Τριχοριζόγραμμα

  • Τριχοριζόγραμμα

Τριχοριζόγραμμα – Η απάντηση στο ερώτημα της τριχόπτωσης

Η τριχόπτωση αποτελεί ένα έντονο φαινόμενο σήμερα το οποίο ταλαιπωρεί άνδρες και γυναίκες. Τα αίτια της τριχόπτωσης αφορούν κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες, άγχος, φάρμακα, διαταραχές, παθήσεις, λοιμώξεις ή φλεγμονές κ.ά. Η τρίχα σταδιακά λεπταίνει, γίνεται αδύναμη και πέφτει. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε καθημερινή πτώση άνω των 100 τριχών θα πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν υπεύθυνο δερματολόγο.

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης αφορά σε συντηρητική και ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Προκειμένου να απαλλαγείτε οριστικά από την τριχόπτωση με μόνιμα και φυσικά αποτελέσματα, η λύση ακούει στη μέθοδο της μεταμόσχευσης μαλλιών. Πριν όμως προβούμε στη μέθοδο αυτή, θα πρέπει να διευκρινιστεί ο τύπος αλωπεκίας από τον οποίο πάσχετε, καθώς και αν θεωρήστε ιδανικός υποψήφιος για μεταμόσχευση μαλλιών.

Διάγνωση Τριχόπτωσης

Η διάγνωση της τριχόπτωσης περιλαμβάνει λήψη του πλήρως ιατρικού ιστορικού του ασθενούς, κλινική του εξέταση και λήψη δείγματος από το τριχωτό της κεφαλής του, μέσω του τριχοριζογράμματος και της τριχοσκόπησης.

Οι εξειδικευμένες αυτές εξετάσεις προσφέρουν μια καλύτερη εικόνα στο γιατρό, ώστε να αξιολογήσει κατάλληλα την περίπτωση και να μπορεί να ορίσει ένα ορθό θεραπευτικό πλάνο στον ασθενή.

Τριχοριζόγραμμα

Το τριχοριζόγραμμα αποτελεί μη επεμβατική μέθοδο διάγνωσης του τύπου αλωπεκίας. Βοηθάει στην παρατήρηση της μορφολογίας της τρίχας και δίνει στο γιατρό μια γενικότερη εικόνα της κατάστασης του τριχωτού. Πρόκειται για ασφαλή μέθοδο που προσφέρει ακριβή αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της εκάστοτε νόσου. Εντοπίζει επιπλέον και άλλες παθήσεις ή διαταραχές της τρίχας και βοηθάει στην παρακολούθηση της πορείας της πάθησης.

Το τριχοριζόγραμμα μας δείχνει την πυκνότητα της τρίχας και την κατηγοριοποιεί. Πιο συγκεκριμένα η τρίχα χωρίζεται σε αναγενή, καταγενή και τελογενή φάση και σε δυστροφική.

Η εξέταση του τριχοριζογράμματος απαιτεί από το άτομο να μην λουστεί για τρεις ημέρες. Στη συνέχεια ο δερματολόγος συλλέγει συγκεκριμένες τριχίες από την προβληματική περιοχή τις οποίες θα επεξεργαστεί.

Τριχοσκόπηση

Η τριχοσκόπηση αποτελεί μια μη επεμβατική μέθοδο διάγνωσης του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής. Μας παρέχει σημαντικές πληροφορίες για τον κύκλο ζωής της τρίχας καθώς και για την υγεία της τρίχας. Βοηθάει επίσης στη διάγνωση διαταραχών και παθήσεων της τρίχας. Πρόκειται για εργαστηριακή εξέταση και πολλές φορές χρησιμοποιείται έναντι της βιοψίας του δέρματος. Προσφέρει ακριβή αποτελέσματα και είναι απολύτως ασφαλής.

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Τριχοριζόγραμμα

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ.

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα.

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας:
Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Συμπληρώστε την Παρακάτω Φόρμα Ενδιαφέροντος για να σας καλέσει ο Ιατρός:

Scroll to Top