Τοξίνη

Τοξίνη για αποκατάσταση των ρυτίδων

Οι αντιαισθητικές ρυτίδες και αυλακώσεις του προσώπου προκαλούνται από την επαναλαμβανόμενη δράση των υποκειμένων μυών που βεβαίως έχει σχέση με την εκφραστικότητα του προσώπου. Η καθημερινή συνοφρύωση, οι εκφράσεις εκπλήξεως, χαράς και λύπης επί σειρά ετών έχουν σαν αποτέλεσμα να αφήνουν αναγκαστικά βαθιές ρυτιδώσεις στην επιδερμίδα μεταξύ των φρυδιών, στη γέφυρα της μύτης, κατά μήκος του μετώπου και στις γωνίες των ματιών. Αυτές οι ρυτίδες έκφρασης, όπως ονομάζονται, δίνουν μία άγρια και λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο.

Οι δερματολόγοι τώρα πια μπορούν να αποκαταστήσουν αυτές τις ρυτίδες και τις αυλακώσεις του προσώπου με μία απλή ένεση τοξίνης.

Τι είναι η τοξίνη;

Botuli toxin είναι ουσία η οποία μπλοκάρει τη μετάδοση της νευρικής διέγερσης από το νευρικό κύτταρο προς το μυ. ΄Ετσι τοποθετώντας πολύ μικρές ποσότητες απ΄αυτήν την ουσία μέσα σε συγκεκριμένους μυς του προσώπου, μπλοκάρεται η έντονη σύσπαση τους και έτσι προκαλούμε την τοπική χαλάρωσή τους.

Η θεραπεία με την τοξίνη

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση μικρών ποσοτήτων τοξίνης εντός των υποκειμένων μυών έτσι ώστε να προκληθεί η χαλάρωσή τους. Η όλη διαδικασία δεν πονά καθόλου και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει την ίδια ημέρα στην εργασία του και στις καθημερινές ασχολίες του. Το αποτέλεσμα εμφανίζεται μετά από 3-7 ημέρες και διαρκεί 3-6 μήνες.

Ποιες περιοχές μπορούμε να θεραπεύσουμε;

Με την τοξίνη μπορούμε να θεραπεύσουμε:

Απ΄τη στιγμή που ο μυς είναι χαλαρωμένος δεν μπορεί να συσπασθεί έντονα. ΄Ετσι δεν υπάρχει τρόπος δημιουργίας των ανεπιθύμητων ρυτίδων. Επομένως με τη τοξίνη έχουμε εξαφάνιση των ρυτίδων αλλά ταυτόχρονα έχουμε και πρόληψη όσον αφορά τη δημιουργία νέων.

Υπάρχει κάποια παρενέργεια;

Οι παρενέργειες της τοξίνης είναι μηδαμινές και μπορεί να είναι μία απλή μελανιά στο σημείο της ένεσης η οποία υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Το μέικ-απ μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τη θεραπεία αλλά χρειάζεται αποφυγή της πίεσης ή του τριψίματος της περιοχής για λίγες ώρες.

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top