Αποκατάσταση ουλών μετά από μεταμόσχευση μαλλιών με FUT(strip)

 • Αποκατάσταση ουλών μετά από μεταμόσχευση μαλλιών με FUT(strip)

Η μεταμόσχευση μαλλιών επιτυγχάνεται με δύο τρόπους. Αρχικά, ξεκίνησε να πραγματοποιείται με τη μέθοδο FUT (Strip) και στη συνέχεια με την πλέον εξελιγμένη μέθοδο Power FUE. Το μεγάλο μειονέκτημα της FUT (Strip) είναι ο σχηματισμός μιας μεγάλης ουλής στο πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, από το σημείο δηλαδή που συλλέγονται οι υγιείς θύλακες. Το γεγονός αυτό ώθησε στην αντικατάσταση της από την Power FUE μία τεχνική που δεν αφήνει σχεδόν κανένα σημάδι αφού αφαιρεί τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα.

Τρόποι αποκατάστασης ουλών από την μέθοδο FUT (Strip)

Η αποκατάσταση της ουλής που αφήνει η μέθοδος FUT αποτελεί πρόκληση για το γιατρό αφού είναι μία εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία και επιτυγχάνεται με τους παρακάτω τρόπους:

 • Μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο Power FUE
  Η μέθοδος FUE υπερτερεί της FUT(Strip) από όλες τις απόψεις, αφού χρησιμοποιείται ακόμα και για την κάλυψη των ουλών της δεύτερης. Ειδικότερα γίνεται μεταφορά τριχοθυλακίων από σημεία της δότριας χώρας επάνω στην ουλή με αποτέλεσμα την κάλυψη της. Χάρις στην τεχνική Power FUE η επούλωση της περιοχής είναι πολύ γρήγορη και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητα του την επόμενη
  κιόλας ημέρα. Η διαδικασία αποκατάστασης των ουλών μετά από FUT (Strip) μπορεί να πραγματοποιηθεί περίπου ένα χρόνο μετά την επέμβαση και συνήθως απαιτείται μία μόνο συνεδρία. Το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό.

  Σε περίπτωση που η δότρια χώρα δεν είναι κατάλληλη για μία ακόμα μεταμόσχευση μπορεί να γίνει Body Hair Transplantation να χρησιμοποιηθούν δηλαδή τριχοθυλάκια από κάποια περιοχή του σώματος.

 • Πλαστική χειρουργική
  Ένας δεύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση της ουλής μετά από FUT(Strip) είναι η πλαστική. Αρχικά, γίνεται εκτομή της ουλής και στη συνέχεια συρραφή εκ νέου με μία συγκεκριμένη τεχνική. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την λέπτυνση της ουλής έως 80%. Αν κάποιος επιθυμεί να την εξαλείψει εντελώς μπορεί να συνδυάσει την πλαστική χειρουργική με την μέθοδο Power FUE.
 • Μόνιμο ιατρικό τατουάζ
  Μία εναλλακτική για να μην γίνεται εύκολα αντιληπτή η ουλή είναι το τατουάζ.Συγκεκριμένα, γίνεται γέμισμα της επιφάνειας της ουλής με μικρά στρογγυλά σημάδια που θυμίζουν κοντοκουρεμένη τρίχα. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση χρωστικής όπως ακριβώς γίνονται και τα τατουάζ. Ωστόσο, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εμπειρία γιατί έως τώρα τα αποτελέσματα που έχουμε δει είναι απελπιστικά αφύσικα και άσχημα. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν συνιστούμε τη μέθοδο τατουάζ SMTP.

Μεταμόσχευση Μαλλιών​

Dr. Απόστολος Καραλέξης

Δερματολόγος εξειδικευμένος στις ΗΠΑ στη Μεταμόσχευση Μαλλιών

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και με μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ ο Δερματοχειρουργός Dr. Καραλέξης θεωρείται ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα στην μεταμόσχευση μαλλιών και στην τριχόπτωση.

Ξεφεύγοντας από την μαζική παραγωγή, ο Dr. Απόστολος Καραλέξης πραγματοποιεί μία μόνο επέμβαση την ημέρα, αφιερώνοντας εξ ολοκλήρου τον χρόνο μας στον ασθενή μας. Η 100% επιτυχία είναι δεδομένη, εγγυημένη και με φυσικότατα αποτελέσματα. Αυτό πιστοποιούν τα χιλιάδες περιστατικά εμφύτευσης μαλλιών και κυρίως οι ασθενείς επισκέπτες από το εξωτερικό.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Ιατρείο: Παπαδιαμαντοπούλου 4 & Βασ. Σοφίας, (Μέγαρο Μουσικής), 11528, Αθήνα, Ελλάδα

Ώρες Λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή:
11:00-21:00

Scroll to Top