Υαλουρονικό οξύ / Ρυτίδες

Υπηρεσίες

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ, ΡΥΤΙΔΕΣ (Restylane-Filorga)


Το υαλουρονικό οξύ και τα Fillers έχουν καταπληκτικά και άμεσα αποτελέσματα στις ρυτίδες χωρίς να απαιτείται αποχή από την εργασία ή τις υπόλοιπες καθημερινές δραστηριότητες.  Το Υαλουρονικό Οξύ είναι συστατικό της επιδερμίδας μας και είναι αυτό που δίνει την ενυδάτωση, τη σφριγηλότητα και εν μέρει την ελαστικότητα στο δέρμα.

Τοποθετείται εντός του δέρματος με μικρονυγμούς με σκοπό να βελτιώσουμε τις λεπτές ή τις βαθιές ρυτίδες, τον όγκο των χειλιών ή την εμφάνιση των ουλών. Το αποτέλεσμα είναι μία απαλότερη και πιο νεανική εμφάνιση του προσώπου μέσα σε λίγο χρόνο με μεγάλη ασφάλεια.

Η θεραπεία με το υαλουρονικό οξύ πονάει ελάχιστα, ενώ σε πιο ευαίσθητα άτομα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα.

Τα πιο γνωστά και ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως είναι: Restylane, Juviderm, Filorga.

Η χρήση του υαλουρονικού δεν απαιτεί τεστ ευαισθησίας και το αποτέλεσμα διαρκεί μέχρι περίπου ένα χρόνο.

Xρησιμοποιείται στις εξής περιοχές:
⦁ ρυτίδες χειλιών
⦁ ρυτίδες στόματος
⦁ ρυτίδες παρειών
⦁ σε χείλη για αύξηση του όγκου (σαρκώδη χείλη)
⦁ ζυγωματικά
⦁ σε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια
⦁ σε ρυτίδες μετώπου, ματιών, μεσοφρύου
⦁ σε ουλές ακμής
⦁ σε όλο το πρόσωπο για ενυδάτωση

Θεραπεία ουλών ακμής από το Δερματολόγο κ. Καραλέξη

Θεραπεία ουλών ακμής από το Δερματολόγο κ. Καραλέξη

Αποκατάσταση των Ρυτίδων με Laser 

Οι αντιαισθητικές ρυτίδες και αυλακώσεις του προσώπου προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη δράση των υποκειμένων μυών που βεβαίως έχει σχέση με την εκφραστικότητα του προσώπου. Η καθημερινή συνοφρύωση, οι εκφράσεις εκπλήξεως, χαράς και λύπης επί σειρά ετών έχουν σαν αποτέλεσμα να αφήνουν αναγκαστικά βαθιές ρυτιδώσεις στην επιδερμίδα μεταξύ των φρυδιών, στη γέφυρα της μύτης, κατά μήκος του μετώπου και στις γωνίες των ματιών. Αυτές οι ρυτίδες έκφρασης, όπως ονομάζονται, δίνουν μία άγρια και λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο.

Οι δερματολόγοι τώρα πια μπορούν να αποκαταστήσουν αυτές τις ρυτίδες και τις αυλακώσεις του προσώπου με μία απλή ένεση botulinum toxin.

Tι είναι η Βotulinum Toxin;

Botulinum toxin type A είναι ουσία η οποία μπλοκάρει τη μετάδοση της νευρικής διέγερσης από το νευρικό κύτταρο προς το μυ. ΄Ετσι τοποθετώντας πολύ μικρές ποσότητες απ΄αυτήν την ουσία μέσα σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου, μπλοκάρεται η έντονη σύσπαση τους και έτσι προκαλούμε την τοπική χαλάρωσή τους.

Η Θεραπεία

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση μικρών ποσοτήτων εντός των υποκειμένων μυών έτσι ώστε να προκληθεί η χαλάρωσή τους. Η όλη διαδικασία δεν πονά σχεδόν καθόλου και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην εργασία του και στις καθημερινές ασχολίες του. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 3-7 ημέρες και διαρκεί  3-6 μήνες.

Ποιές περιοχές θεραπεύει;

Μπορούμε να θεραπεύσουμε:

  • Τις κάθετες γραμμές ανάμεσα στα βλέφαρα και στη ράχη της ρινός
  • Τις ρυτίδες που βρίσκονται στις γωνίες των ματιών και οι οποίες ονομάζονται πόδια της χήνας
  • Τις οριζόντιες γραμμές του μετώπου και
  • Τις ρυτιδώσεις του λαιμού
  • Οι ρυτίδες καπνιστή ή οι ρυτίδες γέλιου γύρω από το στόμα

Απότη στιγμή, που ο μυς είναι χαλαρωμένος, δεν μπορεί να συσπασθεί έντονα. ΄Ετσι δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας των ανεπιθύμητων ρυτίδων. Επομένως με το Βotox  έχουμε εξαφάνιση των ρυτίδων αλλά ταυτόχρονα έχουμε και πρόληψη όσον αφορά  τη δημιουργία νέων.

Υπάρχει κάποια παρενέργεια;

Οι παρενέργειες είναι μηδαμινές και μπορεί να είναι μία απλή εκχύμωση στο σημείο της ένεσης η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το μέικ-απ μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τη θεραπεία αλλά χρειάζεται αποφυγή της πίεσης ή του τριψίματος της περιοχής για λίγες ώρες.

Save

 

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:


ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ