Κλείστε Ραντεβού

Βλαστοκύτταρα: Η εναλλακτική θεραπεία αντιμετώπισης της τριχόπτωσης

Τα βλαστοκύτταρα αποτελούν μια σύγχρονη και συνεχώς εξελισσόμενη τεχνική για την αποκατάσταση του προβλήματος της αραίωσης των μαλλιών. Ωστόσο, ακόμα δεν βρίσκεται σε στάδιο για να αντικαταστήσει το μόνο οριστικό τρόπο για την αντιμετώπιση της αλωπεκίας, που είναι μέχρι σήμερα η μεταμόσχευση μαλλιών.

Τι είναι τα βλαστοκύτταρα;

Τα βλαστοκύτταρα συμβάλλουν στη δημιουργία, αναπαραγωγή και διαφοροποίηση άλλων κυττάρων του ανθρώπινου σώματος. Μέσω της μεθόδου με τα βλαστοκύτταρα δημιουργούνται νέα αγγεία, ανακατασκευάζονται και επιδιορθώνονται οι ιστοί και αυξάνεται η αιμάτωση των θυλάκων. Το χαρακτηριστικό τους αυτό εκμεταλλεύονται οι επιστήμονες για την αναδόμηση και επιδιόρθωση διαφόρων καταστάσεων του ανθρώπινου σώματος.

Όταν εφαρμοστούν στο κεφάλι, βοηθούν στην ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας, παράγοντας νέες τρίχες και βελτιώνοντας επιπλέον τις ήδη υπάρχουσες. Παράλληλα, επιβραδύνουν τη φυσική γήρανση του θύλακα της τρίχας. Τέλος, μπορούν να προετοιμάσουν το τριχωτό της κεφαλής για μία μελλοντική μεταμόσχευση μαλλιών.

 

Ποια είναι η διαδικασία της θεραπείας;

Αρχικά, τα βλαστοκύτταρα συλλέγονται εύκολα και γρήγορα από διάφορα σημεία του σώματός που έχουν περίσσεια λίπους, με τη χρήση τοπικής αναισθησία και χωρίς την ταλαιπωρία του ασθενούς.

Έπειτα συλλέγουμε μικρό αριθμό λιποκυττάρων τα οποία τα φυγοκεντρούμε για 8 λεπτά στις 3500 στροφές/λεπτό. Στη συνέχεια, αφού απομονώσουμε τα βλαστοκύτταρα με ειδική συσκευή ξεκινάει η διαδικασία για την ανάπτυξη των θυλάκων της τρίχας για την παραγωγή νέων μαλλιών.

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για όσους ασθενείς θεωρούνται ακατάλληλοι για να υποβληθούν σε μεταμόσχευση μαλλιών. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της τριχόπτωσης και συνάμα ένα πλούσιο και υγιές μαλλί. Η μέθοδος θεωρείται ασφαλής και με μόνιμα αποτελέσματα, αν και ακόμα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο. Βασικό της πλεονέκτημα είναι ο μικρός αριθμός τριχοθυλακίων που απαιτούνται για την εμφύτευση. Η διάρκειά της διαδικασίας είναι περίπου 30 λεπτά. Μπορεί να εφαρμοστεί τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες ηλικίας άνω των 20 ετών.

Το μέλλον των βλαστοκυττάρων

Οι επιστήμονες ερευνούν περεταίρω τη βελτίωση και εφαρμογή της εναλλακτικής θεραπευτικής αυτής μεθόδου, ώστε να είναι ικανή στο μέλλον να βοηθήσει περισσότερο κόσμο. Θεωρείται ότι θα ανοίξει νέες πόρτες στη αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, καθώς θα μπορούν να υποβληθούν στην τεχνική αυτή και άτομα με ανεπαρκή τριχοφυΐα, προσφέροντας εγγυημένα αποτελέσματα.

Η καινοτόμος θεραπεία με τη χρήση βλαστοκυττάρων έχει απεριόριστες δυνατότητες, υπερτερεί σε ταχύτητα, προκαλεί ελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο και έχει ελάχιστο κίνδυνο μολύνσεων.

Ωστόσο, η περίπτωση του κάθε ασθενούς είναι ξεχωριστή και χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης, η οποία ορίζεται κάθε φορά από τον αρμόδιο γιατρό.

Εν κατακλείδι, μέχρι σήμερα, η μόνη σίγουρη θεραπεία για την αποκατάσταση της αλωπεκίας είναι η μεταμόσχευση μαλλιών, την οποία άρτια πραγματοποιεί ο εξειδικευμένος και έμπειρος δερματολόγος Δρ. Καραλέξης με την μέθοδο Power FUE.

Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Καλέστε μας