Ευρυαγγείες Ποδιών

Oι ευρυαγγείες στο σώμα

Οι ευρυαγγείες που εμφανίζονται στο σώμα είναι κάποιες μικρές διατεταμένες φλέβες που υπάρχουν κάτω από την επιδερμίδα. Επειδή, οι φλέβες αυτές βρίσκονται στην επιφάνεια, γίνονται εύκολα αντιληπτές. Το χρώμα τους ποικίλει και μπορεί να είναι είτε κόκκινο, ιώδες ή μπλε. Επίσης, μπορούν να έχουν διάμετρο από 0,1 έως 3 χιλιοστά και υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργούν μία ανεπαίσθητη ενόχληση.

Οι ευρυαγγείες στο σώμα εμφανίζονται κυρίως στο μέρος των ποδιών ως αποτέλεσμα συχνής ορθοστασίας ή περιττών κιλών. Βέβαια, η εμφάνιση τους μπορεί να οφείλεται και σε κληρονομικά ή ορμονικά αίτια (εγκυμοσύνη).

Στο ιατρείο μας, χρησιμοποιούνται δύο ειδών τεχνολογίας laser ως θεραπεία στις ευρυαγγείες του δέρματος στο σώμα. Όλες οι θεραπείες για την εξαφάνιση των ευρυαγγειών είναι μη επεμβατικές.

Πριν τη θεραπεία με το λέιζερ σε ευρυαγγείες ποδιών
μετα
Αμέσως μετά την εφαρμογή του λέιζερ ND-YAG στις ευρυαγγείες

Θεραπεία κατά των ευρυαγγείων

Οι ευρυαγείες αποτελούν κατά βάση θέμα αισθητικής καθώς η εμφάνισή τους δεν ελλοχεύει κανέναν κίνδυνο για την υγεία. Η αντιμετώπισή τους πραγματοποιείται γρήγορα, ανώδυνα και αποτελεσματικά με τη χρήση laser. Στη Derma Hair Clinic διαθέτουμε το τελευταίας γενιάς Laser ND YAG της Nordly’s Ellipse, το οποίο είναι το καλύτερο παγκοσμίως για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών.

Συγκεκριμένα, η ενέργεια του laser απορροφάται από τις ευρυαγγείες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καταστροφή τους. Αρχικά το χρώμα τους σκουραίνει, έπειτα ξεθωριάζουν και στη συνέχεια εξαφανίζονται εντελώς. Θα πρέπει να σημειωθεί πως το laser πραγματοποιείται με απόλυτη ακρίβεια καθώς δρα στοχευμένα πάνω στα αγγεία χωρίς να επηρεάζει τους γύρω ιστούς του δέρματος. Έτσι, η διαδικασία είναι απολύτως ασφαλής και το δέρμα στο σώμα δεν παρουσιάζει σημάδια. Σε ορισμένες περιπτώσεις και μόνο στην περιοχή των ποδιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σκληροθεραπεία συνδυαστικά με το laser. Δηλαδή, σκληρυντικές ενέσεις με υπέρτονο διάλυμα φυσιολογικού ορού.

Ποιο είναι το κόστος και πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Τόσο το κόστος όσο και ο αριθμός των συνεδριών εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος. Ένας εύλογος αριθμός συνεδριών για την πλήρη αντιμετώπιση των ευρυαγγειών είναι 2-4 συνεδρίες και η επανάληψη τους πραγματοποιείται κάθε 30-40 ημέρες. Τις επόμενες ημέρες μετά την εφαρμογή τα αγγεία αποβάλλονται με φυσικούς μηχανισμούς. Οι ευρυαγγείες, μετά την εφαρμογή της θεραπείας, εξαφανίζονται οριστικά.

Πρόληψη

Μετά τη Θεραπεία

Έχετε κάποια ερώτηση; Στείλτε μας ένα μήνυμα:

Scroll to Top