξέα. Η έγχυση τους γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες 30 G ή ακόμη και 33 G και έτσι δεν υπάρχει καθόλου πόνος.
Μία άλλη σειρά μεσοθεραπείας η οποία δείχνει πολύ καλή αποτελεσματικότητα είναι ο συνδυασμός ουσιών όπως είναι η πανθενόλη, η πυριδοξίνη, η θυαμίνη και η βιοτίνη.
Τελειώνοντας, ο συνδυασμός μινοξιδίλης και λατανοπρόστης στην ίδια μεσοθεραπεία ενισχύει σε μεγάλο βαθμό την αναγέννηση φάση των τριχών και δυναμώνει τις τρίχες.
Όλες αυτές οι θεραπείες σε τοπικό επίπεδο γίνονται στην κλινική μας και προσφέρουν λύση στο πρόβλημα της τριχόπτωσης. Σε κάθε περίπτωση για να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία για εσάς θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ειδικό δερματολόγο για να προηγηθεί διάγνωση.
Έχετε απορίες για την τριχόπτωση ή τη μεταμόσχευση μαλλιών; Καλέστε μας για να τις επιλύσουμε!

Derma Hair Clinic: Τα πάντα για τα μαλλιά!
Παπαδιαμαντοπούλου 4, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα.
Τηλ: 210-7232932
Email: info@dermahair.gr

www.karalexis.gr
www.dermahair.gr

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr