Θεραπεία με λέιζερ για τριχόπτωση

Θεραπεία με λέιζερ για τριχόπτωση

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι η πιο συχνή αιτία της τριχόπτωσης και απασχολεί εξίσου και τα δύο φύλα. Η αντιμετώπιση της ποικίλει ανάλογα με την έκταση του προβλήματος και συνήθως περιλαμβάνει τοπικά σκευάσματα, βιταμίνες και μεσοθεραπείες. Ωστόσο, μία καινοτόμος μέθοδος για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης είναι η χρήση laser LLLT (Low Level Laser Therapy). Η συγκεκριμένη αγωγή είναι εγκεκριμένη από τον FDA (Υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων των Η.Π.Α.) και δεν έχει παρενέργειες.

Τι προσφέρει η θεραπεία με τα Λέιζερ στην τριχόπτωση και στην αλωπεκία

Πως δρουν τα Λέιζερ στα μαλλιά;

Η Low Level Laser Therapy έχει διπλή δράση. Αρχικά, διεγείρει ενεργειακά τα κύτταρα των τριχοθυλακίων και αυξάνει την τοπική αιμάτωση της περιοχής. Επιβραδύνει το ρυθμό της τριχόπτωσης και ενδυναμώνει τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά, βοηθάει στην επανέκφυση των τριχών και διευρύνει τον κύκλο της ζωής της τρίχας.

Σε ποια άτομα μπορεί να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος;

Εφαρμόζεται σε άνδρες και γυναίκες με πρόβλημα ανδρογενετικής αλωπεκίας, ενώ βοηθά σημαντικά στη θεραπεία παθήσεων των μαλλιών όπως ο θυλακικός λειχήνας. Ο δερματολόγος είναι ο κατάλληλος ιατρός για τη χορήγηση της συγκεκριμένης θεραπείας.

Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;

Η θεραπεία με laser χαμηλής συχνότητας αποτελεί μία μη επεμβατική και ανώδυνη διαδικασία κατά της τριχόπτωσης, αφού χαρίζει ενδυνάμωση και πυκνότητα στο τριχωτό της κεφαλής χωρίς καμία παρενέργεια στον οργανισμό του ασθενή. Είναι ασφαλής και δεν έχει υπεριώδη ακτινοβολία.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Τόσο ο αριθμός των συνεδριών όσο και η διάρκεια κάθε συνεδρίας εξαρτώνται από το μέγεθος του προβλήματος. Η κάθε συνεδρία διαρκεί κατά μέσο όρο 15-30 λεπτά.
Χρησιμοποιούνται 2-3 φορές την εβδομάδα ή καθημερινά
Το πλεονέκτημα της θεραπείας με laser είναι το γεγονός ότι μπορεί να εφαρμοστεί είτε στο ιατρείο, είτε στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται παρακολούθηση από το δερματολόγο σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να γίνεται εκτίμηση της προόδου της θεραπείας.

Μπορεί να εφαρμοστεί ταυτόχρονα μαζί με άλλες θεραπείες;

Αν και η χρήση του laser είναι εξαιρετικά αποτελεσματική και αυξάνει τον όγκο των μαλλιών, ο συνδυασμός της με τοπική θεραπεία (μινοξιδίλη, φιναστερίδη κτλ) και PRP(Platelet Rich Plasma) έχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Η μεταμόσχευση μαλλιών εφαρμόζεται με επιτυχία και...

Εμφύτευση Γενιών FUE

Εμφύτευση Φρυδιών FUE

Μεταμόσχευση Μαλλιών FUE

Fill in the following form

and we will contact you as soon as possible

Κλείστε τώρα μία δωρεάν ενημέρωση για μεταμόσχευση μαλλιών!

Scroll to Top