grocery-store 1

E-shop

Είσφρυση Όνυχος

Doctor examining patient skin moles with dermoscope

Με τον όρο είσφρυση όνυχος ή αλλιώς ονυχοκρύπτωση εννοούμε την εισχώρηση του νυχιού στο δέρμα. Αποτελεί την πιο κοινή πάθηση των νυχιών και εμφανίζεται κυρίως στα νύχια των ποδιών και συγκεκριμένα στο μεγάλο δάχτυλο.

Συνήθως, η είσφρυση όνυχος παρατηρείται σε ενήλικες και εφήβους, ενώ πολύ σπάνια σε μικρά παιδιά. Αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, η φλεγμονή επεκτείνεται και μπορεί να προσβάλλει την περιοχή κάτω από το νύχι ή να οδηγήσει ακόμα και στη μόνιμη παραμόρφωση του. Σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες όπως διαβητικοί μπορεί να οδηγήσει σε οστεομυελίτιδα. Συνοδεύεται από πόνο, τοπικό οίδημα, ερυθρότητα και εκροή πυώδους ή ορώδους υγρού.

icon__diaxeirisi_simptomaton

Διαχείριση Συμπτωμάτων

icon__eksatomikevmeni_therapeia

Εξατομικευμένο Πλάνο

icon__apoliti_asfaleia

Απόλυτη Ασφάλεια

Ποια είναι τα αίτια της Είσφρυσης του Όνυχος;

 • Πολύ κοντό κόψιμο νυχιών
 • Ακατάλληλα υποδήματα
 • Τραυματισμοί της περιοχής
 • Διαταραχές από άλλες παθήσεις ονύχων
 • Αυξημένη κυρτότητα ονύχων

Πιο αναλυτικά…

Την πιο συχνή αιτία της είσφρυσης των ονύχων αποτελεί το πολύ κοντό κόψιμο των νυχιών και το στρογγυλό σχήμα στο πλάι. Τα νύχια πρέπει να έχουν γωνίες. Επιπλέον, τα πολύ στενά υποδήματα πιέζουν τα πόδια και προκαλείται είσφρυση όνυχος. Συγκεκριμένα, η πάθηση αυτή εμφανίζεται πολύ συχνά σε άτομα που προτιμούν τα ψηλά τακούνια, σε όσους φοράνε στρατιωτικά άρβυλα και καταπονούν τα πόδια τους για ώρες και κατά την περίοδο της εφηβείας όπου η ανάπτυξη του σώματος είναι ραγδαία και δεν συνάδει με την γρήγορη αλλαγή μεγέθους των παπουτσιών.

Άλλα αίτια που προκαλούν ονυχοκρύπτωση είναι οι διαταραχές των νυχιών από άλλες παθήσεις όπως μυκητιασικές λοιμώξεις που κάνουν το νύχι σκληρό και εισέρχεται στο δέρμα. Υπάρχουν ωστόσο άτομα με αυξημένη κυρτότητα νυχιών (κληρονομικότητα) που υποφέρουν συχνά από είσφρυση όνυχος. Τέλος, ο τραυματισμός της περιοχής μπορεί να επιτρέψει στο νύχι να εισχωρήσει στο δέρμα και να προκαλέσει φλεγμονή.

Η είσφρυση όνυχος διακρίνεται σε τρία στάδια ανάλογα με τη βαρύτητα της. Κατά το πρώτο στάδιο, το νύχι εισχωρεί στο δέρμα και προκαλείται ήπια φλεγμονή, η οποία συνοδεύεται από πόνο, οίδημα και ερυθρότητα. Στο δεύτερο στάδιο, ο πόνος εντείνεται και παρατηρείται εκροή πυώδους ή ορώδους υγρού. Στο τρίτο στάδιο, η φλεγμονή είναι πολύ

έντονη και ο πόνος ανυπόφορος. Σε αυτό το στάδιο αναπτύσσεται υπερτροφικός κοκκιώδης ιστός.

Πως θεραπεύεται η Είσφρυση Όνυχος;

Η θεραπεία της είσφρυσης όνυχος διαφέρει ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται και στην κλινική Derma Hair προσφέρουμε τις πιο σύγχρονες θεραπείες για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πρώτο Στάδιο

Προτείνεται συντηρητική θεραπεία με συχνό καθάρισμα της περιοχής, τακτικά ποδόλουτρα με αντισηπτικό σαπούνι και χρήση άνετων υποδημάτων. Επίσης, μπορεί να χορηγηθεί αντιβιοτική αγωγή, παυσίπονα και αντιφλεγμονώδη. Σε περίπτωση που η συντηρητική αγωγή δεν αποδώσει και το πρόβλημα υποτροπιάσει, τότε ο ιατρός θα καταφύγει στην χειρουργική επέμβαση.

Δεύτερο Στάδιο

Κατά την χειρουργική επέμβαση, αφαιρείται το τμήμα του νυχιού που παρουσιάζει φλεγμονή μέχρι τη ρίζα του. Κάποιες φορές απαιτείται η εκτομή όλου του νυχιού. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση Laser μέσα σε διάστημα μόλις 10 λεπτών. Η διαδικασία είναι εντελώς ασφαλής και ανώδυνη καθώς γίνεται τοπική αναισθησία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει αμέσως στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Συνήθως, η συντηρητική αγωγή θέλει αρκετό χρόνο και μπορεί να ταλαιπωρήσει τον ασθενή. Με τη χειρουργική επέμβαση επέρχεται η οριστική λύση του προβλήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο δερματολόγος είναι αυτός που θα πρέπει να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της φλεγμονής και να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

  Είπαν για εμάς

  Βασιλική Γούναρη
  Βασιλική Γούναρη
  2024-03-13
  Τον εμπιστεύομαι χρόνια!! Είναι ένας εξαιρετικός επιστήμονας με πραγματικό ενδιαφέρον και γνώση για τον ασθενή!!Τον συνιστώ ανεπιφύλακτα τόσο για ιατρικά όσο και τις αισθητικές υπηρεσίες που προσφέρει ο χώρος.
  Έφη Κουτρούμπα
  Έφη Κουτρούμπα
  2024-03-12
  Εξαιρετικός ιατρός, άριστα καταρτισμένος! Το ίδιο και όλο το προσωπικό! Πολλά μπράβο για όλη του την ομάδα!!
  Eirini Sal
  Eirini Sal
  2024-03-12
  Εξαιρετικός γιατρός, τον συστήνω ανεπιφύλακτα!!
  Ario Rakip
  Ario Rakip
  2024-03-05
  Excellent service
  Αδαμαντια Παναγιωτα Φλαμπουρη
  Αδαμαντια Παναγιωτα Φλαμπουρη
  2024-03-05
  Έκανα αφαίρεση σπιλων με τον γιατρό και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη και από την διαδικασία αλλά και από την μετέπειτα παρακολούθηση μέχρι την αποθεραπεία !!!! Ευχαριστώ πολύ ❤️

  Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

  Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!