ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ

31 Αυγούστου, 2020

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Dr Καραλέξης;

Ο ομοιοπαθητικός δερματολόγος στην Αθήνα Απόστολος Καραλέξης αρχικά εκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην Στρατιωτική Ιατρική. Αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τις σπουδές του κατόπιν εκπαιδεύτηκε στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» στην ειδικότητα της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας. Μετά από την υπηρεσία του για δύο έτη στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή του στη Δερματοχειρουργική αρχικά στην Ελλάδα στο Νοσοκομείο ¨Συγγρός¨ και κατόπιν στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Tulane University, New Orleans, Louisiana.

ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ Η ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ;

Δυστυχώς υπάρχουν αρκετές δερματολογικές παθήσεις που εμφανίζουν χρονιότητα και προοδευτική εξέλιξη , ενώ ταυτόχρονα ανθίστανται σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες με αποτέλεσμα να προκαλείται απελπισία στον ασθενή και αμηχανία στον γιατρό. Παθήσεις όπως η ψωρίαση, ο λειχήνας, η λεύκη, οι ουλωτικές αλωπεκίες τριχωτού και πλήθος άλλες  μπορούν να θεραπευτούν ή να κατευναστούν με την ομοιοπαθητική.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΜΗΓΜΑΤΟΡΡΟΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Ασθενής ηλικίας 42 ετών με πρόσφατη προσβολή από έρπητα ζωστήρα προσήλθε στο ιατρείο με δερματίτιδα προσώπου. Το εξάνθημα είχε κατανομή στο Τ του προσώπου, ο ασθενής είχε συνοδό κνησμό και εξάρσεις και υφέσεις κατά περιόδους ειδικά μετά από άγχος και κόπωση. Ελήφθη ομοιοπαθητικό ιστορικό:

Εσωστρεφές άτομο, συνεπές, ευαίσθητο

Προτιμά την μοναξιά

Προτίμηση στο αλάτι, απέχθεια στο λίπος

Φωτοευαίσθητο δέρμα

Πονοκέφαλοι κατά περιόδους ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες

Θεραπεία: Δόθηκε Natrum Muriaticum  200 CH

Επανεξέταση μετά 45 ημέρες: βελτίωση των  κεφαλαλγιών του, μικρή επιδείνωση του εξανθήματος

Επανεξέταση μετά 90 ημέρες: βελτίωση του εξανθήματος

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Η ομοιοπαθητική δύναται και έχει θέση στη θεραπευτική φαρέτρα του σύγχρονου Δερματολόγου.

Scroll to Top

Φόρμα Επικοινωνίας

info@atwa.gr