Κλείστε Ραντεβού

Αραίωση των μαλλιών: Χρήσιμες οδηγίες και ορθή αντιμετώπιση

Η αραίωση των μαλλιών αφορά σε μείωση του αριθμού των τριχών της κεφαλής. Η φυσιολογική απώλεια μαλλιών κυμαίνεται μεταξύ 50-100 τρίχες ανά μέρα. Η απώλεια ωστόσο ενδέχεται να είναι παροδική ή μόνιμη. Η σημαντική και αισθητή απώλεια εγκυμονεί τον κίνδυνο της αλωπεκίας. Η αλωπεκία αφορά σε μόνιμη και πολυάριθμη απώλεια τριχών. Η διάγνωση από τον υπεύθυνο ιατρό είναι σημαντική για την μετέπειτα αντιμετώπισή του προβλήματός σας.

Παράγοντες που οδηγούν σε αραίωση των μαλλιών

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Ορισμένοι από αυτούς είναι:

  • Η κληρονομικότητα
  • Γυροειδής αλωπεκία
  • Ανδρογενετική αλωπεκία
  • Θυρεοειδής
  • Θηλακικός λειχήνας
  • Λύκος τριχωτού
  • Έλλειψη βιταμινών
  • Έλλειψη σιδήρου
  • Ορμονικές διαταραχές
  • Τοκετός
  • Στρες
  • Διατροφή
  • Κάπνισμα
  • Εποχικοί παράγοντες

Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τριχόπτωση σε σχέση με  τις γυναίκες. Η ανδρογενετική αλωπεκία αποτελεί την πιο συχνή αιτία αραίωση των μαλλιών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Έχει κατά βάσιν γενετική προδιάθεση. Η γυροειδής αλωπεκία προσβάλλει εκτός από την κεφαλή, τα φρύδια και τα βλέφαρα. Αποτελεί μία από τις συχνότερες δερματικές παθήσεις.

Τι να κάνετε σε περίπτωση που παρατηρήσετε αυξημένη τριχόπτωση

Σε περίπτωση που παρατηρήσετε αυξημένη τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών σας, το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε έναν εξειδικευμένο δερματολόγο. Εκείνος, αφού λάβει το ιατρικό σας ιστορικό, θα πραγματοποιήσει μια λεπτομερή κλινική εξέταση με σκοπό να προβεί σε σωστή διάγνωση και στη συνέχεια να σας προτείνει το κατάλληλο θεραπευτικό πλάνο.

Ποια είναι η κατάλληλη αντιμετώπιση για την αραίωση των μαλλιών;

Τα πρώτα στάδια της τριχόπτωσης συνήθως αντιμετωπίζονται μέσω φαρμακευτικής αγωγής. Φάρμακα όπως η μινοξιδίλη, η φιναστερίδη και η ντουταστερίδη αποτελούν όπλα για την παύση της τριχόπτωσης και την αντιμετώπισή της, ως ένα σημείο.

Η φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο, δεν μπορεί να επαναφέρει τα μαλλιά σας στην αρχική τους μορφή. Πιο αποτελεσματικές θεραπείες θεωρούνται η μέθοδος PRP, το laser LLLT, η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, και ως πλέον αποτελεσματικότερη, η μεταμόσχευση μαλλιών. Η μεταμόσχευση μαλλιών αποκαθιστά οριστικά και αποτελεσματικά το πρόβλημα της τριχόπτωσης. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά και μπορούν να αποβούν απολύτως φυσικά. Η πλέον επαναστατική και διακεκριμένη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών είναι η μέθοδος FUE. Η μέθοδος FUE προσφέρει πυκνά μαλλιά και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς σημάδια. Αποτελεί ανώδυνη διαδικασία. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τον τρίτο μήνα και ολοκληρώνονται μέσα στο χρόνο.

Η θεραπεία που ακολουθείται κάθε φορά και για κάθε ασθενή είναι εξατομικευμένη και εξαρτάται από τη διάγνωση και τη σοβαρότητα της πάθησης.

Γιατί να επιλέξω τη Derma Hair Clinic;

Η Derma Hair Clinic και ο εξειδικευμένος Δερματολόγος και Διευθυντής της, Στρατιωτικός Ιατρός Δρ. Απόστολος Καραλέξης, διέπονται από εμπειρία, εκπαίδευση και αξιοπιστία.

Ο γιατρός συμμετέχει ενεργά σε ελληνικά και ξένα συνέδρια με σκοπό να ενημερώνεται διαρκώς για όλες τις νέες εξελίξεις και τεχνικές του κλάδου. Έχει διενεργήσει αμέτρητες συνεδρίες μεταμόσχευσης μαλλιών, μετρώντας αντίστοιχα αμέτρητους ευχαριστημένους και ικανοποιημένους ασθενής.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας στη Derma Hair Clinic καλώντας στο 2107232932

Ενδιαφέρεστε για ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΑΛΛΙΩΝ;

Κλείστε ΔΩΡΕΑΝ μία 20λεπτή Συμβουλευτική Συνεδρία για Μεταμόσχευση Μαλλιών!

Καλέστε μας